| נשלח ב-17/11/2004 11:23 |
|
| |
קוטאנג, אתה צודק. משהו בשיטה לא נכון.
פעם ביקשה ממני אחות של שכנה את האוטו (פעם היה לי פיאט טרנטית, כן כן) כדי לנסוע לבקר את בעלה בבית-הסוהר. לא רציתי לתת, ולכן הצעתי שאני אסיע אותה לשם.
בדרך אני שואלת, - נו, מתי הוא משתחרר?
- עוד מעט.
- את בטח שמחה, לא?
- לא.
- מממממ????
והיא מסבירה לי בגילוי לב מדהים:
בעלה יושב על שוד, שהבטיח לאשתו שזו תהיה המכה האחרונה, שתסדר להם את החיים. ונתפס באותה מכה אחרונה. הוא נשפט ל-6 שנים, ישב 4, וכבר יוצא. יש להם שני ילדים קטנים. מרגע שנכנס לבית הסוהר, היא מקבלת משכורת מינימום מהממשלה, שהיתה בערך כמו שהרווחתי אני באותו זמן. עכשיו, היא לא יודעת מה היא תעשה. לשאלתי, למה לא עבדה כל ה-4 שנים והתבססה באיזו משרה, ענתה:
אילו עבדתי, הייתי מפסידה את המשכורת מהממשלה, וחבל לי. כך אני עובדת בניקיון, מספיק לי בית אחד ליום, אני מקבלת כך וכך, אין לי יותר מדי הוצאות וארוחות כי זה רק אני והילדים, והמדינה גם משלמת 85 אחוז משכר הדירה, בנוסף למשכורת, כך שאני מסודרת אחלה... עכשיו, שהוא ייצא, אני חוששת. הלוואי והיה נשאר עוד קצת בפנים...
כשהמתנתי לה באוטו עד שתסיים את הביקור, הרהרתי איך השיטה של רחמים וסוציאליזם, שנשמעת כל כך הומנית ונכונה, יוצרת עיוותים מדהימים כאלה. אדם מוכשר, צעיר, קם ופוגע בחברה ביודעין ובדעה צלולה, ומשפחתו מקבלת פרסים, זכאית לכל המעדנים כאילו-כלום, בדיוק כמו אותו אחד העמל בפרך, ממנו וממשפחתו קמים ונוטלים עבור אותו פוגע...
נו, טוב. לא לקחתי את זה קשה. רק כשחזרנו הביתה, וראיתי את הקטנים שלי משחקים עם שלה, צרם לי שפתאום שמתי לב איך שלה לבושים יפה ואיך שלי מסמורטטים....
חיחחחחחחחייי... עדיין, לא הייתי מתחלפת איתה. עדיף לעבוד.

תוקן על ידי - מגי_אדם - 17/11/2004 11:54:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2004 13:46 |
|
| |
chouteng,
אתה רואה את תשלום המס והארנונה כשיתוף פעולה עם הרשעים, אבל העובדה היא שאתה נהנה מהשרותים שמספקים אותם רשעים. חלק מהכסף מתבזבז לשווא או נגנב באופנים כאלה ואחרים, זה נכון. אילו ניתן היה להפריד בין התשלום על השרותים לבין הכסף המתבזבז והנגנב, היית צודק. אולם כל עוד אי אפשר, הדרך לשלם על השרותים היא בתשלום המסים והארנונה. לכן, אחזור על שאלתי: מדוע אתה חושב שמותר לאדם להנות מדבר שעולה לצבור כסף מבלי להשתתף בתשלום הצבורי? מדוע זה איננו גזל הצבור? מדוע עדיף להיות גזלן בעצמך מלשלם עבור מה שאתה צורך, גם בידיעה שחלק מהכסף יגיע לכיסיהם של גזלנים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2004 15:50 |
|
| |
האשכול פתח בשאלה ממונית, שהיתה תלויה גם בשאלה מוסרית. מעתה השאלה המוסרית - וההלכתית - והמשפטית - הפכה לעיקר.
ויש כמה למעשה יותר משאלה אחת:
א. האם המדינה היא מדינה של גנבים?
ב. אם כן, איך צריך לנהוג אדם ישר?
ג. האם יש הבדל בין הערמה לבין רמאות גלויה?
איני יודע מה התשובה לשאלה הראשונה. לפי המסופר בפורום השכן, שמותר להזכיר את שמו, המצב חמור מאד.
אבל מסתבר שאדם ישר אינו צריך לנהוג כפי שנוהגים הגנבים. ובזה צדקו לדעתי אלו שחלקו על צ'וטנג.
אמנם, אני סבור שיש הבדל בין הערמה לבין רמאות, בין מפלטים שמתיר החוק לבין, למשל, דיווח שקרי.
עד כמה שידוע לי - ואיני מתמצא ביותר - מי שיכול להרשות לעצמו יכול להעסיק רואה חשבון או יועץ, שיסייע לו לסדר את הכנסותיו והשקעותיו באופן כזה שישלם מה שפחות מס.
וזה מוכר בחוק. אולי אפילו יש מקום לחשוד שיש חוקים שנתפרו למטרה הזו בכוונה תחילה.
אניח בצד את השאלה על יושרם של החוקים. עתה, כשהם לפנינו, איך עלינו לנהוג?
כמדומה שאם הנהגת העולם היא לנצל כל פרצה חוקית, כי על מנת כן ניתן החוק, קשה לבוא בטענות למי שנוהג כן. לא יותר ממה שטוענים נגד אנשי עסקים שמנצלים פרצות כאלו לטובת עצמם.
לפיכך, אם מדובר ברמאות פשוטה, ודאי שאין ראוי להיות שותף לזה.
אך אם מדובר בפיקציה משפטית, כגון העברת הדירה על שם מי שפטור מסיבה כלשהי מתשלום, איני רואה איך אפשר למחות בידי מי שנוהג כן, אם זה מנהג העולם, ואם על מנת כן ניתנו החוקים.
זו, כמובן, תשובה פורמליסטית. החוש המוסרי שלנו, אם נקרא לו כך, מתמרמר עליה. ובכן, יכול כל אחד להחמיר על עצמו. אך בשעה שעונים לזולת, שצריך להפסיד מכספו אם לא ינצל את הפרצות שנפתחו למענו ולמען אחרים בחוק, צריך להיזהר לא לחייב אותו לוותר על רווח שעשוי להיות מותר בהחלט.
במקרה שלנו, דומה שאירנה חרגה מהערמה ודיווחה דיווח שקר. וזה אסור. אולם אם הדבר היה נעשה באופן קביל, ולכאורה זה לא מצריך מאמץ רב, הרי הדבר חוזר להיתרו והשאלה והתשובה של התבהרות למקומן.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2004 16:24 |
|
| |
עידכון מחדר המדרגות של הדירה המדוברת.
אירנה יצאה ,וביקשתי לשוחח איתה .
בחורה נחמדה ,שפרנסתה קשה ,מוזרה במעט, ומגדלת חמוס בביתה.
חמוס זו חית מחמד?, ארוכה בעלת פרווה רכה ,ופה עגול וארוך הנימשך לתוך הגוף באימה לטעמי.
הוא מדיף ריח נוראי ,ואירנה אומרת שהוא חמוד.
הדירה מחולקת לשנים באופן מוחלט ,אין קשר למזלו של אבי שיחיה בינו לבין החמוס.
ובכן.
בסיעתא דשמיא,תפסתי יוזמה ושוחחתי עם בעלת החמוס.
ביקשתי שנגיע להסדר נאות
אירנה כעסה ,ש"אתם הדתיים רק רוצים לרמות",נישארתי שלווה ,כי אני לא "אתם" וגם כי אני "לא רוצה לרמות".
הסברתי בנחמדות שכאן צריך הסכם הוגן בלי קשר למין דת וגזע.
אירנה הסכימה להקשיב.
הצעתי ,שאבי ישלם מתוך החצי שנותר בידיו לשלם ,את החלק היחסי על פי מטרים שהוא משתמש בדירה.
משום שהארנונה לאחר ההנחה הינה עבור כל!!!! שטח הדירה .
שזה אומר שאירנה לא משלמת כלום ,כי היא בעלת ההנחה ,ואבי משלם את עבור כל הדירה ,רק בהנחה של 50 אחוז.
זה לא כל כך ניראה לה .
היא קצת כעסה.
ולאחר מחשבה אמרה שזה אולי פייר
והיא תחשוב על זה .
האם נהגתי כראוי ?
ומה דעתם.
עידכונים מהשטח בהמשך...
ופרטים אחדים אודות החמוס.
כאן הוא ניראה ממש נחמד
כשהוא פותח את הפה ניגלה לכם חור ענק ואפל עד אחרית העולם ויותר....
http://www6.snunit.k12.il/projects/brain/acts/lesson2/weasel.htm
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 00:03 |
|
| |
יש קשר בין החמוס לחמס הקופה הציבורית?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 01:17 |
|
| |
אין עליך,שלויימעלעעע
מותר להגיב פה ככה או שזה פסט נישט ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 01:32 |
|
| |
התבהרות
בחייך..כל הפורום הזה ,זה פאסט נישט.
הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2004 09:58 |
|
| |
כל הכבוד, התבהרות, שלא ויתרת ולא התרגשת ומצאת פתרון יאה ונאה.
עכשיו נראה אותה באמת משלמת את החלק הקט שיישאר לה...
|
|
|
|
|