חידוש תורה על הסתכלות אחורה
הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול עכשיו אני אשתף אותך במשהו שאני חושב עליו כבר כמה זמן הרב צח מלול אני יש לי כלל שאני חידשתי אותו שאני מחזיק בו כבר כמה זמן הכלל הוא כך אם זה דמיונות עכשיו אני אתן לך דוגמה אם הייתי עושה קורס קצינים בצבא אז היום אני הייתי הרמטכ"ל כלומר זה שבני האדם אומרים לעצמם או לאנשים אחרים אם הייתי עושה כך וכך אז היה קורה כך וכך זה דמיונות זה לא מציאות יש שתי דברים יש מציאות ויש דמיונות מציאות זה מה שבאמת קרה בעולם הזה ומה שבאמת קורה בעולם הזה דמיונות זה כל מה שאנשים אומרים לעצמם או לאנשים אחרים אם הייתי עושה כך וכך אז היה קורה כך וכך עכשיו אתה תאמר לי אם אתה מחזיק בכלל הזה שאתה חידשת שאם זה דמיונות כלומר שבני האדם אומרים לעצמם או לאנשים אחרים שאם הייתי עושה כך וכך אז היה קורה כך וכך אז למה אתה כתבת בחידוש תורה שלך שאתה חידשת על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם שאם היית עושה שבעה דברים מסויימים שהיית חייב לעשות אותם אז היה לך גם עולם הזה וגם עולם הבא וכל החיים שלך היו שונים לגמרי ממה שהם עכשיו כמו למשל שאתה היית עצמאי ולא היית גר עם ההורים שלך מגיל 19 במקרה הכי טוב או מגיל 20 במקרה הכי גרוע ואז אחרי זמן מה אתה גם היית נשוי והיה לך ילדים אז התשובה שלי אליך היא כך זה נכון שאני מחזיק בכלל הזה שאני חידשתי שאם זה דמיונות כלומר שבני האדם אומרים לעצמם או לאנשים אחרים אם הייתי עושה כך וכך אז היה קורה כך וכך אבל אני הרגשתי צורך חזק מאוד לכתוב בחידוש תורה שלי שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם שהייתי חייב לעשות שבעה דברים מסויימים ובגלל שלא עשיתי אותם אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא כלומר שאני הרסתי לעצמי את החיים שלי אני כתבתי את זה בחידוש תורה שלי שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם למרות שזה באמת לא יתן לי כלום כלומר זה שאני כתבתי בחידוש תורה שלי שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם שהייתי חייב לעשות שבעה דברים מסויימים ובגלל שלא עשיתי אותם אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא זה לא ישנה את המציאות המציאות היא שאני לא קיימתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם היה לי חשוב גם שכולם ידעו את זה שהייתי חייב לעשות שבעה דברים מסויימים ובגלל שלא עשיתי אותם אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא כלומר שאני הרסתי לעצמי את החיים שלי
 |
|