בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש יהודי שהיהדות תפטרנו מדתה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2004 14:42 לינק ישיר 

בוגי,

אם כן,הגענו,פחות או יותר,להשקפת "אותו האיש" ותלמידיו/

שלוחיו וממשיכי דרכו בדורות מאוחרים יותר.

ואת כל זה אתה עוד מצטט בשם היהדות.

שוב: חזור וקרא את נוסח השאלה בראש האשכול.

אינני רואה כל קשר לדברי ווטו ואסכולתו המעוגנים

בכתבי רש"ר הירש.ובודאי, מן הפן המעשי הריהם אורטודוקסים

למהדרין.

תוקן על ידי - ספרן - 14/09/2004 15:29:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 16:03 לינק ישיר 

צ'טונג וספרן

אתם ממקדים את הדיון סביב תחרות בין מחשבים ובין כתות (ואם כי דומני ששאול ליברמן לא היה צריך להתבייש ממחשב זה או מקנאי זה), כמובן שלא זה הנושא ונדמה לי שלא זה הפורום שמנמקים ויכוח על ידי הבאת כוכבים. הדיון צריך להיות לגופו אם שייך שאדם יודע תורה יבין אחרת מאשר גלריית גדויליכם.

(ספרן, דיברתי על רב מקיים פרקטית שיהיה מסוגל לענות על שאלות האשכול בחיוב.)

לגוף הנושא, אשאל אותכם שאלה פשוטה עם יד על הלב בערב 'יום הדין'. האם אתם משוכנעים/מאמינים/מוכנים להישבע (בחרתי מגוון כדי למנוע את ההתחמקות הצפויה), שהתורה הכתובה מסיני התכונה בדיוק לפירושים שנתנו לה חז"ל על כל דרשותיהם?

מה שישו או פלמוני סבר כך או כך ומה שרב פלוני או אלמוני מסתובב עם תקליטור בקודקוד, לא אמור לשנות את התשובה על השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 16:15 לינק ישיר 

בוגי,

עם יד על הלב,בערב "יום הדין",האם אתה משוכנע/מאמין

מוכן להשבע/ שהתורה הכתובה,נמסרה מאלוקים בהר סיני

למשה ולבני ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 16:21 לינק ישיר 

מאמרי חז"ל תיאורטיים
איך היו נראים מאמרי חז"ל לו היו נאמרים בימינו
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=139034

דרשות חז"ל מהכתובים
בחינת הבסיס לדרך הדרשות
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=122101
הודעת ווטו בשם ד"ר גיל נתיב

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 17:15 לינק ישיר 

ספרן

בדיוק כמוך (אלא אם בנושא זה יתירו לך להשבע לשקר)

לינקי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 17:15 לינק ישיר 

בוגיעלום: הכל אפשרי. שאלה הרבה יותר חשובה היא, איך חשבו אנשים שהשקיעו אל כל חייהם וכשרונם בלימוד היהדות. והתשובה היא ש 90% מהחכמים שבהם (לפחות) תפסו את הקו האורתודוקסי, מי יותר ומי פחות.

לא היתה שום תנועה שעזבה את האורתודוקסיה שהצמיחה אח"כ מתוך שורותיה, גדולי תורה.

וצר לי שאני צריך להגיד את זה, כי מי אני לסנגר, אבל שאול ליברמן היה אורתודוקסי לכל דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 17:27 לינק ישיר 

בוגי,

לצערי,הפנטזיה חוגגת אצלך,בהקשר למושגים,זרמים,אסכולות,

אישים,לינקים ועוד.

להשנה סיימנו.

תוקן על ידי - ספרן - 14/09/2004 17:49:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 20:40 לינק ישיר 

צ'טונג

הערתך נכונה ולא מעידה על נכונות המסקנה של אותם בני אדם אלא על מערכת האפולוגטיקה וההפחדה השוכנת במקומם וה'עד כאן חושבים' בו הם שרויים. איני חושב שאני זקוק להביא לך הוכחות על הפחד המלוה את כל צעד המתרחק מהתלם. 'שמעתי' היום באישי שוב הודעה מצערת על הצנזורה הנוראה שהניפה את סכינה המטונף על חיבור החשוב בהרבה מאשר 'מייקינג'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 20:58 לינק ישיר 

בוגיעלון:

הפחד שאתה מדבר עליו, קיים רק בדמיון שלך. אני בעצמי ועוד רבים מהחברים שלי, שהעולם החילוני פרוש לפניהם, יכולים לבחור, ובחרנו. להגיד שכל הבחירה מונעת על ידי פחד, פשוט לא נכונה עובדתית.

מה שכן, הייתי מעוניין לדעת איזה ספר צונזרה, ואפה אפשר להשיג אותו. יש לי Making of a Godol והיא עלתה לי $100.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 22:32 לינק ישיר 

בחרתם! יפה מאד! אבל ראשית לא בחרתם לקרוא תגר על כל הנוכלות האינטלקטואלית הכרוכה באורתודוכסיה ושנית נסו רק להיות גדוילים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 23:09 לינק ישיר 

בוגי,

איפה אתה מזהה נוכלות אינטלקטואלית באורטודוכסיה על פי ליבוביץ, דהיינו: קבלת עול תורה ומצוות (בלי הנחות), ונקט בשיטה העתיקה של קידוש מסכת אבות על פי פירוש הרמב"ם בלי שום סינונים.והאמין באמת הנצחית הטמונה בתורת משה, כשהוא מאמץ את שיטתו של הרמב"ם בכל הקשור לתורת הנבואה שמתבססת על תורת הנפש - כמודל ל'יהדות האמיתית'

כל אורטודוכסיה בהכרח כרוכה בנוכלות אינטלקטואלית?
ולעומתה הריפורמה מסמלת פתיחות מחשבתית?

יושר אינטלקטואלי זה עניין אישי של כל אדם ואדם וקשור לרמת כושר החשיבה שלו. ישנם כאלה והם רוב בני האדם בעולם שטוב להם עם הבינוניות, הם מעדיפים להיות חלק מהעדר! זוהי 'בחירתם'!

'הגדוילים' ממילא אמונים על הנהגת ההמון, העדר, משימה לא פשוטה, שאפילו משה רבינו לא הצליח בה, ונכשל.

כמה באמת הבינו את ליבוביץ? שלא נדבר על המעטים שהרמב"ם היה מודע לזה שלהם הוא כותב את המו"נ.

תוקן על ידי - איקה - 14/09/2004 23:28:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2004 23:15 לינק ישיר 

אני מבין שאין לך מושג מה שקורה בציבור החרדי. הביקורת קיימת ועוד איך! אבל אין טעם להתווכח, כי כבר החלטת מה שהחלטת, ולא אצליח לשנות דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2004 19:23 לינק ישיר 

God's Koranic statement says "As to prisoners of war, we have not sent you as an oppressor of the land".

Now there is a "machloket". Abu Mousab al-Zarqawi takes those words to mean that one should kill the captives so as not to continue to be a prisoner and George Bush (who calls Zarqawi a deviant hijacker of Islam) learns that God's words were meant to prompt Muhammad to free his captives.

Now since Zarqawi has a vaster knowledge and remembers the Koran by heart is according to the logic mentioned here, automatically right with his interpretation!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש יהודי שהיהדות תפטרנו מדתה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.