דבר תורה על פרו ורבו
שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו רבותינו זיכרונם לברכה אמרו לנו שחזקיהו המלך ראה ברוח הקודש שיצאו ממנו ילדים רשעים ובגלל זה הוא לא רצה להתחתן ולהביא ילדים לעולם ואז ישעיהו בן אמוץ הנביא אמר לו מת אתה ולא תחיה כלומר ישעיהו בן אמוץ הנביא אמר לחזקיהו המלך אין לך לא עולם הזה ולא עולם הבא בגלל שלא רצית להתחתן ולהביא ילדים לעולם אנחנו לומדים מפה כל מי שלא שמתחתן ולא מביא ילדים לעולם אלוהים מקלל אותו כלומר אותו בן אדם שלא התחתן ולא הביא ילדים לעולם הוא בן אדם מקולל הוא לא בן אדם מבורך דרך אגב אם אתה תרשום בגוגל חיפוש מילים בתנ"ך אתה תמצא שם אתר שנקרא דיקטה באתר הזה אתה רושם מילה אחת או יותר ואז אתה רואה שם באתר הזה את כל הפסוקים בתנ"ך שמופיע בהם כל המילים שאתה חיפשת פעם אני חיפשתי שם באתר הזה את המילים מת אתה ולא תחיה אני מצאתי שם את המילים האלה רק בפסוקים שנאמרו על חזקיהו המלך כלומר חזקיהו המלך הוא הבן אדם היחיד בכל בתנ"ך שנאמר עליו שאין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא אומנם בסוף חזקיהו המלך זכה שיהיה לו גם עולם הזה וגם עולם הבא הוא גם התחתן וגם הביא ילדים לעולם דרך אגב אני כתבתי בחידושי תורה הקודמים שלי שהייתי חייב לעשות שבעה דברים מסויימים ובגלל שלא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא שתי הדברים האחרונים שהייתי חייב לעשות אותם ולא עשיתי אותם מתוך אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם ולא עשיתי אותם זה להתחתן ולהביא ילדים לעולם אומנם בסוף זכיתי שיהיה לי גם עולם הזה וגם עולם הבא אני עשיתי תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם ולא עשיתי אותם כמו שהסברתי שם בהרחבה בחידושי תורה הקודמים שלי
 |
|