|
|
| נשלח ב-15/6/2005 12:42 |
|
| |
ישנו אחד מחוקרי המח הבכירים שכתב ספר שנקרא תעתועי מח.ישלו שם הודי מסובך שאיני זוכרו .בכל אופן בין שאר הדברים המרתקים .הוא מביא מחקרים שנעשו בחולי אפילפסיה באונות הרקתיות .כשמספר נכבד מהם דווח שמאז ההתקפים הם חווים חויה ברורה שאין עוד מלבדו ויותר מזה הוא מתאר שבבדיקה שהוא ערך כשחבר אותם למכשיר שמודד תגובות חשמליות במח שום דבר גשמי לא הניב תגובה .הוא המתאר את עצמו כנוטה למטריאליזם טוען שהמקרים הללו .לדעתו מטים את כף המאזנים למצדדי כח עליון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2005 13:54 |
|
| |
כמה התאפקתי לא לשרבב את הנושא הזה לדיון, מחשש שהדבר יתפרש כפרובוקציה מכוערת, וראו מה עלתה לי.
שם החוקר: Vilayanur S. Ramachandran
הממצאים הם שנזקי מוח מסויימים גורמים לתחושה דתית עמוקה, בין אם בהרגשה שהנב.. סליחה, החולה מרגיש שהוא מבין מהי תכלית היקום, ובין אם בדיווחים על פגישות עם הא-ל, מלאכים או שדים. לא תמיד מדובר בנזק מוחי טראומטי - החוויות הדתיות מופיעות גם בהתקפי אפילפסיה מסויימים.
התאור "שום דבר גשמי לא הניב תגובה" הוא כמובן שגוי (וגם חסר משמעות) - הכוונה היא שאותם חולים הגיבו בריגוש למילים הקשורות לתחום הדתי.
לגבי הפרשנות שהביא ידידנו איךנדע, כאילו המדען הזה "טוען שהמקרים הללו .לדעתו מטים את כף המאזנים למצדדי כח עליון":
ראשית, אין דעתו של המדען שמצא את הנתונים, טובה יותר משל אחרים בפרשנותם.
שנית, ממה שקראתי זו אינה דעתו (כלומר, אינו אומר שהממצאים האלה "מטים את הכף למצדדי כח עליון" אם כי ייתכן בהחלט שהוא היה ונותר אדם דתי).
שלישית, ידוע שנזקים מסוימים לאונה הפרייטלית הימנית גורמים לתסמונת ההזנחה החד-צידית, שבה האדם מתעלם מחצי גופו השמאלי, אינו מלביש או מגלח אותו, אוכל רק מצד אחד של הצלחת ועוד תופעות פיקנטיות. אשמח לשמוע מי המדען או הפילוסוף שהסיק מכך, שצד שמאל של הגוף הוא אשליה שרק אותם בני מזל פגועי מוח, הצליחו להשתחרר ממנה. ודוק.
לינקים:
http://serendip.brynmawr.edu/bb/neuro/neuro01/web2/Eguae.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/2865009.stm
ויהי גוגל בעזרכם, למי שאצבעותם אוזרות עוז להקליד את הצרוף
religion "brain damage"
===
Gilmour, Groening, Melixon - an eternal golden braid
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2005 22:53 |
|
| |
כונתי במשפט .לא הגיבו לדבר גשמי זה אומר שכשהראו להם אוכל או תמונות עירום המח לא הראה שום ריגוש.ובאשר לטיעונך האחרון .חוסר דיווח או לחילופין דיווח על תחושה של יד שלישית אינם דומים לדיווח של קבוצת אנשים שהם רואים צבע חדש לדוגמה:
איךנדע
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2005 08:17 |
|
| |
אסור לשכח גם, שבדרך כלל נוצרים יראו את ישו, ואילו יהודים יראו את מרע"ה, להבדיל. פנטזיות קיימות גם כאשר צורכים סמים מסוגים שונים, הפנטזיות מקבלות גיוון גדול ומרשים, והכל יכול להופיע שם, מישו, ועד איינשטיין ודרווין. לכן צריך להתייחס בחשד מה לפנטזיות.
בכל מקרה, זהו דיון שונה לחלוטין. אנו דיברנו על גן הגורם להאמין לוגית, במרכראות או לא. וכאן מדובר על "ראיה" של רוחניות וחוויה רוחנית, אבל לא אמונה.
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2005 10:01 |
|
| |
לפום_ריהטא, הצטערתי לקרוא שלא הבנת את דברי בעמוד הקודם של האשכול. אנסה לנסח אותם אחרת, בצורה פשוטה יותר.
--snip--
גבר, מה שרשמת אתמול:
אם כי סביר להניח שאין "גן אמונה" מכיון שתמימות זה העדר. סביר יותר להניח שיש "גן הכפירה" שאחראי על הספקטיות הבסיסית.
וגם
החלטות מודעות, הם החלטות הנובעות מסידרה של עיבוד לוגי של מידע. וכל אדם יכול לשחזר את התהליך הלוגי שהוביל להחלטה.
זה הביא לי את הג'ננה. בחייאת זומזום, מה זה החרטא הזה? למה אתה מבין בכלל איך עושים במוח כפירה ואיך עושים תמימות, שאתה כבר מסביר איזה גן סביר ואיזה לא? ועוד הוא בא עושה לי "כל אדם יכול לשחזר" עאלק. לא שמעת כל המחקרים שמצאו שאנשים ממציאים סיבות אחורי שהם עושים כל מני דברים? רבאק, חשבת פעם מה כל הקטע הזה של חלומות, שהמוח שלך ממציא סיפורים מסביב לקולות שאתה שומע בשינה? מה נראה לך, שזה משהו שעובד רק כשאתה יושן? מה, אתה לא קולט שיש לנו חלק בראש שתופר סיפורים לדברים שכבר עשינו? צא מהנאיביות אח שלי, לא תהליכים מודעים ולא נעליים.
מה שרשמת שהמוח עובד לוגית זה בכלל צחוק מעבודה, למה כל דבר עם סיבה ותוצאה אתה יכול להגיד עליו לוגי. בטח רצית לרשום רציונלי והתביישת למה זותי מילה ארוכה אבל אל תתבייש אחי תרשום מה בראש שלך אל תדפוק חשבון.
====
עמבה, טחינה, חריף - וואחד חוט נצחי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2005 12:49 |
|
| |
עם טיעונים מהסוג הזה קשה להתמודד...
בכל מקרה, אם נכונה טענתך שאין לוגיקה במח, הרי כל מה שעושים כאן בפורום, ובעצם בכל מקום, זהו אוסף אקראי של תווים ופיקסלים חסרי משמעות.
איך אפשר לייצר מכונית, אם הראש לא עובד בצורה לוגית? אה, אח שלי... אתה יודע איזה ימבות שכל צריך בשביל זה?
פורום קהילת הציבור החרדי -כל מה שיש לך לומר ואין לך איפהhttp://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=12810
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2005 13:26 |
|
| |
בס"ד
ייתכן שיש השפעה של הגנים לאמונה אבל גם תלוי במעשיו של האדם וכל אדם שעובד על עצמו מגיע לאמונה כל עניין יסודות האמונה תלוי בידיעת ה' וכמ"ש רבנו הרמב"ם (פ"א מהלכות יסודי תורה ה"א):"יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש מצוי".הרי שחובה עלינו לידע את ה' כמ"ש "דע את אלד'י אביך ועבדהו בלבב שלם ונפש חפצה".
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2005 13:49 |
|
| |
מה אתם אומרים על בעל תשובה
או יוצאת שאלה?
אולי הייתי אדוקה כל כך בעבר מעודף אוקסיטוצין, ועכשו זה הלך לי מסיבות לא ידועות?
יש מקחר גם על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2005 18:04 |
|
| |
איזה גן משפיע על הניק
בהנחה שהעולם נברא חמשת אלפים שנה ויותר לפני העולם הוירטואלי ? 
|
|
|
|
|