בית פורומים עצור כאן חושבים

"מצווה לרמות את הכופרים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/9/2004 13:22 לינק ישיר 

ישנם דרכים חוקיות, כדי לדרוש את המגיע ל"קבוצה המסויימת". כאשר אתר "נבו" היה עדיין בשלבי ניסוי, והכניסה אליו היתה חופשית, חיפשתי את "חב"ד" במנוע החיפוש, וגיליתי שהיו פניות רבות של חב"ד לבית המשפט העליון בערעורים על מניעת הקצבות. וברבים מהם פסק בית המשפט היה לטובתה.

האם לדעתך עדיף לרמות ולשקר, מאשר לפנות לערכאעס?

לא שקבוצה מסויימת באוכלוסיה איננה מקבלת את התקציבים כפי שמגיע לה, אלא שקבוצה מסויימת באוכלוסיה חושבת שאיננה מקבלת תקציבים כפי המגיע לה.

תוקן על ידי - נישטאיך - 20/09/2004 13:27:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2004 15:22 לינק ישיר 

ממללא,
אנא מסור לחברך שאני מתנגד בכל תוקף שחלקי במסים יגיע אליו בצורה של הטבה כלשהי.
איני מוותר על הכסף שגוזלים ממני לטובת אלו שחושבים שאני הפראייר שלהם.
אם הם עקביים שיוותרו על כל טובת הנאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2004 15:33 לינק ישיר 

מו"ל

מה הדין אם נניח שיש אוכלוסייה האמונה על קריאה בלעדית של עיתונים שבהם תמיד, ללא קשר למצב במציאות, יהיה כתוב השכם והערב שיש הפליה ושיש קיפוח. האם מי שהוטעה בדרך זו רשאי לשקר או שיש עליו טענה שהיה לו ללכת ולבדוק האם מה שכתוב בעיתונים הנ"ל אמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2004 18:07 לינק ישיר 

למייציץ.

"וְ*יָתֵד* תִּהְיֶה לְךָ, עַל-אֲזֵנֶךָ; וְהָיָה, בְּשִׁבְתְּךָ חוּץ, וְחָפַרְתָּה בָהּ, וְשַׁבְתָּ וְכִסִּיתָ אֶת-צֵאָתֶךָ". (דברים פרק כג פסוק יד).

לא כדי לשקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 15:32 לינק ישיר 

נפתח אשכול בנושא אך בכותרת וצורה שאינן מתאימות ומאחר וגם הנושא הענייני הוא זה של האשכול הנוכחי ע"כ אני מטמיעו כאן [מבלי לנפות עדיין את הניסוחים שאינם מתאימים].

לגבי מה שנוגע לתפילת שווא ובלתי מוצדקת בהודעה זו, פתחתי אשכול נפרד. נא להתיחס לנושא אך שם.
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1944059

נישטאיך:

http://masoret.hevre.co.il/hydepark/item.asp?id=1691&cat_id=1

ב"ב סוערת: פקחי מס הכנסה פשטו על ביתו של נח קפלן ועיכבו אותו לחקירה. תושבים ניסו למנוע מהם לפעול.

היום בשעות הצהריים פשטו אנשי מס הכנסה והרשות להלבנת הון על ביתו של נח קפלן בבני-ברק, בחשד לעבירות מסים.

בביתו של קפלן מתקיימת פעילות עניפה של החלפת כספים וגמ"ח. אנשי מס הכנסה, שהגיעו למקום בתגבורת של שנים עשר אנשים ובארבעה רכבים, ביקשו לקחת מהבית את כל הצ'קים והמסמכים.

נח קפלן סירב להביא להם, ובמקום התפתחה מהומה, כאשר הגיעה תגבורת של בחורים מישיבת פונביז' הסמוכה. עד ראייה סיפר כי שמשות הרכב של אנשי מס הכנסה נופצו, ובמקום נזרקו ביצים לעבר הפקחים.

