|
|
| נשלח ב-5/10/2004 18:10 |
|
| |
לב העמק,
טוב שבאה הודעתך והזכרתני שיש לערוך סיכום הנלמד עד כאן:
השאלה: ממה אתם מפחדים?
התשובה:
חד אמר מבאגס באני וחד אמר מהדרדסים (לישנא אחרינא: חד אמר מסוכה עגולה וחד אמר מגרגמל).
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2004 00:56 |
|
| |
תחילה עלי להביע את התפעלותי איך מאשכול שענינו היה על מפגש ידידים סטה הנושא ל"באגס באני" ול"דרדסים". (אני בעוונותי לא יכול להוסיף למשכילים לעיל לא בנושא השפן ולא בנושא הגמד - אללי לי)
אשריכם ישראל!!!
מיימוני!
שוב חדרת לצפונות ליבי, ובאמת סבורני שדיון בנושא האלוקות אינו ראוי מפני הנזק ומפני מילות הכפירה שיעלו בו ואין מצפוני מתיר לי להיות הגורם, וממילא גם נושא האם אותו נושא ראוי, לא ראוי וכו' - וה"ה לפי שיטתי בענין הקבלה אע"פ שמצטייר אני כמתחמק ובורח מהנושא - כל זה שווה הוא לי במקום לפתח הנושא ולבוא לאחמ"כ לבית המלך בלבוש שק.
מה מקווה מטהר את הטמאים, אף הקב"ה מטהר את ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2004 02:26 |
|
| |
"לא יכול להוסיף למשכילים לעיל לא בנושא השפן"???
הוי,עם הארנבים עד מתי תהיו לשפנים?!
"
I warned you, but did you listen to me? Oh, no, you knew it all, didn't you? Oh, it's just a harmless little bunny, isn't it? Well, it's always the same. I always tell them--
"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 13:05 |
|
| |
מיימוני:
פגישה של חברי הקבוצה תועיל בכמה דרכים. אפרט כמה מהם.
א. יכולת ללבן סוגיות שקשה לדבר עליהם בתוך החברה החרדית.
ב. מציאת מקומות עבודה לאלו שרוצים לעבוד.
ג. דרכים יצירתיות לחנך את הילדים למקצוע בו בזמן שהם נמצאים במערכת החינוך החרדי.
ד. שיפור התדמית שלנו.
אפשר לטעון שכל הנ"ל אפשר לעשות באתר, וזה נכון בזעיר אנפין. אבל אני חושב שזה יהיה הרבה יותר יעיל בפגישה פנים מול פנים.
עד כאן דברתי באופן פרטי, ובאופן כללי, הפסוק אומר והייתם לי סגולה מכל העמים. עם ישראל חייב להיות דוגמא לחיים תקינים ומוסריים שמעוררים הערכה מאלו שרואים ומכירים אותם ועי"ז מתקדש שם שמים. המציאות היום היא שאלו ששומרים תורה ומצוות מעוררים דחייה. ישנם אלפי יהודים שבאמת ובתמים מחפשים משמעות ורוחניות ומוכנים לעבוד קשה כדי להתעלות. למה הם לא באים אלינו?! זאת מצב שאסור להשלים אתו. חייבים לגבש חברה שאכן תהיה סגולה, וזאת תהיה המטרה הסופית של פגישת חברי הפורום.
אמשלום:
נוכחותם של אנשים שלא מאמינים בתורה מסיני בפורום, לא מטרידה אותי. אני אקרא את דעותיהם ואקבל מה שאראה לנכון ואדחה החלק שאני לא מסכים אתו. פגישה היא לא רק חלוקת דעות אלא פעילות למען מטרה משותפת. אני לא רואה איזה מטרות משותפות יש בין אנשים שמאמינים בתורה מסיני לאלו שלא מאמינים. ברור הוא ששני הקבוצות שואפים לחיי מוסר וחיי אושר וכו'. אבל מה הם חיי מוסר ומה הם חיי אושר, בזה אני לא רואה שום בסיס משותף. וכמו שאת מבינה שא"א להשתתף עם נוצרים דתיים בגיבוש קבוצה, כך א"א להשתתף עם יהודים ליברלים. כי מה שמפריד בין יהודי ליברלי לבין יהודי דתי הוא הרבה יותר ממה שמפריד בין יהודי דתי לנוצרי דתי.
באשכול אחר אני שם לב שאת מגדירה את עצמך כמחוייבת ליהדות, והשאלה היא איזה יהדות? היהדות המתועדת במשך אלפיים שנה בתנ"ך ובספרות חז"ל, או היהדות שהתגלתה במשך המאתיים שנה שעברו, שזאת דת אחרת לגמרי מהיהדות המקורית. ואולי זה נושא לאשכול אחר.
בכל מקרה, אשמח לשמוע איך את חושבת שאפשר לצרף יהודים מאמינים ולא מאמינים לפעילות ביחד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 13:18 |
|
| |
צ'וטנג,
א. מעולם לא טענתי שאני "לא מאמינה" או "לא דתיה". ההפך הוא הנכון. שאלתי נבעה מהתבוננות אינטנסיבית בנעשה בפורום ומהבנה של חלק מהעמדות הנשמעות כאן כעמדות של אנשים בלתי מאמינים.
ב. אני מכירה קבוצות שונות (חלקן מקרוב מאוד), שלהן מטרות חינוכיות ופוליטיות (במובן הרחב), והחברות/ים בהן באים מזרמים שונים, ולעיתים גם מדתות שונות. לכן, איני מצליחה להבין את תהייתך בנושא שיתוף הפעולה.
ברמה הספציפית, הקבוצה שאת מטרותיה הגדרת למעלה, להבנתי, אינה קבוצה שהמשותף בין חבריה הוא היותם "מאמינים". זו קבוצה שתחום השיתוף שלה מצומצם בהרבה, והיא תכלול רק את אלה מבינינו המגדירים/ות עצמן/ם כ"חרדים". אם אכן עניינך בליבון ובפתרון נושאים פנים-חרדיים, באמת איני רואה כיצד יוכלו להיות לך שותפים שאינם חרדיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 13:51 |
|
| |
אמשלום:
אני מתנצל אם הסקתי המסקנות הלא נכונות בקשר לאמונות שלך.
אני רואה צורך חיוני בהקמת חברה שתהיה "סגולה מכל העמים." חברים טבעיים בקבוצה הם אלו שמאמינים בהקב"ה ובתורה מן השמים בין תורה שבכתב ובין תורה שבע"פ, שזה כולל חרדים, דתיים וחילונים מאמינים וכדומה. אנשים אלו כולם מקבלים כמובן מאליו שהערכים של התורה והחז"ל הם אלו שיהוו הבסיס לחברה שהיא אכן "סגולה מכל העמים." יהודים ליברלים יש להם אמונות אחרות לגמרי, ככה שהבסיס המשותפת חסרה.
האם את חושבת שהנ"ל הוא לא נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 14:07 |
|
| |
צ'וטונג,
אהיה פחות נחמדה מאמשלום: אתה תוהה מדוע חברי הפורום (הכשרים בעיניך) אינם נעתרים להפצרותיך החוזרות בדבר הקמת הקבוצה שאתה חולם עליה.
יש לי הצעה בשבילך שעשויה להבהיר לך את סיבת הכישלון: היכבד וקרא מחדש את הודעתך בעמוד זה משעה 13:05 ותקבל אינדיקציה לא רעה מדוע לא צלחה היוזמה.

|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2004 14:25 |
|
| |
צ'וטנג
למרות דברי שחרית, אני מוצא טעם רב בתוכנית שהצגת.
אם אני מסתייג מפגישה אישית, הרי זה מפחד מובן מאליו, כפי שכבר חזרתי וכתבתי וגם כתבו אחרים.
האם צריך לפתוח קבוצה כזו בפני מי שאינם מגדירים עצמם כאורתודוכסים - זו שאלה נוספת.
אני יכול לראות בעיני דמיוני מספר קבוצות מתפצלות מן הפורום. האחת - קדושית - תכלול את כל מי שיראת שמים ויושר אינטלקטואלי בראש מעייניו. הגדרה זו יכולה לאפשר לכל מי שעומד בתנאים אלו - אך לא באחרים - להצטרף לקדושית.
קבוצה אחרת עשויה לדון בנושאים שהינם יותר פנים חרדיים, או פנים דתיים. יתכן שמי שאינם נטרדים בנושאים אלו לא ימצא ענין בכל הנאמר בה.
בין כך ובין כך, אני מחכה לשמוע עוד על הקבוצה שאתה מארגן. אני מבין שיש בין חברי הפורום שחוששים פחות מאאוטינג. או בגלל שהם מוכנים לתת אמון רב יותר באחרים, או בגלל שהם סבורים שהם אינם בסיכון...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 20:43 |
|
| |
chouteng
על מנת לקיים מפגש קבוצתי שיהיה אפקטיבי, יש צורך לפני כן להבהיר בבירור במה הוא אמור לעסוק.
אם כוונתך לעסוק בענייני אמונות ודעות הנידונים בפורום, אינני מבין במה הדיון יהיה תועלתי יותר. לדעתי, הדיון הוירטואלי הוא הרבה יותר טוב מדיון פנים אל פנים, ממספר סיבות.
א. בדיון הוירטואלי, יכול כל אחד להשתתף בשעות הנוחות לו. ואילו בדיון משותף יש צורך בקביעת שעה ומקום, ותיאום בין כולם.
ב. בדיון וירטואלי, יכול כל אחד לעיין היטב ולבדוק את הנושא, ולהגיב על דברי רעהו. ואילו בדיון קבוצתי פנים אל פנים, התגובה היא ספונטנית ולא בעיון הנדרש.
ג. בדיונים בפורום, יכול דיון להתפרס על פני שנים. בעוד שדיון פנים אל פנים, זמנו קצוב.
ד. הדיון הוירטואלי מתועד, ומביא תועלת רבה גם לצופים שאינם משתתפים פעילים בפורום.
ה. בדיון וירטואלי, היחס הוא לתוכן, ולא לבעל הדעה. כך שומעים מבוגרים דברי צעירים, ליטאים דברי חסידים, גברים דברי נשים, וחרדים דברי חילוניים ורפורמים.
מהודעתך האחרונה הבנתי, שברצונך לעסוק בגיבוש קבוצה חברתית-דתית, בתוך החברה החרדית. גם אני רואה חשיבות גדולה מאוד בגיבוש קבוצה כזו, אולם לדעתי רצוי לא ליצור שום זיקה בין קבוצה כזו לפורום "עצור כאן חושבים", ממספר סיבות.
א. קבוצה כזו יכולה לכלול עוד רבים וטובים שאין להם שום שייכות עם הפורום, וברצונם להיות שותפים לתהליך כזה. בין חברי הטובים ישנם לפחות עשרה כאלו. שאינם מחוברים כלל לאינטרנט.
ב. הפורום איננו משוייך לחברה החרדית ומשתתפים בו מכל חלקי האוכלוסיה בישראל.
ג. כל קשר בין הקבוצה לפורום נזקו רב מתועלתו. הפתיחות היתירה בדיונים באמונות ודעות, השיתוף עם חוגים מחוץ לחברה החרדית, והביקורת הנוקבת על הנהגת הציבור החרדי, יהוו עילה לרבים להתנכל לכל התארגנות כזו. ואילו התארגנות כזו ללא שייכות עם הפורום, תקשה יותר על המתנגדים להסביר את התנגדותם.
ד. ללא שייכות עם הפורום, ישמחו גם משתתפי הפורום להשתתף, כשאינם חושפים את זהותם הוירטואלית. [אולי אפי רבינו המיימוני יוכל לבוא?]
הקושי הגדול הוא כיצד לגייס משתתפים פוטנציאליים להתארגנות כזו, ולכן סברת אולי שהדרך הקלה ביותר היא לפרסם הצעה כזו בפורום. אנא נסה אופציות נוספות. אני עצמי אשמח לעזור בארגון ובוודאי להשתתף.
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
תוקן על ידי - בןציוןכהנא - 09/10/2004 20:45:55
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2004 21:12 |
|
| |
בןציוןכהנא:
אני מסכים לכל מילה. הבעיה היא שאין לי את הזמן לארגן קבוצה וכדומה, אני מדי עסוק בעבודה. ככה שהפרסום פה בפורום היא הדרך היחידה שעומדת לרשותי כמעט. אבל אדרבה, אולי אתה תארגן קבוצה בין החברים שאתה מכיר, (אני גם מכיר כמה אנשים שאולי יצטרפו) ותפרסם פה בפורום מקום וזמן, ומי שירצה להשתתף שישתתף.
|
|
|
|
|