|
|
| נשלח ב-8/11/2004 14:23 |
|
| |
מן הראוי לתת את הדעת לתוצאות מבחני המיצ"ב במגזר החרדי. הנתונים מלמדים שהישגי התלמידים החרדים גבוהים יותר לעומת ההישגים בחינוך הכללי.
כמו כן, נצפה כי כמעט ולא היה הבדל בהישגים לפי מעמד סוציואקונומי. וודאי לא כפי שקיים במגזר הכללי.
לתשומת ליבכם !!!
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2977152,00.html
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 17:02 |
|
| |
השנה 2025,
הדברים בכתבה שהבאת מעניינים. עם זאת, כשמצטטים, חשוב להישאר נאמנים למקור ולא להפליג בדברים שאינם נובעים ממנו ודו"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 20:01 |
|
| |
אם תשימי לב, את השורות כתבתי על ידי פעולת העתק והדבק מתוך הכתבתה.
כך שאני בהחלט נאמן למקור.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 20:34 |
|
| |
גם על ידי גזירה והדבקה אפשר להגיע לתמונה לא שקולה.
ציטטת את מה שהתאים לתיזה שלך, אבל נמנעת מלציין את ההסתייגויות מן המוחלטוּת של התוצאות, כפי שאלה הובעו בגוף המאמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 21:09 |
|
| |
נו... השנה היא 2025
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 21:53 |
|
| |
הנקודה העיקרית שרציתי להדגיש הינה חוסר התאמה בין מצב סוציואקונומי לבין הצלחה במבחנים. על כך אין חולק בכתבה.
עובדה זו מוכיחה כי בציבור החרדי אין קשר בין הצלחה לבין המצב הכלכלי.
ההסתייגות מתיחסת להשוואה בין המגזרים, ויתכן והייתי צריך להעיר על כך.
ועוד כתבה דומה:
http://news.walla.co.il/?w=//622811
ציטוט מכתבה הנ"ל:
"מהמבחנים בקריאה במגזר החרדי התברר שהתלמידים החרדים קוראים יותר מתלמידי הממלכתי והממלכתי-דתי, וקוראים חומר מגוון יותר. במתימטיקה היו הישגי החרדים גבוהים בממוצע מהישגי התלמידים במערכת החינוך הממלכתית"
עוד הוכחה לנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 22:53 |
|
| |
שחרית,
למה נוצר אצלי הרושם שהשגי החינוך החרדי גורמים לך, איך לומר, קצת אי-נחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2004 22:59 |
|
| |
נוצר אצלך רושם מוטעה!
אין מראין לו לאדם אלא מהרהורי לבו (ואיכא דאמרי - מחרחורי לבו).
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2004 08:50 |
|
| |
השנה.
בצבור החרדי אין השפעה למצב הכלכלי על רמת ההשגים של התלמדים, הסבה : בגדול אפשר לומר שרוב הצבור החרדי הוא במצב כלכלי זהה. וגם בצבור הלא חרדי אם יש לך "כסף" יש לו כלים להשפיע על חינוך ילדך היינו לשלוח אותו לבית ספר ברמה יותר גבוהה, לקנות לו יותר ספרים לשלוח אותו לקורסי העשרה וכ, משא"כ בצבור החרדי הלימודים בכל בתי ספר זהים ספרים יש בשפע תוכניות העשרה אם יש הם רק לבנות וגם אז הם ברמה נמוכה.
(אין לי הוכחות אבל זה נראה לי השערה נכונה??)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2004 11:57 |
|
| |
זעיר,
אנו קצת סוטים מנושא האשכול. ניתן לפתוח אשכול נפרד לכך.
בכל מקרה, פטור בלא כולם אי אפשר:
1. החינוך בציבור החרדי נחשב לדבר החשוב ביותר.
2. היחס למורים שונים בתכלית מהיחס בציבור החילוני,
(וככל הידוע לי גם בחינוך הדתי היחס נאות)
3. בשונה משאר מערכות החינוך, בהן לומדים לקבלת ציון טוב,
צורת הלימודים בישיבות שונה במהותה. בישיבות אין
לומדים לשם קבלת ציון, אלא בכדי לדעת ולהבין.
העילוי איננו מי שמצליח במבחן אלא זה שיודע ללמוד
לעומק.
----------------------------
ברוך שהבדילנו מן הטועים
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2004 13:12 |
|
| |
השנה
דומני שאתה מבלבל קצת את היוצרות. המבחנים הנ"ל לא נערכו בישיבות או בתלמודי תורה ה"קדושים" , ולכן המצב בישיבות אינו רלוונטי. כמו כן , מכיוון שרוב הנבחנים היו בנות, צריך עיון גדול האם גם לגביהן תקפה קביעתך שהחינוך הוא הדבר החשוב ביותר בציבור החרדי.
עוד זאת יש להעיר שכאשר בוחנים למה אין המעמד הסוציואקונומי משפיע, צריך להביא גורמים שיכולים לבטל השפעה זו ולא גורמים שמעלים (לפי דעתך) את הרמה הכללית. הסבר סביר הרבה יותר יהיה קשור למשהו כמו יום לימודים ארוך (כשאין יום לימודים ארוך, הורים אמידים יותר יכולים לממן העשרות בעוד הורים עניים יותר אינם יכולים ולכן צפוי שיהיה הבדל לפי מצב סוציואקונומי, אבל כשיש יום לימודים ארוך , צפוי שלא יהיה הבדל ודו"ק).
תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 10/11/2004 13:21:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2006 14:46 |
|
| |
פרו ורבו ומילאו
הזדקנות האוכלוסיה הביאה את שר האוצר לקרוא להורים לעשות ילד עבור אמא, ילד עבור אבא וילד עבור המדינה. מסתבר שהוא ראה את הנולד, והיום אוסטרליה ב"בייבי בום"
http://news.walla.co.il/?w=/8/917143
בברכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2010 04:42 |
|
| |
הקפצתי את האשכול לאור האשכול 'מדוע אנשים יולדים ילדים'.
עברתי על כל דפי האשכול כאן ולא מצאתי הסבר שיסביר לי למה אין איסור באמצעי מניעה, אני רואה שאפילו האגרות משה (שמישהו הביא אותו כאן כמתיר אם אין חשש הוצז"ל) מאד מחמיר באמצעי מניעה וכן עברתי ב'אנציקלופדיה הלכתית לעניני רפואה' ב'ערך' 'מניעת הריון' ושם הוא מביא את כל השיטות אבל לא מצאתי שם מי שיתיר לגמרי אפילו אחרי לידת שני בנים ובנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 12:06 |
|
| |
איזה היתר יש לאשה למנוע להביא ילדים לעולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2010 12:47 |
|
| |
נושא האשכול הוא- הסתפקות במועט - ורבוי ילדים
לאדם יש זכות והוא יכול להסתפק במועט. אבל אין לו כל זכות לכפות את ההסתפקות במועט על ילדיו.
|
|
|
|
|