| נשלח ב-29/8/2004 01:57 |
|
| |
שכר על הפרישה.
מזה תקופה ארוכה אני בדילמה קשה, אני חבר בפורום זה כשנה, שנה שבה הרגשתי היתה חצויה, מצד אחד זכיתי להכיר דעות, כיוונים ואפיקי מחשבה שפתחו בפני צוהר לעולם קסום של ידע רחב, של דעות בלתי שגרתיות ושל תורת אמת. אך מהצד השני הרגשתי שזו מצווה הבאה בעברה, וכשהנחתי את עצמי על שולחן הניתוחים, וניסיתי להגיע עם עצמי לאמיתו יסוד, הרגשתי שאני מפר את אמונתי הדתית, את ההלכה ואת היהדות כפי שאני מכיר אותה, חונכתי וחינכתי את עצמי לפיה, ופותח דרך לסכנות רוחניות קיומיות.
בשבוע שעבר שלחתי למיימוני את המכתב הנ"ל http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1081377
חזרתו בו מדעתו בנוגע לספר דניאל לא הניחה את דעתי, ואי לכך פתחתי פורום חדש בניק חדש, וכולי תקווה שהפורום יוכל לקבץ את כל הדברים הטובים שלמדתי מכם, אך להשאיר פה את ספרי התורה שכתבום מינים...
אשמח לראותכם משתתפים בו במסגרות המקובלות בין כתליו, אך את הדיונים בנוגע לאלו מספרי התנ"ך נכתבו ושוכתו בתקופה מאוחרת, או קבלת התורה - מיתוס או פנטזיה. אנא השאירו פה.
היו ברוכים.
פורום אמונה ומחשבה
http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=11425
תוכו אכל,
קליפתו זרק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 10:25 |
|
| |
אני מאחל לך המון הצלחה.
אני מנצל את ההזדמנות הזאת לאחל לזה שמרגיש שדברים מסויימים בפורום שלך מזיקים לו, ופורש ופותח פורום משלו, גם לו אני מאחל המון הצלחה.
ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת לאחל לזה שמרגיש שהפורום שפרש מהפורום שלך מזיק לו, ועל כן פורש ופותח פורום משלו, גם לו אני מאחל המון הצלחה.
ואני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת לאחל לזה שמרגיש שהפורום שפרש מהפורום שפרש מהפורום שלך........
ואני רוצה לנצל את ההזדמנות........
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 10:46 |
|
| |
אכן, איני נאיבי לחשוב שהפורום שלי ימצא חן בעיני כ-ו-לם. אני מתאר לעצמי שפנטון או ג'ינג'ית יחשבו שזו טריפה וזו נבלה. אך גם זו דעה לגיטימית. איני בא בקריאה לסגור את עצכ"ח ולהפוך אותו לפורום מעריצי נינט טייב. אני מודע לעובדה שישנם אנשים שמתאימים למקום ושהוא מתאים להם. עבורי, (וככל הנראה גם עבור רבים אחרים) הפורום אינו מתאים, ולכן אני מנסה ליצור אלטרנטיסה טובה יותר עבורנו. אם ביום מן הימים, תתגבש קבוצה של מאמינים וחושבים שיגיעו למסקנה שהפורום שיצרתי אינו מתאים עבורם משום שהוא מעז לקרא תיגר על מנהגים פסולים, יתכבדו נא ויצרו פורום, "נוהגים, מאמינים וחושבים". ואתם יודעים מה, אני אכבד אותם ואת זכותם. עד אז, אני מתחייב לא לרכב על סוסי במרחבי הסייבר ולצוד אנשים תמימים שאינם מעוניינים להיכנס לפורום שלי.
ווטו, אני חושב שאמשיך לבקר במעונכם, כדי לאכול מפירות המחשבה, אך בד בבד אני אשתדל להשליך את הקליפות, הכנימות ואריזות הניילון. וכולי תקווה שאצליח לגבש קבוצה של אנשים וליצור אלטרנטיבה איכותית ונקיה יותר.
תוכו אכל,
קליפתו זרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 10:59 |
|
| |
השימוש המתמיד שלך במונחים של זיהום ונקיון , סותר קצת את הזהירות והמתינות שאתה מביע ב"אני מודע לעובדה שישנם אנשים שמתאימים למקום ושהוא מתאים להם".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 11:47 |
|
| |
שוב, מדובר בהרגשה אינדבידואלית, ולא בקביעת עובדה.
