בית פורומים עצור כאן חושבים

רבקה אמנו - דמותה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2004 12:05 לינק ישיר 

ריב? עכשיו הבנתי מה הבעיה איתי. מן הסתם אני מצאצאי הקראים. (היש בהם יודע אם קיימים כאלה עוד היום ואמצא לי סוף סוף את מקומי?)

אני מעדיפה לחזור אלפיים שנה אחורה ולא לעוות את התורה, שממנה חיותנו, ולא ממה שעשו ממנה אנשים חכמים בעלי כוונות טובות במהלך הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2004 12:11 לינק ישיר 

אם כך את לא באמת מאמינה בתורת משה מסיני - בכל המשתמע מזה במובן הרחב שלו, אלא שספר התורה עבורך, והיותך יהודיה קשור בסיפורי אגדות שעליהם נרקמים פנטזיות כל אחד כראות עיניו- התורה היא ספר ההיסטוריה של העם היהודי שהיה ונגמר לפני אלפי שנים - וכל מה שנשאר ממנה היא הירושה בדמות ארץ ישראל.

נעים מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 15:00 לינק ישיר 

RIV,
אני אישית לא מקבלת כאמת לא את התנ"ך ולא את התלמוד
אבל מנין לך שאם לא מקבלים את התלמוד, כאילו לא מקבלים את התורה עצמה? איזה הגיון יש בזה?
וכשמדובר בעניני אגדה, תדעי שאפילו בקרב המחנה האורתודוקסי, אין הדבר ברור כל כך שחייבים לקבל את כל דברי אגדה כאמת, לפחות לא מילולית. דומני שכבר דנו בזה איפהשהו בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 15:32 לינק ישיר 

כיסרית,

לא הבנת מה כתבתי כנראה שלא הייתי ברורה

את התלמוד חייבים לקבל היהודים אלה שמאמינים במסירת תורת משה מסיני, בקשר לאגדות שהתלמוד כולל, מהם לא לומדים הלכה..בזה אני מסכימה איתך, אלא לומדים כל אחד מה שלומד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 15:33 לינק ישיר 

לחזור לרבקה ויעקב
רבקה בעצם נעלמת מהסיפור, אבל התורה מיחסת ביקורת חריפה מאד ליעקב על הרמאות שהוא ביצע, לא מפורש במילים אלא על ידי קורות חייו.

דוגמא
ויאמר לבן "לא יעשה במקומנו [בנידוד למקומך] לתת את הצעירה לפני הבכירה"

והמדרש מכניס דברי מוסר אלה בפיה של לאה:
-וכל ההוא ליליא הוה צווח לה רחל, והיא עניא ליה. בצפרא, והנה היא לאה! אמר לה "מה רמייתא בת רמאה! לאו בליליא הוה קרינא רחל ואת ענית לי?"
אמרה ליה "אית ספר דלית ליה תלמידים? לא כך צווח לך אבוך עשו, ואת עני ליה."
(ב"ר)

וראו בהפטרת השבת שעכשו עברה עלינו
"וריב ל[השם] עם יהודה, לפקד על יעקב חטאיו, כרע מעלליו ישיב לו. בבטן עקב יעקב את אחיו ובאונו שרה את אלהים."
(הושע י"ג)
לגבי הבעיה איך לספר לילדים, נראה לי שזו בעיה שיצרנו לעצמנו, לאחר שקבענו שאנחנו חייבים להציג את האבות כדמויות להערצה חסרי כל מום.

תאמיני עוד תתקלי בדברים בתורה שהם הרבה יותר קשים להסביר, לעצמך, עאכ"ו לילדיך

תוקן על ידי - kisarita - 21/11/2004 15:43:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 15:37 לינק ישיר 

כיסרית

מי אמר שהאבות היו מושלמים? אפילו על משה נאמר: "ויחסרהו מעט" לכל הדמויות המוזכרות ב"ספר תולדות אדם" היו חסרונות. ואם אני נתקלת במשהו שקשה להבין, אני חוזרת אליו שוב ושוב עד שנחה דעתי, התורה שלנו מושלמת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 16:08 לינק ישיר 

כי שרית -

אם אכן כך כותבים את ניקך בעברית, שם נאה בחרת לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2004 16:21 לינק ישיר 

ריב

ראי מכתב באישית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2004 16:46 לינק ישיר 

מגי,

אינני רוחצת ידי ממך, ויהיה לי לעונג להמשיך ולדבר איתך, אף על פי שבשלב זה את מזדהה עם הקראים, שפתאום גילית את קיומם בתולדות העם היהודי,ונהית מודעת לפילוג הנורא שקרה. מעבר לזה ישנם עוד מעט קראים, הם חברה נחמדים לאאללה, נדמה לי שהמרכז שלהם הוא ברמלה.

ולכיסרית.

נראה לי שבקושיא את מתקשה תוכלי להיעזר בסופר שי עגנון, שכידוע גם אותו ככל יהודי בעיית העקיבה של יעקב את עשיו הטרידה מאוד, וכך הוא מספר על 'יעקב ישראל' בחיבורו "אתם ראיתם"

שואל המדרש: מה בין יעקב לישראל? 'יעקב' עולה בגימטריא 182, ואילו 'ישראל' עולה בגימטריא 541, וההפרש ביניהם הוא 395 העולה בגימטריא - שטן

יעקב הוא לשון שפלות מלשון עקב, ואילו ישראל הוא לשון גדולה, אולם על ידי קיטרוגו של שטן יכול ישראל להפוך ליעקב, ולכן בשעה שניצח יעקב אבינו את השטן, הנרמז באותו איש שנאבק עמו באותה פגישה לילית במעבר יבוק, ועל כורחו מאשר שטן זה ליעקב באומרו: "לא יעקב יאמר שמך כי אם ישראל" (לב/כה) סיפור זה בא ללמדנו כי מוטל עלינו לדאוג כל הימים, שלא תהיה לשטן שליטה עלינו, ושלא יהפך שם ישראל לחזור להיות יעקב, אשר עקב את אחיו פעמיים.

בדרך הדרש נוכל להטעים מהפך זה באישיות יעקב עליו רומז שינוי השם, אם נהגה את השם החדש ישראל באות ש-ימנית הווי אומר ישר-אל, ונציג אותו מול השם הישן יעקב, בחינת "והיה העקוב למישור" (ישעיה מ/ד)

מתאים יהיה לך לספר אותו כך לילדיך? מפני שלי התאים ומתאים תמיד...ולכולם

תוקן על ידי - riv - 21/11/2004 17:21:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2004 11:37 לינק ישיר 

מתוך הרמב"ם:
במה דברים אמורים באיש שכפר בתורה שבעל פה במחשבתו ובדברים שנראו לו והלך אחר דעתו הקלה ואחר שרירות לבו וכופר בתורה שבעל פה תחילה כצדוק ובייתוס וכן כל התועים אחריו אבל בני התועים האלה ובני בניהם שהדיחו אותם אבותם ונולדו בין הקראים וגדלו אותם על דעתם הרי הוא כתינוק שנשבה ביניהם וגדלוהו ואינו זריז לאחוז בדרכי המצות שהרי הוא כאנוס ואע"פ ששמע אח"כ שהוא יהודי וראה היהודים ודתם הרי הוא כאנוס שהרי גדלוהו על טעותם כך אלו שאמרנו האוחזים בדרכי אבותם הקראים שטעו לפיכך ראוי להחזירן בתשובה ולמשכם בדברי שלום עד שיחזרו לאיתן התורה:

תוקן על ידי - אזרחי - 22/11/2004 11:40:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2004 07:24 לינק ישיר 

riv
סליחה על הטעות, התיחסתי לשאלה איך לספר לילדים כשאלה שלך, עכשו שמתי לב שזאת שאלה שציטטת ממישהו אחר

תוקן על ידי - kisarita - 23/11/2004 7:26:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2004 11:56 לינק ישיר 

כעת את ברורה לי כיסרית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רבקה אמנו - דמותה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext