| mdabraham כתב: |  | | (נכתב ב2004) אני מכיר היטב את האקדמיה הישראלית לגווניה השונים, ואני חייב לומר לך שמבחינה אינטלקטואלית היא די עלובה .... רק לשם השוואה, תמיד חינכו אותנו על אחוז מדהים של מקבלי פרס נובל יהודים. במדינת ישראל חיים אחוז ניכר מיהודי העולם. כמה פרסי נובל קיבלו ישראלים? סופר אחד (שלא קיבל חינוך ישראלי כללי), ושני פוליטיקאים שקיבלו פרסים 'על לא עוול בכפם'. זה לא מדהים? |
| מדהים כמה השתפרה האקדמיה הישראלית העלובה מאז 2004. וזה לא שאני חושב שעוד כמה זכיות מערערות את הנקודה, אלא שמראש היא לא ממש היתה רלוונטית. הסיבה שהאקדמיה הישראלית עלובה (אם זה בכלל נכון), היא מפני שהיא מערכת עניה, המתחרה על אנשים מהניידים ביותר בעולם בעיסוקם, הן מבחינה לוגיסטית שלהם (הם יכולים לארוז את כל כלי העבודה שלהם בUSB, לעתים), והן מבחינת הנכונות לקבלם בארצות זרות. יש תחומים רבים בהם אפשר לראות גם שהמדע העכשווי מתבצע בקבוצות מחקר ענקיות (מאמרים שעליהם חתומים עשרות אנשים, לדוגמה), מפני שמדובר בניסויים שיוקרם קולוסאלי. לא יהיה מאיץ חלקיקים ברמה עולמית בישראל, וממילא, הדבר מוריד מהרלוונטיות של קבוצות מחקר ישראליות בחלק מהתחומים הנלווים (וחלק לא). לדעתי המסקנות הפוכות לחלוטין לאלו של הר' מיכי.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 27/12/2011 12:24:25
 |
|
|