בית פורומים עצור כאן חושבים

כפיה דתית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/8/2012 22:16 לינק ישיר 

[יהי,

אני לא יודעת מדוע לא (כמעט) השתמשו בכלי הזה אחרים. תצטרך לשאול אותם. אולי הוא לא היה לגיטימי בעיניהם. אני רואה בתלמוד (גם) יצירה ספרותית (אולי נכון יותר - אוסף של יצירות ספרותיות), וכשאני קוראת יצירות ספרותיות, אני משתדלת להשתמש בכל הכלים הספרותיים שברשותי. ייתכן שלו הייתי קוראת את התלמוד רק כספר חוקים, לא הייתי נזקקת לכלים אלה (אם כי היום יש גם כאלה הקוראים פסקי דין כיצירות ספרותיות, ומצליחים באמצעות כלי הקריאה הספרותית לגלות בהם רבדים מעניינים, ואמת שלא הייתה מתגלה בדרכים אחרות). 
לגבי הדוגמא שהבאת מהמקרא - יש הבדל בין התבטאות אירונית של דמות ספציפית ובין אירוניה של מספר או עורך. הראשונה פשוטה יותר לאבחון (אני חושבת שגם ילדים יודעים לזהות אירוניה כזו בסיפור המיועד להם), והשנייה זוקקת כלים מתוחכמים יותר (למשל, ניסיון בקריאה והיכרות עם החומר הספציפי ועם טקסטים נוספים). 
אני חושבת שהתלמוד - כיצירה ספרותית מתוחכמת ורבת רבדים - בהחלט משתמש ב"טכניקות" ספרותיות שונות להעברת מסריו, ומדוע ייכחד מקומם של ההומור והאירוניה? אלה כלי תקשורת חשובים, ופעמים רבות ביכולתם להעביר מסרים טוב יותר, מדויק יותר ובאופן שמיע (נגיש יותר לשומע) יותר.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 08:42 לינק ישיר 

דוגמא לסתור, חולין קי ע"א:
<
בסורא לא אכלי כחלי בפומבדיתא אכלי כחלי רמי בר תמרי דהוא רמי בר דיקולי מפומבדיתא איקלע לסורא במעלי יומא דכפורי אפקינהו כולי עלמא לכחלינהו שדינהו אזל איהו נקטינהו אכלינהו אייתוה לקמיה דרב חסדא אמר ליה אמאי תעביד הכי אמר ליה מאתרא דרב יהודה אנא דאכיל אמר ליה ולית לך נותנין עליו חומרי המקום שיצא משם וחומרי המקום שהלך לשם אמר ליה חוץ לתחום אכלתינהו ובמה טויתינהו אמר ליה בפורצני ודלמא מיין נסך הויא אמר ליה לאחר שנים עשר חדש הוו ודלמא דגזל הוה אמר ליה יאוש בעלים הוה דקדחו בהו חילפי חזייה דלא הוה מנח תפילין אמר ליה מאי טעמא לא מנחת תפילין אמר ליה חולי מעיין הוא ואמר רב יהודה חולי מעיין פטור מן התפילין חזייה דלא הוה קא רמי חוטי אמר ליה מאי טעמא לית לך חוטי אמר ליה טלית שאולה היא ואמר רב יהודה

דף קי,ב גמרא  טלית שאולה כל שלשים יום פטורה מן הציצית אדהכי אייתוה לההוא גברא דלא הוה מוקר אבוה ואמיה כפתוהו אמר להו שבקוהו דתניא כל מצות עשה שמתן שכרה בצדה אין בית דין שלמטה מוזהרין עליה אמר ליה חזינא לך דחריפת טובא אמר ליה אי הוית באתריה דרב יהודה אחוינא לך חורפאי
>
שמעתי יותר מדרשן אחד שדורש את הגמרא הזו כביקורת, האם כך מקבלים אורח רעב בערב יום הכפורים.
אני לא יודע היכן ניתן למצוא זאת בגמרא. יתירה מזו מביאים אותו לרב חסדא, ורב חסדר במקום לומר לאנשי העיר שידאגו לו לסעודת ערב יום כפור עושה לו תחקור הלכתי פרטני.

יהיאור, לכאורה ראיה לדבריך.
אמשלום, תוכיחי שיש כאן אירוניה ולא רק מסברות של "לא יעלה על הדעת".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 10:47 לינק ישיר 
חזור בך או חזור בתשובה.

חזרה בתשובה בסוגיית כחל (לאמשלום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2012 10:56 לינק ישיר 

כנראה שהבקושיה לא תורצה מאז האשכול הקודם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כפיה דתית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext