| נשלח ב-30/8/2004 04:31 |
|
| |
Urikan: עד היכן ראוי להבהיר לעצמו האמת?
לפני כחודשיים-שלוש העלה אוריקן את שאלת הכותרת בנוסח סתמי גם בתוך האשכול ["עד כמה אתם מחיובים לאמת אחת?] ולכן נמחק על ידי המנהל דאז. באישי הבהיר לנו את כוונתו על ידי שאלה תיאורטית: "נניח אתם מגלים שהאמת נמצאת בנצרות. האם תמירו את דתכם?"
הצעתי לו לפתוח אשכול בשאלה:
"עד היכן ראוי לאדם להבהיר לעצמו את האמת? האם עד כדי איפשור עזיבת דתו?"
מחוסר תגובה פתחתיו כנהוג [וכפי שהיה לאחרונה עם אשכול ה"בינה היתירה" לנשים].
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 04:32 |
|
| |
כמה פעמים הובאה בפורום אמרתו של כומר: "יודעני ביהודים שאם יגלו שהאמת בנצרות, הרי ימירו את דתם?" וכבר העירו על כך שמעניין לדעת את איזה יהודי הכיר?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 05:31 |
|
| |
אוריכאן
ממעקב אחרי תגובותיך ואשכולך. אני תוהה האם שאלתך היא רק בנוגע "דעות" ומינות, או שזה כולל גם את תחום ה"עריות" [כמו למשל לבני הבריטיות.]
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
תוקן על ידי - קעלעמר - 30/08/2004 6:07:24
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 05:52 |
|
| |
קל"מ,
הובא בפורום בשם רב ידוע שאמר שהליטאים מקפידים על דעות-עבודה זרה, החסידים על עריות ומסופקני אם מי מהם מקפיד על שפ"ד!
אך מאידך, מרוב לחץ יכול הגלגל להתהפך שדווקא ליטאי יסיר את הגבולות לגבי דעות אך יקפיד לגבי עריות ואילו החסיד להפך יסיר את הגבולות לגבי עריות ויקפיד לגבי דעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 07:09 |
|
| |
לא ראי שפ"ד דליטא, כראי שפ"ד דפולין...
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 09:40 |
|
| |
ואנוכי בער ולא איש, לא אוכל הבין.
מה פירוש האם ראוי לבאר לעצמו האמת, ועד מתי?
לפי אלו כללים עליי לדון בנושא זה? לא לפי כללי המערכת האמיתית שבה אני מאמין?
אם כן, ברור שראש לכל יש לברר מהי אותה מערכת.
דרך משל, אם באמת לאחר הבירור אגיע למסקנה שהנצרות היא האמת. האם אכריע על השאלה האם הבירור הוא ראוי ומה גבולותיו באמות מידה הלכתיות-יהודיות? אתמהה.
ניתן אולי לשאול עד כמה לחשוף נוער, או את החברה בכללה, לעמדות 'חיצוניות', מתוך הסתכלות פטרנליסטית (שאני מחליט עבור האחרים עד היכן יבררו).
אמנם אני דווקא לא בטוח שיש לשלול על הסף את הפטרנליזם הזה, משיקול פשוט. כשאומר לציבור שיש לברר את האמת עד גבולות X, אזי מי שישמע לי בזה - אכן צריך לקבל הנחיות ממני. ומי שבאמת בר הכי לברר דברים, בין כה וכה לא ישמע לי (ולאור השיקול דלעיל - יפה יעשה).

מיכי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2004 09:57 |
|
| |
.
מובטחני כי אותו כמר, לו היה יורד לחקר האמת ומגלה כי היהדות היא הדת האמתית ואין בלתה, היה מתגייר.
מובטחני באותה המידה, כי דבר זה לא היה קורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2004 10:56 |
|
| |
מד"א,
ואנוכי בער ולא אבין למה לא תבין!
וכי אין מצב שאדם יודע שאינו יכול להתמודד עם אמת מסוימת ושלחינוכו הוא זקוק עדיין ל"שקרים קדושים" [כויכוחי עם קעלעמר באשכול מעמד הר סיני של בוגי]? לכן ניתן לתת הגדרה לאדם כזה כדי שיסתדר בצורה הכי טובה כאשר נקלע למצב כזה.
כי אם לא יגדיר, יישאר עם השקר המיותר גם כאשר יכול להתמודד אתו ואז יעושה אותו השקר ל"יודע את האמת ומורד בו" כמשתקף מדבריו המחודדים של . מואדיב על הכומר היקר!
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2004 11:06 |
|
| |
באם אגלה שהנצרות אמתית, אהפוך לנוצרי.
|
|
|
|