בית פורומים עצור כאן חושבים

"מי שמאמין טיפש ומי שלא מאמין ..."

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2004 20:27 לינק ישיר 

הרעיון פשוט

מעמדו של סיפור נקבע לפי כוונת מספרו. ולא הרי כוונת המספר החסידי כהרי כוונת מספר סיפורי הגולם מפראג.

אשר לשיפוטיותה של עמדה זו, הרי אין הרבה טעם לדון על שיפוטו של כל אחד ואחד. שהרי הדיון צריך להיעשות על ערכו של הסיפור בתורת החסידות ולא ערכו של הסיפור לפי העמדה האישית של כל מגיב כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 21:10 לינק ישיר 

מי גילה לך מה היתה כונת המספר בסיפורי הגולם?

[אני לא מעיר יותר מכיון שהצהרת שעמדתך אינה ברת שיפוט.]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 21:32 לינק ישיר 

לא יודע על סיפורי הגולם, אבל בהתיייחס לחסידות כך מציגים זאת המספרים עצמם וליותר מזה אינך זקוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2004 21:45 לינק ישיר 

אישית אני לא זקוק גם לפחות מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 06:06 לינק ישיר 

הסיפור עם ר' משה ליב מסאסוב מופיע באחד הספרים של אלי ויזל (נובל)

מלפני כמה שנים שמעתי שידור חי מהקרדינל הקתולי אוקונר בעיר ניו יארק בחצות הלילה של יום אידם (סילבסטר) ובאמצע הדרשה הוא סיפר הסיפור החסידי הנ"ל בדיוק עם שמות כל הצדיקים...

נפלאתי אז מהמתרחש הנה קרדינל קתולי מנהיג למיליוני נוצרים באיזור ניו יארק משתמש בסיפור חסידי בהכנסיה הכי גדולה במנהטן. הפלא ופלא!

אוקונר היה ידיד של קהילה היהודית בניו יארק וגם היה ידיד של הרב משה שרר נשיא אגודת ישראל באמריקה.

באידיש אומרים "נאר אין אמעריקע"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2004 19:56 לינק ישיר 

...והקרדינל אוקונר אמר:" אני לא מכיר,לא את המקום,לא את העץ,גם לא את התפילה שהתפללו שם,ואף לא את האלוקים אליו התפללו הצדיקים,
אבל אני מכיר את הבן שלו, בואו ונתפלל אליו ,במקום הזה[כנסיה]תחת עץ זה[אשוח] אולי ניוושע."

יוכי

מתוך דבריך עולה ניחוח של התרגשות ואופוריה,הנובעת מתחושת ה"וואו" של הנה צדיקי כל העולם מתאחדים,
הבעשט,ר"א המלאך,ר"מ מססוב,והקרדינל המפואר נודע לשם ותהילה אוהב ישראל ושדולותיה,כמוהר"ר אוקונר,

האם לא מציקה לך או למשהו מן המשתתפים, התחושה של "א"כ למה זה אנוכי"
אם הטובים שבמוסרינו ראויים להאמר גם בפני חובשי כנסיות
האמנם שפה אחת ודברים אחדים לנו והם?
או שמא נזקקת היהדות לבדק בית נרחב לסרוס אותם הרעיונות שנטפלו על גבה ואין להם מקור ביסודותיה.
[ואם אמנם כי נאים הם הבה ונקיים בהם לכלב תשליכון,בשכר שלא חרצו לשונם,כאחיהם שונאי ישראל]

אשמח לשמוע את ההקשר שבו הביאו הקרדינל הנ"ל לעורר הקהל הקד"ש בליל הקדש חגא.

תוקן על ידי - לפום_חורפא - 12/10/2004 19:59:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2004 00:16 לינק ישיר 

קעלמר
כל זאנר ספרותי יש לשפוט לפי כלליו הוא. ונראה לי שאינך שופט את הסיפור החסידי לפי מטרותיו כוונותיו וכלליו של הסוגה הזו.

הסיפור הנ"ל מובא אכן בראש הספר בשערי היער של אלי ויזל אבל אין זה המקור הראשון כלל וכלל
מקור הסיפור הוא מדברי האדמו"ר ר ישראל מרוזין בספר "כנסת ישראל" שבו אסופה מדבריו וקורותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2004 00:30 לינק ישיר 

אני לא בטוח שהמטרה אחידה.
לפעמים [לטעמי הרוב] סופרו סיפורים רק כדי לפאר ולרומם את הצדיק ואת חסידותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2004 22:59 לינק ישיר 

יקירתי! רק פעם בחיים, אנו חיים!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מי שמאמין טיפש ומי שלא מאמין ..."
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.