שוטורים הגיעו למקום, אך על-פי עד-הראייה, הם לא התערבו.

בסופו של דבר, יצאו פקחי מס הכנסה והרשות להלבנת הון עם שנים עשר ארגזי מסמכים, כונן מחשב, קלטות וידאו של כל הנכנסים והיוצאים בשערי ביתו של קפלן וצילומים של כל הצ'קים.

נח קפלן עצמו עוכב לחקירה. נודע, כי מחר אמורה לצאת קריאה לציבור להתפלל עבורו.

איני יודע מיהו נח קפלן, אך מתוכן הכתבה ניתן להבין, שהוא דמות ידועה בעיר, בשעת מעצרו הגיעו לביתו בחורי ישיבת פוניבז', והתפתחה מהומה.

ואין כל פלא שבחורי ישיבת פוניבז' הגיעו:

מאז שהמחלוקת בין ראשי ישיבתם עברה למצב של "שביתת נשק", אין להם הרבה מה לעשות כשברצונם "קצת בידור".

הלימודים אינם ארנבות, והם ימתינו להם לכשיתפנו לאחרי המהומות, וכשיגמרו לצפות במאסרים ואסיפת החומר, הם יחזרו ללימודים.

הכתבה ידעה לספר כי "מחר יקראו ליום תפילה"

האין זו תפילת שוא?

המסמכים נלקחו, והמחשב נלקח, האין זה דומה ל"הצועק לשעבר הרי זו תפלת שוא כיצד היתה אשתו מעוברת ואמר יהי רצון שתלד אשתי זכר הרי זו תפלת שוא היה בא בדרך ושמע קול צוחה בעיר ואמר יהי רצון שלא יהיו אלו בני ביתי הרי זו תפלת שוא". (משנה מסכת ברכות פרק ט משנה ג).

ואני שואל:

מיהו זה שיקרא ל"יום תפילה" ולמה?

האם הן מ"קליינט"? האם אין התפילות "הודעה בעובדות" אך לא באשמה?

כשתובעים חרדי לבית משפט הוא צועק: אסור! ערכאות (של עכו"ם).

וכששואלים אותו:

א"כ איך מותר להעלים מס?

הוא עונה:

דינא דמלכותא דינא, אינו בתוקף כאשר מדובר בממשלה יהודית!

עולם הפוך אני רואה

בעלבעמיו :

והוא תובע תקציבים בטענה שגם הוא משלם מסים.

ירוחםשמ:

מותר להעלים מס???
מצווה להעלים מס!!!

מיימוני:

נישטאיך

לא הבנתי מה האשכול הזה בא לומר.

א. נח קפלן הוא אדם, עד כמה שאני מכירו, ירא שמים ובעל חסד.

אין לי מושג אם הוא מעלים מס או לא.

אבל מהכרותי האישית עמו, ועד כמה שאני יכול לשפוט, הוא אדם צדיק.

כמובן, צדיק לא אמור להעלים מס, או אולי כן?

סיפורים על מעשיו אפשר למצוא באשכול בח"ח, שם אוהבים מאד מעשים כאלו. יש שני אשכולות.
אחד על עבודת מס הכנסה בב"ב, ואחד שקורא להתפלל למענו.

ב. תפילה מועילה תמיד. ולו רק למתפלל עצמו. ולגבי מה שכבר לכאורה ידוע, דעת הגר"א שתפילה
יכולה להפוך מציאות.

ג. לא ברור לי מה יש בחומר שנאסף, אבל אם תפילה נועדה למנוע הגשת, נניח, תביעה, אז יתכן
שתפילה וסייעתא דשמיא ימנעו הגשת תביעה. כל מיני סיבות יכולות לחול כדי שזה יקרה, או לא
יקרה.

ד. כבר היו אשכולות על העלמת מס. בין מצד ההלכה, בין מהצד החברתי פסיכולוגי מדוע וכיצד
חרדים מרשים לעצמם לזלזל בזה.

