בית פורומים עצור כאן חושבים

עזרה: זקוק לנוסחת הצוואה של החפץ חיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2004 00:31 לינק ישיר 
עזרה: זקוק לנוסחת הצוואה של החפץ חיים

לצורך פרוייקט תורני אנו זקוקים בדחיפות לנוסחת הצוואה של החפץ חיים שבה הוא מתייחס לזכויות ההדפסה של הספר 'משנה ברורה' ותנאי ההגבלות שהתנה לגביהן.

אם ברשותכם נוסח הצוואה או מקור מידע היכן ניתן להשיגה, אנא פרסמו זאת או פנו אלי באישית.

תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 01:42 לינק ישיר 

סומבדי

ברוך הבא אל הפורום.

לצערי, אין בידי את הנוסח המקורי. אך יש לי כמה נקודות והצעות.

א. מפורסם כי הח"ח הרשה להדפיס את הספר אך התנה שחלק מסויים יחולק חינם, לבתי כנסיות וכיו"ב. כך שמעתי.

אם זה נכון, אפשר לבדוק בהוצאות ספרים שהוציאו את הספר, כגון במהדורות החדשות, ולשאול איך נהגו ומדוע.

אם יש לך נפקא מינה לענין תקליטור, אתה יכול להתעניין גם בפרוייקט השו"ת של בר אילן וגם בחברת DBS, ששתיהן הוציאו את המשנה ברורה בתוך התקליטורים שלהן, ולשאול איך נהגו.

ב. נכדו של החפץ חיים, הרב הלל זקס, לשעבר מישיבת חברון, גר היום בקרית ספר ועומד בראש ישיבת "הכנסת הגדולה". אני משער שהוא עשוי לדעת פרטים על הצוואה של סבו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 02:03 לינק ישיר 

כדאי גם לציין, כי החפץ חיים הקפיד שתמיד ידפיסו את המשנ"ב באותו נוסח, ולא ישנו ממנו. כידוע הוצאת לשם שינתה מדבריו במהדורה המנוקדת בפורמט הקטן. [אינני יודע אם יש בכך איסור, של אי קיום מצוות המת וצ"ע]

אני חושב שבהקדמה של חלק מהמדורות כיום [אלה שמודפסים בכתב רש"י] מציינים את הדבר, עיין שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 02:47 לינק ישיר 

תודה על התגובות

עדיין אני מאד מעוניין לקבל ממי מחברי הפורום את נוסח הצוואה במלואה.

לגבי הוצאת לשם, כמדומני שרק שינו את סדר הדף, אך לא שינו בתכנים כלום. כלומר לא הורידו ממה שהחפץ חיים הדפיס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 03:03 לינק ישיר 

אכן כמובן שלכך בדיוק התכוונתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עזרה: זקוק לנוסחת הצוואה של החפץ חיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext