בית פורומים חידושי תורה

חידוש תורה על הלכות תשובה של הרמב"ם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/3/2026 14:30 לינק ישיר 
חידוש תורה על הלכות תשובה של הרמב"ם

כתוב בתלמוד הבבלי במסכת סנהדרין בדף סד בעמוד ב אמר רבי יוסי ברבי חנינא שלוש כריתות בעבודה זרה למה אחת לכדרכה ואחת לשלא כדרכה ואחת למולך ולמאן דאמר מולך עבודה זרה היא כרת במולך למה לי למעביר בנו שלא כדרכה ולמאן דאמר מגדף עבודה זרה היא כרת במגדף למה לי לכדתניא הכרת תכרת הכרת בעולם הזה תכרת לעולם הבא דברי רבי עקיבא אמר לו רבי ישמעאל והלא כבר נאמר ונכרתה וכי שלושה עולמים יש אלא ונכרתה בעולם הזה הכרת לעולם הבא תכרת דיברה תורה כלשון בני אדם לפי רבי ישמעאל בגלל שאמיר צרפתי לא עשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם יש שתי אפשרויות האפשרות הראשונה היא שיש לו עולם הזה אבל אין לו עולם הבא האפשרות השנייה היא שאין לו עולם הזה אבל יש לו עולם הבא לפי רבי עקיבא בגלל שאמיר צרפתי לא עשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם אין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא הרמב"ם כתב בספרו משנה תורה בהלכות תשובה בפרק השמיני שההלכה היא כמו רבי עקיבא ולא כמו רבי ישמעאל כך הוא כותב שם הטובה הצפונה לצדיקים היא חיי העולם הבא והם החיים שאין עימהן מוות והטובה שאין עימה רעה הוא שכתוב בתורה למען ייטב לך והארכת ימים מפי השמועה למדו למען ייטב לך לעולם שכולו טוב והארכת ימים לעולם שכולו ארוך וזה הוא העולם הבא שכר הצדיקים הוא שיזכו לנועם זה ויהיו בטובה זו ופרעון הרשעים הוא שלא יזכו לחיים אלו אלא ייכרתו וימותו וכל מי שאינו זוכה לחיים אלו הוא המת שאינו חויה לעולם אלא נכרת ברשעו ואובד כבהמה וזה הוא הכרת הכתוב בתורה שנאמר היכרת תיכרת הנפש ההיא מפי השמועה למדו היכרת בעולם הזה תיכרת לחיי העולם הבא כלומר שאותה הנפש שפרשה מן הגוף בעולם הזה אינה זוכה לחיי העולם הבא אלא גם מן העולם הבא נכרתה ממה שאמר ישעיהו בן אמוץ הנביא לחזקיהו המלך נראה שרבי עקיבא הוא זה שצודק ולא רבי ישמעאל ישעיהו בן אמוץ הנביא אמר לחזקיהו המלך צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה רבותינו זיכרונם לברכה אמרו על זה מת אתה בעולם הזה ולא תחיה בעולם הבא

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2026 14:31 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/3/2026 16:24 לינק ישיר 

בספר שלי שהדפיס לי הרב שלי הרב צח מלול שליט"א אני הבאתי את הפסוק כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה רבי עקיבא אמר שמה שנאמר בפסוק הכרת תכרת זה כרת בעולם הזה וכרת בעולם הבא רבי ישמעאל אמר שמה שנאמר בפסוק הכרת תכרת דיברה תורה כלשון בני אדם כלומר לפי רבי עקיבא בפסוק כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה יש שתי כריתות כרת בעולם הזה וכרת בעולם הבא ולפי רבי ישמעאל בפסוק כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה יש כרת אחד או כרת בעולם הזה או כרת בעולם הבא בגלל זה אני אמרתי שלפי רבי עקיבא אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא בגלל שאני לא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם ולפי רבי ישמעאל בגלל שאני לא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם יש שתי אפשרויות אפשרות ראשונה שיש לי עולם הזה ואין לי עולם הבא אפשרות שנייה שאין לי עולם הזה ויש לי עולם הבא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > חידוש תורה על הלכות תשובה של הרמב"ם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext