בית פורומים עצור כאן חושבים

כי בעצם אין כל עצב בעולם ?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2004 20:14 לינק ישיר 
כי בעצם אין כל עצב בעולם ?!

יש איזה שיר ששמעתי היום
שהולך ככה.
""כי בעצם אין כל עצב בעולם
למי שמכיר את אורו של אמת""

א. מה מקור המילים?
ב. מה באמת הפשט וכי אין עצב בעולם
מה תגיד לאמא שאיבדה כמה ילדים בפיגוע?

ואולי במחשבה שניה, סוף השיר מבאר את הדבר
"למי שמכיא את אורו של אמת"
מי שירד לעומק הדברים 'לאורו של אמת'
אולי יוכל לבאר את הדברים!!
מה דעתכם???

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2004 20:23 לינק ישיר 

המקור הוא איגרת מהחזו"א אל חסיד ברסלב [מקור אמר לי שזה היה ר אלחנן ספקטור מת"א]
וכנראה בגלל שהנ"ל היה חסיד ברסלב עודדו החזו"א בניסוח הזה.
[באיגרת כתוב "אור האורות של האמת"]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 06:43 לינק ישיר 

המקור הוא איגרת של החזו"א, וצודק קעלעמר בניסוח.
את הביטוי 'אור האורות של האמת', יש לפרש בשתי פנים שהן אחת: ראשית, מי שמכיר את האמת, מה שלא תהיה, אין לו עצבות (אין שמחה כהתרת הספיקות). שנית, האמת היא התורה שמשמחת [כמעט] כל לב (פקודי ה' ישרים משמחי לב', ולכן אסור ללמוד בט' באב. ומה עם מי שאינו שמח? כנראה שאינו לומד תורה, אלא משהו שהוא חושב שהוא תורה).

ורבנו קעלעמר חידש לי בדבריו כאן שהאיגרת המפורסמת הזו נכתבה לחסיד ברסלב. ולמדתי ממנו בזה דבר גדול (מעשה בראשית ומעשה מרכבה):
האיגרת כתובה לחסיד ברסלב, והחזו"א כנראה רצה לקשור את הערכים של אמת ותורה, שהם ערכיו היסודיים, ולהראות שזה גם עומד בבסיס ערך השמחה, שהיא הערך הבסיסי של הלה. זוהי הוכחה שבמקום שיש תורה אין צורך לערכים אחרים. ובזה תתבאר דעת החזו"א גם לגבי פולמוס המוסר, שסבר כמו רבים וטובים אחרים, שאין לזה צורך במקום שבו לומדים תורה. כנראה שגם בחסידות לדעת החזו"א לא היה צורך במקום שבו יש תורה אמיתית, והיא נותנת מענה רק למי שחסרה לו תורה. אעיר שאנוכי הקטן לא בטוח שאני מסכים למסקנה זו, אולם אין לי ספק שזו היתה דעתו שלו:
"דבר גדול: הוויות אביי ורבא, דבר קטן: מעשה בראשית ומעשה מרכבה".
ואכן גם דעה זו היא דבר גדול מאד כשלעצמו.
אולם אם יותר לי הקטן, תולעת ולא איש, להרחיב את דברי קדשו של מרן החזו"א (וגם של מוהר"נ), הייתי אומר:
"דבר גדול: לדעת שהוויות אביי ורבא הם הם מעשה בראשית ומרכבה. דבר קטן: לא לדעת זאת (להיות רק חסיד או רק ליטווק)". ואידך זיל גמור...

וזהו גופא 'אור האורות של האמת', וראיה לכך: אכן הגילוי הזה משמח אותי מאד מאד. אני מקווה שגם את הקורא הנעים.

ומכיון שהאיגרת הזו (שלי) גופא נכתבת ל... לכן יש ללמוד ממנה דבר גדול.... ואידך זיל גמור.

וחוזר חלילה...

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 07:15 לינק ישיר 

רבנו

אכן כך פירש המקור כדבריך.

ובשים לב לעובדא שהחזו"א לא ציין -כדרך הליטוואקים- את לימוד התורה,אלא הכרת אור האורות של האמת,ובכך נתן מקום [במתכון] לנמען לפרש את דבריו בדרכו, על פי אמונתו, וחינוכו.
[בתוספת העקיצה, שהרי זה כנראה לא עבד.]

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

תוקן על ידי - קעלעמר - 25/11/2004 7:18:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 10:37 לינק ישיר 

בפורום הסמוך בח"ח, שם הופיעה השאלה הזו לפני שהופיעה כאן, ציינתי שהמקור הוא באגרות מרן החזון איש זצוק"ל. ונראה שפירושם הוא לפי שיטתו הידועה של בעל החזו"א בספרו אמונה ובטחון, שמדת הבטחון אינה שאדם יבטח שיהיה לו מה ש ה ו א רוצה או מה שהוא חושב שהוא צריך, אלא שמעלת הבטחון היא שאדם יכיר וידע שמה בא עליו בא מאת ה', ושיבטח בה' שכל מה שבא עליו גם מה שנראה רע, הוא הדבר הטוב בשבילו בסופו של חשבון.לכן מי שמכיר את אור אורו של האמת, ידע שכל מה שנעשה הוא מה שצריך להיעשות והוא הטוב ביותר, ואם כן אפוא, מה מקום לעצב בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2004 11:06 לינק ישיר 

אלי, העצה היעוצה לטהרת הלב מכל עצב ונדנוד דאגה ממילי דעלמא ואפילו בני חיי ומזוני...היא לברך כו' כשם שמברך על הטובה...ולקבל בשמחה כמו שמחת הטובה הנגלית ונראית כי גם זו לטובה רק שאינה נגלית ונראית לעיני בשר כי היא מעולם עליון יותר מהעולם שלנו. שהעולם שלנו נמשך מאותיות ו"ה ועלמא דאתכסיא הוא י"ה.
וזה שכתוב "אשרי הגבר אשר תיסרנו י"ה"
ואמרו רז"ל כי השמחים ביסורים עליהם הכתוב אומר "ואוהביו כצאת השמש בגבורתו"

כי השמחה היא מאהבת האדם את קרבת השם יותר מכל חיי עולם הזה
כי טוב חסדך מחיים

וקרבת השם היא ביתר שאת ומעלה אין קץ בעלמא דאתכסיא כי שם חביון עוזו ויושב בסתר עליון

ולעתיד לבוא שאז יתגלה עלמא דאתכסייא יזרח ויאיר בגילוי רב ועצום לכל אלו החוסים בו בעולם הזה ומסתופפים בצילו צל החכמה שהוא בבחינת צל ולא טובה נראית.

וראוי לעיין בספר התניא בפרק כ"ו
קח לינק
http://chabadlibrary.org/books/admur_hazoken/tanya/likutey_amarim/26.htm

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כי בעצם אין כל עצב בעולם ?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext