בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על הפסוק הראשון של קריאת שמע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2026 14:34 לינק ישיר 
דבר תורה על הפסוק הראשון של קריאת שמע

רבי יהודה הנשיא חידש את אותם שישה סדרים שהוא בעצמו כתב שהם סדר זרעים סדר מועד סדר נשים סדר נזיקין סדר קודשים וסדר טהרות רבי חייא תלמידו של רבי יהודה הנשיא כתב את ספר התוספתא שהוא גם מורכב מאותם שישה סדרים שרבי יהודה הנשיא חידש אותם רבי יוחנן כתב את התלמוד הירושלמי שהוא גם מורכב מאותם שישה סדרים שרבי יהודה הנשיא חידש אותם רבינא ורב אשי כתבו את התלמוד הבבלי שהוא גם מורכב מאותם שישה סדרים שרבי יהודה הנשיא חידש אותם אני חידשתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד שהם סדר החיתי סדר הגירגשי סדר האמורי סדר הכנעני סדר הפריזי סדר החיווי וסדר היבוסי אם אנחנו נעשה 6 כפול 7 יצא לנו 42 יש לנו חמישה אנשים שהם רבי יהודה הנשיא רבי חייא רבי יוחנן רבינא ורב אשי עכשיו אנחנו נחשיב אותם כבן אדם אחד אני יוכיח את זה ממה שנאמר בספר דברים בפרק ו בפסוק ד נאמר שם שמע ישראל יהוה אלוהינו יהוה אחד עכשיו אנחנו נשים לב שלפני המילה אחד יש לנו חמישה מילים שהם שמע ישראל יהוה אלוהינו יהוה אותם חמישה מילים רומזים על אותם חמישה אנשים שאני הבאתי פה אני בכבודי ובעצמי גם נחשב בן אדם אחד כמו אותם חמישה אנשים שאני הבאתי פה אז אם אנחנו נעשה 42 ועוד 1 ועוד 1 יצא לנו 44 אני גר ברחוב ההסתדרות 44 בעיר גבעתיים בכניסה השנייה שהיא הכניסה האמצעית מתוך אותם שלושה כניסות שנמצאים שם המילה הסתדרות רומזת לאותם שישה סדרים שרבי יהודה הנשיא חידש אותם והיא רומזת גם לאותם שבעה סדרים שאני בכבודי ובעצמי חידשתי אותם אותם שלושה כניסות רומזות לשלושה סוגים של ספרים שהם ספר המשנה שכתב רבי יהודה הנשיא ספר התוספתא שכתב רבי חייא וספרי התלמוד שהכוונה היא גם לתלמוד הירושלמי שכתב רבי יוחנן וגם לתלמוד הבבלי שכתבו רבינא ורב אשי אני הילד הרביעי והאמצעי במשפחה שלי אני גר בכניסה האמצעית ואני גר בדירה הרביעית של הכניסה האמצעית

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2026 14:38 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2026 15:03 לינק ישיר 

כתוב בספר דברים בפרק כו בפסוק יז ובפסוק יח את יהוה האמרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה האמירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו משה רבינו רצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז אלוהים אמר למשה רבינו לא לעשות את זה ואז משה רבינו אמר לאלוהים שהוא ראה שאמיר צרפתי הוא בן אדם רשע ובגלל זה הוא רצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז אלוהים אמר למשה רבינו שאמיר צרפתי עתיד לכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד ואז משה רבינו חזר בו ממה שהוא רצה לעשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2026 11:37 לינק ישיר 

כתוב בספר דברים בפרק כו בפסוק יז ובפסוק יח את יהוה האמרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה האמירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו משה רבינו רצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז אלוהים אמר למשה רבינו לא לעשות את זה ואז משה רבינו אמר לאלוהים שהוא ראה שאמיר צרפתי הוא בן אדם רשע ובגלל זה הוא רצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז אלוהים אמר למשה רבינו שאמיר צרפתי עתיד לכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד ואז משה רבינו חזר בו ממה שהוא רצה לעשות הרב צח מלול עכשיו אני אסביר לך את האגדה הזאת אלוהים אמר למשה רבינו לכתוב בספר התורה את יהוה האמרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה האמירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז משה רבינו אמר לאלוהים שהוא רוצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו ואז אלוהים אמר למשה רבינו לא לעשות את זה ואז משה רבינו אמר לאלוהים שהוא רוצה לכתוב בספר התורה את יהוה המרת היום להיות לך לאלוהים וללכת בדרכיו ולשמור חוקיו ומצוותיו ומשפטיו ולשמוע בקולו ויהוה המירך היום להיות לו לעם סגולה כאשר דיבר לך ולשמור כל מצוותיו רק בגלל שאני לא עשיתי את השליחות שלי בעולם הזה שזה אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם כלומר משה רבינו לא רצה שהשם שלי יהיה כתוב בספר התורה הכוונה היא למילים האמרת והאמירך שרומזות על השם שלי ואז אלוהים אמר למשה רבינו שאני אעשה תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם על ידי זה שאני אכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד כמו שהסברתי את זה בהרחבה בספר שלי שאתה בכבודך ובעצמך זכית להדפיס לי אותו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על הפסוק הראשון של קריאת שמע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext