|
|
| נשלח ב-20/5/2011 11:59 |
|
| |
[לגבי צורתן של התשובות ההלכתיות - בשנים האחרונות אני מעיינת לא מעט בתשובות אינטרנטיות. זולת דוגמאות מעטות ביותר, כל הרבנים כותבים תשובות ללא שום הפניה למקור (בודאי לא למקור הלכתי) ובלא טעמים הלכתיים, אבל - במקרה והם מפרטים את הטעמים בכלל - עם לא מעט נימוקים ערכיים ומוסריים (ע"פ עולם הערכים והמוסר שלהם, שלא תמיד זהה לשלי, למשל). הרב שרלו בודאי אינו יוצא דופן בכך וברור שלא זו הסיבה למתקפות עליו (שהרי אם כך, מדוע לא להתקיף את הרב מלמד או הרב ליאור המתמחים בתשובות אינטרנטיות מן הסוג הנ"ל?).]
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 12:40 |
|
| |
אמשלום,
כפי שכתבתי לכתוב כך באינטרנט זה לגמרי סבבה. הבעיה היא שזוהי כל הכתיבה התורנית המשמעותית שיצאה מתחת ידיו חוץ מספרי הגות. יותר מכך, הוא גם מפרסם את התשובות הללו בסדרת ספרים. הרב מלמד כותב סדרת ספרים יסודית יחסית 'פניני הלכה' בה הוא מנמק את דיניו וכותב כדרך הכתיבה ההלכתית. הרב ליאור ודאי הוכיח את גדלותו התורנית. המיוחד בצורת הכתיבה של הרב שרלו הוא המקום המרכזי והגלוי שהוא נותן לשיקולים הערכיים מצד אחד, כולל ערכים שמזוהים בתודעה הדתית רבנית כערכים שבאים מבחוץ, ויש בכך אמת מסוימת, וחוסר המקום המוחלט למקורות ולדיון בהם, כדרך הכתיבה הרגילה, מצד שני. חוסר איזון זה בולט מאוד, ודומני שהוא כן חלק מהעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2011 14:13 |
|
| |
אייל- נראה לי שאמשלום התכוונה להרב זלמן מלמד ולא לבנו, הרב אליעזר מלמד שכתב את פניני הלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 10:48 |
|
| |
ספרן ואתה מעלה בדעתך שהוא יתנצל? מפני מי? מאחד שחובש כיפה סרוגה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 11:35 |
|
| |
ירוחם,
ראשית, עובדה שהתנצל. גם אם לא יוסיף על התנצלותו, לפחות שיהיה ברור לרוב הקוראים שהכותב דן ומגדיר את הרב שרלו מתוך חוסר הבנה ושטחיות ובמונחים שגם לא ברורים לגמרי לו עצמו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2012 12:00 |
|
| |
ספרן צדקת בהגדרתך- הרב שרלו הוא אחד הרבנים שאני באמת שר לו. ומגיע לו, שכולנו נעשה זאת.
|
|
|
|
|