בית פורומים עצור כאן חושבים

שיחות הרב דסלר ( שלמה טיקוצינסקי )

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/3/2005 12:57 לינק ישיר 

הכל כידוע.
כידוע שגם אני מקובל עצום ולך תוכיח שלא.
איני יודע אם הרב דסלר היה מקובל, איני בקי מספיק לא בקבלה ולא בכתביו, אבל אם זה ידוע, תוכיח.
האם תלמידיו עוסקים בקבלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2006 09:14 לינק ישיר 

אריק, גם אני, כידוע, אינני מחסידי ה"כידוע", וכידוע יש מימרה של החזון איש, שאם מנסים לבסס לך טענה על בסיס "זה ידוע" הריהי בחזקת שקר.

וכידוע, הספרות החרדית מלאה נסיונות לייחס לגדולים גם מעמד של מקובלים ו"בקיאות עצומה" ברזי הקבלה. ולך תוכיח וכו', כפי שכתבת.

אלא מה, במקרה של הרב דסלר, אכן ישנן עדויות על כך שהכיר את אחד ממשפיעי חב"ד הבולטים באנגליה וספג ממנו רבות, והוא עצמו הרבה להזכיר מונחים קבליים (ראה את ניתוחו האלגורי לעולמות, בסוף מכתב מאליהו כרך א או ב), ולבטא תפיסות שיש להן אח ורע בקבלה ובחסידות, ואף הציע למזג מוסר וחסידות (כרך ה). 

באשר לשאלתך הרטורית על תלמידיו - תמהני: וכי פועלו של ר"ח פרידלנדר בהפצת ספרי הרמח"ל ולימודם, כולל ספריו היותר קבליים-מעמיקים והפחות פופולריים (אדיר במרום), מילתא זוטרתא היא?? והוא הרי היה תלמיד מובהק של הרב דסלר.

כל זה עדיין לא עושה את הרב דסלר ל"מקובל עצום" ולבקי ענק ברזי הקבלה, אבל מבין הוגי תנועת המוסר הריהו מייצג בלי ספק את מגמת "החזרה אל המטאפיסיקה" המאפיינת כמה מהוגי הדור השלישי-רביעי של התנועה (ראש וראשון - הרב בלוך מטלז, אך אחריו גם ר' ירוחם וכאמור, גם הרב דסלר).

*   *   *

אגב, האם מישהו מכיר אתר אינטרנט שבו אפשר למצוא את קונטרס החסד? אני צריך להעתיק משם קטעים ארוכים, וקצת מתעצל.

אידך גיסא

תוקן על ידי - אידך_גיסא - 14/05/2006 9:20:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיחות הרב דסלר ( שלמה טיקוצינסקי )
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext