|
|
| נשלח ב-4/10/2004 18:53 |
|
| |
בוגי
בכל הכבוד. מילה לא שמעת ממני על "הגותו" דברתי על היותו ת"ח וזה בתלמוד ומפרשיו, ועל זה "בחנו" אותו גאוני חב"ד.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 19:06 |
|
| |
סייעו נא למאותגרת מתמטיקה שכמותי, כיצד יכולות להיות באשכול מינוס שש הודעות (-6), מחקו? מה קרה? היה אקשן? אם מחקו, רצוי להסביר מדוע ולמה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 19:38 |
|
| |
הההמממ זה מעניין באמת, לא שמתי לב לפרט הזה, אותי מעניין הרבה יותר איך משאירים אדם בתחינותיו, הוא מבקש דוגמאות, ועד שיש מישהי שמתייחסת לבקשותיו- מוחקים את כולם להתחנן פעמיים באשכול אחד! רחמנות יהודים!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 20:27 |
|
| |
עכשיו זה כבר 4- [אחרי הודעה זו יהיה 3-]
איקא
עצה טובה .זה בזבוז זמן, קשה לשכנע שהרעיון חכם או מבריק .כל רעיון יכול להפוך פשטני או לחילופין גאוני כדרישת המבקש.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 20:53 |
|
| |
זווית נוספת שטרם זכתה לתשומת לב ראויה, היא יחסו של ה"לב שמחה" מגור לרב שך. בעוד הרבי מלובביץ' נרדף על ידי הרב שך, הרב שך עצמו נרדף בשל כך על ידי הרבי מגור. במאבקו נגד הרבי מלובביץ' היתה לרב שך הצלחה מסויימת, שכן עם היות הרבי גאון ואישיות דגולה בכל זאת היה בו גם מימד של תמימות, אכן היה מנהיג אבל לא פולטיקאי, כך שבמאבקים פוליטיים הרב שך עלה עליו והצליח בחוגים מסויימים לנווט את חב"ד לעמדת מיגננה. לעומתו ה"לב שמחה" היה פיקח עצום עם חוש נפלא במילי דעלמא והסתבר שגם בפוליטיקה הצליח להאפיל על עמיתו הליטאי. כזכור עד לכניסתו למועצת גדוה"ת שלט בה הרב שך, אך מרגע שהרבי מגור החל משתתף באסיפות הצליח להפוך את הקערה על פיה תוך כמה אסיפות. כך היה גם בכנסיה הגדולה כשבתיחכום ובזריזות השתלט על הפיקוד והותיר את הר"ש בפינה. ולמעשה הוא אשר הניס את הרב שך מאגודת ישראל, ובכל הזדמנות בשנינות אופיינית גימד את מעמד הר"ש וכך גם במערכת הבחירות הצליח להציגו כפלגן בעייתי ולבסוף אף כמפסידן. במכלול הסקירה ההסטורית של הימים ההם, גם יחסים דואליים אלו שווים שיקוף וניתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 22:18 |
|
| |
ז'בו
העלית שתי שאלות נוספות, והן חשובות לכל חוקר היסטוריה של המתרחש בציבור החרדי, או המתעניין בתחום.
אני איני מתעניין בזה, אז לא אגיב עוד. הסיבה שפתחתי את האשכול הנוכחי על שאלתך היא ששמעתי את השמועה הזו פעמים רבות בח"ח ומעולם לא התברר לי לכאן או לכאן אם יש בה אמת. ועדיין לא נושעתי... סברות לצדד לכאן ולכאן שמעתי. עובדות לא.
האם מקומו של דיון כזה כאן? לדעתי - לא. פתח אשכול חדש על היכולת הפוליטית של הרב שך. כיון שמדובר במחקר היסטורי, הוא מותר לפי חוקי הפורום.
אני רק מקווה שלא ימחקו אותו במפתיע מטעם הייד פארק. היה לנו כזה דבר על חסידות גור, עד שיום אחד הכל נמחק ונעלם, והשאר כתוב בתולדות הפורום. סמיילי - למרות שזה לא היה מצחיק בכלל. שאל את אידך גיסא...
בוגי, איקה וכולם
כמדומה שהכל מסכימים ששיטתו של הרב שך היתה להימנע מפילוסופיה והגות, כך שקשה לצפות למצוא דברים ממנו בנושא זה.
בכך היה הרב שך נאמן לקו שיסד כבר החפץ חיים, ושמא החל להתפתח קודם.
שחרית
עקב מחיקת הודעות רבות שלא היו מנושא האשכול חזר המונה של ההודעות אחורה. זה כנראה "באג" של הייד פארק.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2004 23:40 |
|
| |
קעלעמר,
זה נכון, כל רעיון יכול להפוך,גאוני או פשטני כדרישת המבקש- ראה ערך ישעיהו ליבוביץ ז"ל עם עליו אומרים טיפש ושקרן, אז מה נשאר?
ובכל זאת יש בו משהו....
|
|
|
|
|