בית פורומים עצור כאן חושבים

הרבי מחב"ד ופרויד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2004 09:56 לינק ישיר 

נו, אז גם ויקטור פרנקל מחפש משמעות. גם אני!

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2006 19:28 לינק ישיר 

ידוע לי כי במשפחת 'המלוכה' של חב'ד היה פסיכולוג מפורסם פרופ' פישל שניאורסון--אם אינני טועה.
היה אדם דתי ,לעת זקנתו-בשנות ה-40 50 התגורר ועבד בת'א כתב המון בעיתון הצופה,על נושאים
חבדיים--בצורה ספרותית --פסיכולוגית, נדמה לי שה'גיבור' היה חיים גראביצר. (אם אני טועה תקנו אותי)
לכן כל האשכול נראה לי קצת מוזר--למה היו צריכים מומחים מבחוץ כשיש פרו' ידוע במשפחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2006 10:58 לינק ישיר 

לענ"ד האדמו"ר האחרון מחב"ד קרא והפנים את חיים גראביצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2007 12:36 לינק ישיר 

יש ברשותי מאמר מדעי-תורני ארוך שדן בפגישותיו של הרבי רש"ב עם פרויד, מן הצד העובדתי (על פי מקורות שונים) ומן הצד התוכני. איני יודע איך להעלות קובץ פי-די-אף, וגם אין טעם להעלות קובץ של 33 עמודים בנושא, לדעתי. אצטט את התקציר, ומי שמענין אותו לעבור על הכל יוכל לפנות אלי באופן אישי.

תקציר המאמר:
בשנת תרס"ג (1903) נפגש האדמו"ר רש"ב נ"ע עם זיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה, לצורך התייעצות אודות טיפול נוירולוגי לידו. במסגרת הפגישה דנו השנים בחסידות בכלל ובפרט ביסוד החסידי של "מח שליט על הלב". האפשרות שהשכלות יכולות להביא לידי שינוי אישיותי מעמיק לאחר גיל ההתבגרות, נדחתה על-ידי-פרויד.
המאמר סוקר את התפתחות מחשבתו של פרויד על בנין האישיות בין השנים 1895-1923, תוך התמקדות בחלקו המכריע של 'התעלמות היצר המיני' (latency period) בתהליך זה, ובמניעת המשך שינוי האישיות בגילים מאוחרים יותר.
מוסבר הרציונל לשיטת החסידות של "מח שליט על הלב", תוך הבהרת תפקידה המכריע של ה'התבוננות' החסידית ביצירת מצבי 'התעלמות' של יצרים בנפש, דוקא לאחר גיל ההתבגרות. המאמר גם מורה על סוגיות בהתפתחות האישיות המופיעות בקבלת האריז"ל וכיצד אלה הפכו בסיס לעבודת הנפש החסידית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2010 00:58 לינק ישיר 
גם הליובויטשער קיבל נוירולופטיקס (פסיכיאטרי)

הוקטנה התמונה

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 17/09/2010 06:48:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2010 01:01 לינק ישיר 
גם הליובאוויטשער קיבל תרופות פסיכיאטריות

כשחלה החליטו להשתלט עליו כי לא סבל אנשים מסוימים וד"ל

תוקן על ידי אדמפר ב- 17/09/2010 01:13:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2010 01:06 לינק ישיר 
הרבי קיבל תרופות פסיכיאטריות

כמו שמופיע

תוקן על ידי אדמפר ב- 17/09/2010 01:11:46

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרבי מחב"ד ופרויד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.