אם כן, מה התועלת באשכול זה?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

חבצל_ת :

מיימוני, אם אכן העלים מס (ואין לי מושג, גם אותי פעם חקרו במס הכנסה, יתכן באמת שהוא לגמרי איש תם וחף מכל עבירה), מדוע להתפלל שלא תוגש תביעה? האם זה באמת ענין שראוי להטריד בו את רבונו של עולם?

לע"ד צריך להתייחס לתפילה בקצת יותר כובד ראש.

מיימוני:

חבצלת

שאלתך כה חשובה עד שהיא מצדיקה את כל האשכול...

א. אין שום תפילה שאינה חשובה דיה עבור ה'!

זה רעיון יסודי וחשוב מאד, שעל כל דבר אפשר להתפלל. ועל כל דבר ראוי להתפלל. וה' שומע
תפילה של כל אחד.

1. אפשר להציג זאת על ידי הרעיון הפרדוקסלי הבא, נוסח לוינגר ולייבוביץ. ה' כה רחוק ונעלה
מתפיסתנו, עד שלגביו אין הבדל בין תפילה להצלתם של מיליוני אנשים מצונאי או הצלתו של חתול
שנתקע על עץ והילדה הקטנה שאוהבת אותו מייבבת בגללו.

וזה לא בגלל שה' אינו מרחם על הבריות, חלילה לנו ממחשבה זו. אלא בגלל שאין לגבי הבדל בין רש
ועשיר, שוע ודל, אדם אחד חשוב כעולם שלם.

2. אחד הסיפורים החביבים עלי מאד להמחשת הרעיון הזה מופיע בסיפורי הרב המגיד מישרים
שבדרון ע"ה. לפי הסיפור, הוא ביקר בארץ זרה ושם שמע על עורך דין יהודי פלוני שנקלע לצרות ואינו
יודע מה לעשות. השנים נפגשו ועורך הדין סיפר סיפור נוגע ללב. היתה לו בת קטנה שהיתה חולה
במחלה אנושה, והוא התפלל להחלמתה והבטיח:

רק תבריא אותה, ה', ויותר לא אבקש ממך כלום!

בקשתו התמלאה. הבת החלימה באורח נס, והוא קיים את הבטחתו...

הסביר לו הרב כי הבטחתו היתה טעות. אם התכוון לומר שזה הדבר החשוב ביותר בעולם עבורו,
יפה אמר, אך אם כוונתו היתה שלא להטריח ולא יבקש עוד מאומה, זה הבל וטעות כי ה' חפץ
בתפילותינו!

ובדומה למה שאמרו כי האמהות והאבות לא נפקדו בילדים כדי שיתפללו על עצמם ועל אחרים.

ב. שאלה אחרת היא אם ראוי להתפלל על עבריין, אפילו עבריין מס, שלא יתן את הדין על מעשיו.

ובכן, אני משער שניתן להתפלל גם על עבריין, שיעשה תשובה וייפטר. ועל אחת כמה וכמה שמדובר
כאן ביהודי שעד כמה שידוע לי הוא באמת צדיק וחף מעוון.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

לינקזעצער:

מיסים -חלוקה צודקת
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1768525

תוקן על ידי - ווטו1 - 07/06/2006 16:08:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2006 17:18 לינק ישיר 

דא עקא, שהמונח 'דינא דמלכותא דינא' מקפל בתוכו משעת בריאתו חוסר כבוד, כביכול כמוהו כהוראה מוסרית שיפה לנשים ועמי הארץ, ולא לבני תורה האמונים על הלכה וגופי תורה. 

ומעבר לכך, קלות הראש ביחס למדינה ומוסדותיה, היא פועל יוצא מחינוך שיטתי המאפיין את הציבור הישיבתי-חרדי, אותו אני מגדיר כ'יהדות עם קריצה'. איני יודע כיצד פשה נגע זה דווקא באהלי שם המתיימרים להצטיין באדיקות דתית, אולם המציאות מוכיחה שדווקא מגזרים אלו חסרים את התמימות ההכרחית לקיומה של מערכת דתית אותנטית, המכירה באלוהים חיים אוהב צדק ושונא רשע. 'יהדות עם קריצה' משמעה כפירה מוחלטת ברליגיוזיות היונקת מקשר פעיל בין האדם ואלוהיו, מתוך הכרה במערכת אמונית-מימסדית אלטרנטיבית השואבת את כוחה מלחץ חברתי, סממנים חיצוניים, מושגים ארכאיים, סיסמאות ריקות ושנאת השונה. טול את כל אלו ותמצא חברה אתאיסטית, רודפת כסף, יין ונשים.

הבוז הרווח בחוגים אלו ל'מרובעות של המיזרוחניקעס' היא יצירת קו-פרשת-המים בין יהדות מחד, לבין הריטואל הישיבתי שכל קשר בינו לדת אקראי בהחלט. אז מה הפלא של'דינא דמלכותא דינא' מוסיפים קריצה?            

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 11:05 לינק ישיר 

להסיר מכשול מדרך עמי.

שו"ת משנה הלכות חלק יד סימן קיט

ב) והנה אחת מהדברים שהביאו את שארית הפליטה לארה"ב היתה לידיעתינו שאמרו לנו שבמדינת אמעריקא שורר חק של פירוד המדיניות מן הדת בלשוניהם (סעפערעישאן אף סטעיט ענד רעליגיאן) וזה אשר הכריע אותי ועוד אחרים מאחינו בנ"י לבא לארה"ב. והיות כי לגור בארץ באנו עלינו לקיים אזלת לקרתא הלך בנימוסיא, וכתיב בתורתינו הקדושה דבעניני המלכות ובדיני המדינה כל שהוא מילי דמלכותא הרי נצטווינו לשמוע לכל דיניהם ונפסק זה בגמ' ההלכה כשמואל דאמר דינא דמלכותא דינא (גיטין י' ע"ב ב"ק קי"ג ב"ב נ"ד נדרים כ"ח ועיין ח"מ סי' ס"ח ס"ב ברמ"א וסי' שס"ט ס"ו) ובש"ע ח"מ שם שהמבריח מכס ממה שגזר המלך עובר על לא תגזול מפני שהוא גזל מנת המלך בין שהיה מלך ישראל בין שהי' מלך עכו"ם וכן בכל מילי דמלכותא בדבר שיש לו הנאה למלך או שהוא לתקנת בני המדינה ששייך למלכות כגון תיקון דרכים וגשרים ומלחמות וכיוצא בו, ולא זאת אלא שנצטווינו (אבות פ"ג מ"ב) הוי מתפלל בשלמה של מלכות. וכן דעתינו בזה וכן אנו מורין לכל שואלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 11:17 לינק ישיר 

מאות מיליוני שקלים החליפו ידיים ללא דיווח 
חלפנות כספים בלתי חוקית בבני ברק
מס הכנסה ניהל חקירה סמויה נגד חלפנים בעיר בני ברק החוקרים: "החלפנים חייו חיי מותרות "גבוהים" ודווחו על בעיות כלכליות מאות מיליוני נכנסו לחשבונות בנק נעצר מי שמוגדר כגדול חלפני הכספים בבני ברק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2006 11:39 לינק ישיר 

אםשלום
אל תאמיני לכל מה שכתוב בעתונים.   לא מאות מיליונים - מיליארדים
לא רמת חיים גבוה- גבוה מאד מאד. ולא היהודי הנחמד שהזכירו- הוא עושה חסד. יש רבים רבים רבים אחרים. ולא עושים כל זאת אלא לשם שמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מצווה לרמות את הכופרים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.