אי לכך, אני מסגנן את שאני חש.
תוכו אכל,
קליפתו זרק.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 13:16 |
|
| |
מסמיד
לדעתי חבל שאתה פורש מהפורום משום שחלק מהדעות כאן אינן תואמות לרוחך. אני חושב שאין שום צורך לעשות דבר כזה. אם יש כאן דעות שאינך מסכים איתן, לדוגמה בקורת המקרא, הרי שאתה מוזמן להביע את דעתך בנושא. וממה נפשך, אם יש לך טענות טובות בנושא, מדוע שלא תשתף אותנו בהן, ואם לא הרי שאינך יכול לבא בטענות כלפי מי שכן אוחז באותן דעות.
הפורום רק ירוויח מכך שישתתפו בו אנשים שונים בעלי דעות שונות. כל עוד כולנו שומרים על תרבות שיחה נאותה, חיפוש משותף אחר האמת, כבוד הדדי וכו' - אינני רואה שום סיבה מדוע שלא ישתתפו אנשים מכל גווני היהדות.
כל אחד מאתנו רק ירוויח מכך שהוא יחשף לדעות שונות, גם אם הוא לא יסכים לדעות אלה, לפחות הוא יכיר אותן בצורה יותר מעמיקה.
אמת שבדורות הקודמים היו דיונים רבים ביהדות סביב השאלה מה מותר ומה אסור לאדם ללמוד, כגון קריאה בספרים חיצונים וכו'. אולם לדעתי כיום דבר זה אינו רלוונטי מפני ש:
א. ממילא כל אדם נחשף לדעות שונות על ימין ועל שמאל, אלא אם כן הוא סוגר את עצמו בתוך חדר אטום.
ב. רובם ככולם של החוזרים בשאלה עושים זאת כיום לא מסיבות פילוסופיות אלא מסיבות אחרות (אני לא לא רוצה להתנשא ולטעון שהם עושים זאת דווקא מתוך רדיפה אחר תאוות, אבל אני משוכנע שרובם לא הגיעו לכך מתוך עיון בסוגיות פילוסופיות מורכבות, או מתוך הכרות מעמיקה עם מדעי היהדות)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2004 19:06 |
|
| |
ישיבת "עצור כאן חושבים" הגיעה לשלב נוסף, המעמיד אותה בשורה אחת עם ישיבות חשובות בעבר ובהווה. אשר היוו בסיס להקמת שלוחות של פורשים. דוגמת ישיבות סלבודקא-קמניץ, חברון-עטרת ישראל, מרכז הרב-הר המור, חברון-כנסת הגדולה, קול תורה-בית מתתיהו, ועוד ועוד.
חוששני שעדיין לא הגיעה השעה שיהיו מספיק לומדים בשתי הישיבות, ועל כן שגשוגה של ישיבת "אמונה ומחשבה" מוטל אצלי בספק גדול. חרף ההבנה למניעים שגרמו להקמתה.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 19:24 |
|
| |
אי אפשר שלא להיזכר במאמרו (הפובליציסטי) של אורי אורבך (ראיתי פעם צילום, איני יודע מהיכן ומתי), שכתב סטירה על פורשי הפורשים במוסדות החינוך הד"ליים בפ"ת, כמשל להסתגרות המזרחי.
אגב, על אף יכולת כתיבה של אורבך, לא הסכמתי כלל וכלל עם דבריו שם, אולם כאן בהחלט תחושתי שיש בפרישה משום התרחקות (לגיטימית כשלעצמה) מבירור של ממש, ואינני רואה מדוע יש צורך בפורום ששומר על גבולות הדיון האורתודכסי. את זה אפשר לעשות גם לא וירטואלית. אא"כ הכוונה היא למשהו שחורג מהמקובל אולם פחות מעצכ"ח ?!
כל עוד הדיון ענייני ומבוסס על נימוקים, לענ"ד אין מנוס (וטוב שכך) מפתיחתו לכל הכיוונים המנומקים. האופציה האחרת אינה אלא דיון פנימי מסורתי רגיל שאפשר לעשות גם עם ה'משגיח' המקומי (במהות. שינוי בניואנסים יכול להיות).
בכל אופן, בהצלחה לכל מי שהאמת קרובה ללבו.
מיכי
|
|
|
|
|
|