בית פורומים עצור כאן חושבים

האם גם התפילות יתגלו כ"כנגד ע"ז"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/9/2004 21:55 לינק ישיר 
האם גם התפילות יתגלו כ"כנגד ע"ז"

הרמב"ם מבאר במו"נ שהקרבנות הם מנהג ע"ז, אלא "שהיו בנ"י מורגלין... להקריב מיני בע"ח... לא גזרה חכמתו שיצוונו להניח מיני העבודות... כי אז היה מה שלא יעלה בלב לקבלו ע"פ טבע האדם שהוא נוטה תמיד למורגל...
והיה דומה אז כאילו יבוא נביא בזמננו זה שיקרא חעבודת ד' ויאמר ד' ציוה אתכם שלא תתפללו אליו ולא תצומו ולא תבקשו תשועות... אבל תהיה עבודתכם מחשבה מבלתי מעשה"
האם אין הרמב"ם מרמז כאן שיהיה זמן שיבינו שיחס התפילה מתאים לאליליות, ואילו כלפי קוב"ה דלית פנוי מיני' לא שייך בקשה כמופרד המבקש מהנפרד?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 21:57 לינק ישיר 

לא יעלה על הדעת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:02 לינק ישיר 

יעלה ויבוא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:17 לינק ישיר 

ממו"נ ח"ג ל"ב מאתר דעת

וכאשר שלח ה' את משה רבנו לעשותנו ממלכת כוהנים וגוי קדוש 13 בידיעתו יתעלה 14, כמו שביאר ואמר אתה הראית לדעת וגו' 15, וידעת היום והשבות אל לבבך וגו'16 ושנתייחד לעבודתו כמו שאמר ולעבדו בכל לבבכם 17, ואמר ועבדתם את ה' אלוהיכם 18, ואמר ואותו תעבדו. 19
והיה הנוהג המפורסם בעולם כולו הרגיל אז, והעבודה הכללית אשר גדלנו 20 עליה הייתה הקרבת מיני בעלי החיים באותן ההיכלות שמעמידים בהן הצורות, וההשתחוויה להן, והנחת הקטורת לפניהם. והחסידים והנזירים היו אז האנשים המיוחדים לעבודת אותן ההיכלות העשויות 21 לכוכבים כמו שביארנו, 22 לפיכך לא חייבה חכמתו יתעלה וניהולו הגלוי 23 בכל ברואיו, שיצווה אותנו בעזיבת כל מיני העבודות הללו ולהזניחם ולבטלם, לפי שזה היה אז מה שלא יתכן לקבלו לפי טבע האדם, שהוא נינוח 24 תמיד במורגל.

והיה נעשה זה אז, כמו אילו [שמז] בא נביא בזמנים הללו, וקורא לעבודת ה', ואומר, הנה ה' ציווה אתכם שלא תתפללו לו ולא תצומו ולא תשוועו לפניו בעת צרה, אלא תהיה עבודתכם מחשבה בלי מעשה כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:21 לינק ישיר 

לעיתים יש כאן בפורום חדושים אמיתים [הכונה לא ללעיסה כזו או אחרת של נושאים אלו ואחרים]

וזה חידוש גדול ועל כך ישר כח

אבל יש הבדל גדול בין השנים הקרבנות כשי לא-ל בהחלט לא מתקבלים על הדעת [לרמב"ם]. אולם התפילה היא כל כך אנושית וחוייתית, ואותה קשה [ואף אולי לא רצוי] יהיה לעקור גם לאלו שהגיעו לדרגות הבנה גבוהות .לעולם ישארו אנושיים ומתחטאים כלפי אביהם.
בנוסף לזה צריך לשאול על האמונה ב"השגחה" שהיא יסוד התפילה.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:41 לינק ישיר 

ר' גדליה אמר לי, שכל אחד שמתפלל, הרי הוא מעין עובד עו"ז, כי בהכרח הוא מצייר דמות שאליו הוא מתפלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:46 לינק ישיר 

קלעמער היקר, הר"מ באותו פרק מציין את ההבדל שהנך מזכיר.

צ'וטנג היקר, אילו לזה לבד כדאי היה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:48 לינק ישיר 

שוטאן

והוא לא התפלל?
בהכרח שיצייר דמות? אין שום אפשרות אחרת?
תמוה ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 22:57 לינק ישיר 

והאם פשוט שלצייר דמות אסור, אם לא מאמינים שזה תיאור של המציאות כמות שהיא? כבר הבאתי כאן פעם את דברי בעל חובות התלמידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 23:01 לינק ישיר 

מו"נ
אין נראה כוונתו משום איסור, אלא שיש בזה משום ריחוק ראיית קוב"ה כלית פנוי ובעל צמצום אליו אנו פונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 23:12 לינק ישיר 

יהוסף

קודם כל שלחתי לפני שראיתי את ששלחת.

אבל אני מבדיל הבדלה אמיתית בין השנים התפילה היא לאדם כמו אויר לנשימה ואינה "צורך גבוה". הקרבן הוא ההרגל לפצות ולהשקיט את האלילים .
מה שאכן אני מקבל הוא שאת אלמנטי השבח שהם דומים מהותית לקרבן,בהם יהיה מקום לדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2004 23:44 לינק ישיר 

קעלעמר, גם אני דנתי לפני ר' גדליה בקרקע, והעליתי כטענותיך, ולא הועיל לי. והרבה זמן אח"כ הייתי מתאמץ בתפילתי לא לצייר דמות, מפני שחששתי לדברי מורי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2004 00:00 לינק ישיר 

האם ציור דמות היא ע"ז? זה שקר והגשמה אך הגשמה אינה ע"ז כפשוט.

(אז הנה יותר טוב לחשוב מחשבות זרות אליבא ר"ג, טוב עבור ימים נוראים? כנראה ההיתר להתפלל הוא שמצות עשה של תפלה דוחה לא תעשה של ע"ז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2004 00:06 לינק ישיר 

מסתברא

מעין ע"ז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2004 01:16 לינק ישיר 

קלמער, מה שכתבתי למעלה שהרמב"ם מחלק בין קרבנות לתפילה הם דברים אלו "כלומר: הקורבנות על דרך המטרה השניה, והתחינה והתפלה ודומיהן ממעשי העבודות קרובות יותר אל המטרה הראשונה והכרחית בהשגתה".

אך עדיין יש להסתפק, כי הרמב"ם הרי מדבר על המצב לפני שהנביא או ההבנה מודיעה על היות התפילה ביטוי המחשה הראוי לעבור למחשבה כלשונו לעיל.

וגם בדבריך אני מסתפק אם נאמרו "לפי זמננו" או כהחלט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2004 01:30 לינק ישיר 

אכן, אבל זה מה שאני מסתפק ברמב"ם האם כיון לתחינה [וכך משמעות לשונו] או אפילו לשבח.
ולכאורה על התחינה לא שייך לומר שקשור להבנה שהרי אין הם עומדים בסתירה לה,ולכן אפשר להשאירם גם אחריה.
[דברי כבר שייכים לתחום הפסיכולוגי"ע וד"ל]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם גם התפילות יתגלו כ"כנגד ע"ז"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext