בית פורומים עצור כאן חושבים

הפורום כלימוד תורה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2004 11:51 לינק ישיר 

בוגיל'ה,

אתה בשם המוסריות אינך חושש ומתפעל גם מ'קליפות' הבאות במסווה של ניקים – ככה שאתה לעולם אינך עובר על מצוות 'פרהסיה' וירטואלית –

אני לעומת זאת צדיקה תמימה. ובעניין דעת את ה' 'אפילו לדבר עבירה' , אני עוברת חופשי על מצוות 'פרהסיה' וירטואלית- כגון כל מיני תעלולים שאתה אינך חייב להתפעל מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 11:58 לינק ישיר 

ספרן,

עקביא בן מהללאל דייק יותר בלשונו:

"מוטב לי להיקרא (אני חוזר שנית: להיקרא) שוטה כל ימי, ולא ליעשות שעה אחת רשע לפני המקום". (עדויות פ"ה מ"ו).

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 12:58 לינק ישיר 

בוגי,
מה בדבר היין של ר' גדליה ז"ל?
מי אמר לך שהיין שלי לא יותר משובח משל ר' הלל? אמנם שלו ישן יותר.
ועוד הערה. שמחתי לראות את הערתך האחרונה שמצביעה על אמונה תמימה ושלימה בכל מי שמוזכר בתלמוד (שכידוע היו בעלי רוה"ק כולם), ולא באחרון אפיקורס כמוני. רק בשביל זה היה שווה הכל.
לחיים!

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 14:32 לינק ישיר 

מיכי

לא לא!

לדידי כל המושג של החרמה דתית בימינו, אין בו אלא אלימות פסיכולוגית לבושתה של דת שאינה יכולה להתמודד אינטלקטואלית. נקטתי רק לדידך ה'מתפאר' באי שתיית יינות!

יתר על כן אם החרמה, אז עליה להיות מופנית כלפי מאמיני השדים וכו' (מחכה לתוצאות אשכול קייטנת העבמי"ם שלך, הסמוך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 16:44 לינק ישיר 

בוגי,
עקב עליית הטונים, אני אפסיק כאן.
רק רציתי להבהיר, לך ולאחרים, שאני לא מתפאר באי שתיית יין של מישהו, אלא בדיוק בהיפך הגמור: בכך שאפשר לא לשתות יין של מישהו (סתם, בגלל הערך השולי של מחוייבות להלכה, שכנראה אינו מקובל עליך), ובכ"ז להמשיך ולדון עמו עניינית.
צר לי שאיתך זה כנראה לא הולך לי.

האמת היא שאכן היו לי כמה פעמים התלבטויות לגבי הפרשנות הזו, שכן מטרת איסור השתייה המשותפת במקורו היא סוג של החרמה, ובכ"ז אני נוקט פרשנות פורמליסטית לדין זה, רק בגלל אי הזדהות עם התכנים שמשתקפים בו.

לחיים (כל אחד והיין שלו)!

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 19:33 לינק ישיר 

מיכי

איזו הרמת טונים? אף פעם לא הרמתי טון בפורום ומצחיק איך שמשליכים טונים לסגנונות שלי! נתפסת (כמו באשכול המיתוסים עם הרשב"א) במילת 'תפאורה' שבהודעתי ולא בענייניותה.

לחיים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2004 00:01 לינק ישיר 

בוגי,
שמחתי לגלות שטעיתי. נחזור לשיגרה.
כוח"ט.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפורום כלימוד תורה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.