בית פורומים חידושי תורה

הלכות שגגות והלכות זדונות הלכות זדונות והלכות שגגות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/2/2026 16:05 לינק ישיר 
הלכות שגגות והלכות זדונות הלכות זדונות והלכות שגגות

כתוב בספר משנה תורה בהלכות מלכים ומלחמות בפרק העשירי 1.בן נוח ששגג באחת ממצוותיו פטור מכלום חוץ מרוצח בשגגה שאם הרגו גואל הדם אינו נהרג עליו ואין לו עיר מקלט אבל בתי דיניהן אין ממיתין אותו 2.במה דברים אמורים בשוגג באחת ממצוות ועבר בלא כוונה כגון שבעל אשת חברו ודימה שהיא אשתו או פנויה אבל אם ידע שהיא אשת חברו ולא ידע שהיא אסורה עליו אלא עלה על ליבו שדבר זה מותר לו וכן אם הרג והוא לא ידע שאסור להרוג הרי זה קרוב למזיד ונהרג ולא תיחשב זו להם שגגה מפני שהיה לו ללמוד ולא למד 3.בן נוח שאנסו אנס לעבור על אחת ממצוותיו מותר לו לעבור אפילו נאנס לעבוד עבודה זרה עובד לפי שאינן מצווין על קידוש השם ולעולם אין עונשין מהן לא קטן ולא חירש ולא שוטה לפי שאינן בני מצוות אמיר צרפתי הבן של ג'וסלין נקש ושל יוסף צרפתי היה אמור לעשות שבעה דברים מסויימים ובסופו של דבר הוא לא עשה אותם אותם שבעה דברים מסויימים הם 1.לצאת מהצבא ולא לעשות שירות צבאי מלא 2.להתחיל לעבוד בכל מיני מקומות עבודה בארץ אחרי שהוא יצא מהצבא ולא עשה שירות צבאי מלא 3.להשכיר דירה בכל מיני מקומות בארץ אחרי שהוא התחיל לעבוד בכל מיני מקומות עבודה בארץ אחרי שהוא יצא מהצבא ולא עשה שירות צבאי מלא 4.להירשם לכל מיני אתרים של היכרויות אחרי שהוא השכיר דירה בכל מיני מקומות בארץ אחרי שהוא התחיל לעבוד בכל מיני מקומות עבודה בארץ אחרי שהוא יצא מהצבא ולא עשה שירות צבאי מלא 5.לצאת עם כל מיני בחורות שהוא הכיר בכל מיני אתרים של היכרויות אחרי שהוא נרשם לכל מיני אתרים של היכרויות אחרי שהוא השכיר דירה בכל מיני מקומות בארץ אחרי שהוא התחיל לעבוד בכל מיני מקומות עבודה בארץ אחרי שהוא יצא מהצבא ולא עשה שירות צבאי מלא 6.להתחתן עם אותם בחורות שהוא יצא איתם אותם בחורות שהוא הכיר בכל מיני אתרים של היכרויות 7.להביא ילדים לעולם עם אותם בחורות שהוא התחתן איתם מההלכה השנייה שאני הבאתי פה מהלכות מלכים ומלחמות של הספר משנה תורה אנחנו לומדים שאמיר צרפתי הבן של ג'וסלין נקש ושל יוסף צרפתי היה אמור להבין לבד שהוא צריך לצאת מהצבא ולא לעשות שירות צבאי מלא ואז לעשות את ששת הדברים האחרים שהוא היה אמור לעשות אותם ובגלל שהוא לא יצא מהצבא והוא עשה שירות צבאי מלא אין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2026 17:24 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2026 23:01 לינק ישיר 

ההלכה השנייה שאני הבאתי מהספר משנה תורה של הרמב"ם שהיא ההמשך של ההלכה הראשונה שאני הבאתי מהספר משנה תורה של הרמב"ם נאמר שמה שגוי שעובר בשוגג על אחת או יותר מאותם שבע מצוות שנצטוו בני נוח אותו גוי חייב מיתה כלומר אותו גוי אין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא רק בגלל שהוא עבר בשוגג על אחת או יותר מאותם שבע מצוות שנצטוו בני נוח אותו גוי היה חייב ללמוד את ההלכות של אותם שבע מצוות שנצטוו בני נוח רמוז בהלכות האלו שאני הבאתי שם באותו חידוש תורה שכשאני הייתי בצבא הייתי חייב לדרוש ולחקור ולשאול את עצמי מה אלוהים רוצה שאני אעשה האם אלוהים רוצה שאני אשאר בצבא ורק אחרי שאני אסיים את השירות הצבאי שלי אני אתחיל לבנות את החיים שלי או שאלוהים רוצה שאני אצא מהצבא ולא אעשה שירות צבאי מלא ואז אחרי שאני יצאתי מהצבא ולא עשיתי שירות צבאי מלא אני אתחיל לבנות את החיים שלי בגיל 19 או קצת לפני גיל 19 כמו שנאמר בספר דברים בפרק יג בפסוק טו נאמר שם ודרשת וחקרת ושאלת היטב והנה אמת נכון הדבר נעשתה התועבה הזאת בקרבך אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא בגלל שאני לא דרשתי ולא חקרתי ולא שאלתי את עצמי מה אלוהים רוצה שאני אעשה האם אלוהים רוצה שאני אשאר בצבא ורק אחרי שאני אסיים את השירות הצבאי שלי אני אתחיל לבנות את החיים שלי או שאלוהים רוצה שאני אצא מהצבא ולא אעשה שירות צבאי מלא ואז אחרי שאני יצאתי מהצבא ולא עשיתי שירות צבאי מלא אני אתחיל לבנות את החיים שלי בגיל 19 או קצת לפני גיל 19 אם הייתי דורש וחוקר ושואל את עצמי מה אלוהים רוצה שאני אעשה האם אלוהים רוצה שאני אשאר בצבא ורק אחרי שאני אסיים את השירות הצבאי שלי אני אתחיל לבנות את החיים שלי או שאלוהים רוצה שאני אצא מהצבא ולא אעשה שירות צבאי מלא ואז אחרי שאני יצאתי מהצבא ולא עשיתי שירות צבאי מלא אני אתחיל לבנות את החיים שלי בגיל 19 או קצת לפני גיל 19 אז הייתי יוצא מהצבא זמן קצר אחרי הטירונות שאני עשיתי שהיא נמשכה רק חודש אחד ואז הייתי עושה את ששת הדברים האחרים שהייתי חייב לעשות אותם ואז היה לי גם עולם הזה וגם עולם הבא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > הלכות שגגות והלכות זדונות הלכות זדונות והלכות שגגות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext