בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הגון לחייב חילונים לתמוך בכוללים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2004 17:06 לינק ישיר 

מוציא לאור

לבדד ישכון

הדברים האחרונים של מוציא לאור - מסכימה לגמרי. שמעתי פעם מישהו, לפני שנים, איש חכם (אני הייתי אז ילדה) והוא אמר שהוא יודע איך לפתור את כל הבעיות הכלכליות של ישראל: פשוט, שתהיה מדינה בלי מיסים, ובמיוחד בלי מס הכנסה.

חוץ מזה שכל מערך הפיקוח והגבייה של המיסים אוכל המון המון כסף - מי לא היה בא להשקיע במדינה שאין בה מיסים? מכל העולם היו באים, יהודים ולא יהודים. זה אחד. וכל אדם היה עובד עם כל הנשמה, כי הוא יודע שהכסף הוא בשבילו ובני משפחתו ולא בשביל השד יודע מה שלא ברור לו בכלל למה ואיך... והיהודים פה היו מעצמם עוזרים זה לזה ולקרוביהם, כמו שהיה תמיד בהיסטוריה שלנו, ולא מחכים שמשרד רווחה כזה או אחר יטפל בזה וההוא, והמיסים לא היו אוכלים את כל הרווחים של עסקים קטנים פרטיים...

ובשביל מינימום ארגון שצריך, כך הוא אמר, מספיק מע"מ באחוז נמוך, בלי כל ההתנפחויות והבזבוזים שרואים היום...

האמת, לא הבנתי אז הרבה, וגם היום אני לא. אבל הוא שכנע אותי בדבר אחד. שמס-הכנסה זה מס מושחת. כי כמה שאני משתדלת יותר, מוכשרת יותר, מוכנה לעבוד יותר - ככה אני נענשת יותר, למען אלה שאינם רוצים להשתדל או אינם מוכשרים... פחחחחחחחחחחח...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/12/2004 17:34 לינק ישיר 

האיש החכם סיפר לך מהיכן הוא מתכוון לממן את צה"ל, את בתי הספר ובתי החולים, סלילת כבישים וכו'?

ןלמה אף מדינה בעולם לא חשבה על השיטה הגאונית? הרי גם שם אנשים היו עובדים כמו משוגעים וכך הלאה?

ומי אמר שמע"מ צודק? ראובן קונה משמעון משהו - מה פתאום זה צריך להיות עניינה של הממשלה לדחוף את היד לכיס של שניהם ולהוציא משם 17%?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2004 18:26 לינק ישיר 

מוציא_לאור, כתר זעיר, ותראה בקרוב ממש איך כבוד הבג"צ ירום הודו, יוציא לאור את משפט 290 מיליון השקלים, שכבר הוקצבו וחולקו. הבג"צ, ישב על המדוכה, וחכמיו (ואולי גם זרש) יאמרו לנו אם זה הגון ואם מגיע לילדי החרדים ג"כ משהו קטן או משהו גדול מעוגת התקציב. זה כבר מונח על שולחנם.
נשפך מלל רב על מה שעוללו למיגזר נחרדי לאחרונה עם ה'גזירות' וכיו"ב. נראה שאין מבליטים את הנקודה העיקרית הפשוטה. יש פה מלחמת קיום פוליטית. בזמנו כשש"ס עלתה עלייה מטיאורית, וכמובן היה הרבה מזה על חשבון הליכוד שירד וכן ע"ח מפלגת העבודה שירדה מאוד (סו"ס העבדים שנאנקו תחת עול ההסתדרות ומפא"י התעוררו ונעשו עצמאים), כנראה נשבעו שם בשתי המפלגות להלחם מלחמת חרמה בחרדים. לפי הבנתם הצלחת החרדים באה הודות לרשתות החינוך שלהם, ליום לימודים מלא, ולהטבות שיש בגנים ובת"ת, שמושכים צבור רחב, והחליטו להכות את החינוך החרדי בכיסו ולצמצם את הנזקים הפוליטיים שלהם.הסטאטיסטיקות המחמיאות על החינוך החרדי הן לצנינים בעיני המנהיגים הפוליטיים.
אם המפה הפוליטית לא תשתנה ספק אם כאשר תעבור שעת המצוקה של הקואליציה, לא יחזרו לגזור ולחתוך במסווה של, הכה בחרדים והצל את הכלכלה (יש מי שזוכר את הסיסמה הזו ברוסית כשמקום החרדים אמרו היהודים והצילו את רוסיה)! חוששני שההמונים הגויים ש'עלו' מרוסיה ועוד, עוד לא הועילו מספיק למפלגות שדאגו להבאתם, ואין עדיין השפעתם ניכרת כל כך לשנות את כף המאזניים לטובת האשכנזים והחילוניים. אם כי בתחום השבת כנראה שההשפעה שלהם כבר גדולה מאוד. ואין לנו להשען אלא על אבינו שבשמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2004 20:37 לינק ישיר 

תמהני על המתדיינים הנכבדים שאינם מבינים את הסיטואציה מעיקרא.

הלא הלכה פסוקה בידינו מהרמב"ם ז"ל (ת"ת פ"ג ה"י) שכל המשים על לבו ללמוד תורה ולהתפרנס מן הצדקה "סוף אדם זה שיהיה מלסטם את הבריות". זה הדין ואם כן לא חשידי ישראל שיעברו עליו.

מעתה נשארת השאלה האמיתית: האם עדיף לאזרח לשלם את הכסף במאורגן ובצורה מסודרת דרך המסים, או שמא הוא מעדיף שכמה אברכים עצבניים יכו אותו עם בקבוק ריק ויקחו לו את הארנק? שוב פשוט וברור שהאפשרות הראשונה עדיפא טפי (חוסך כאב ראש, בית חולים, רצה לכל מיני מוסדות לשחזר את התעודות מהארנק...) וממילא לא מובן על מה הדיון, בעצם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2004 20:48 לינק ישיר 

מפיסטו מכה שנית... תרתי משמע - קיצוני, ובכל זאת נכון

קבל שניים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 05:44 לינק ישיר 

לאריק

<"כל זכות קיום המדינה הציונית, הוא בתמיכה בכוללים">

פתרת את הבעייה: למה לא קמה מדינת ישראל במשך אלפי שנה?

התשובה: ליהודים לא היתה מדינה במשך אלפי שנים, כי הם לא תמכו בכוללים.

כפי שכבר כתבתי באשכול קודם, נוסד הכולל הראשון ע"י ר"י סלנטר, בשנת תרל"ז, (ראו בספרו של דב כץ: "תנועת המוסר", ירושלים תשמ"ב, כרך ראשון מעמוד 195), במטרה להכשיר רבנים, ולא לכדי לתמוך בלומדי תורה. -1837

מי שרצה ללמוד תורה לאחר נישואיו, למד על חשבון חותנו, השאר הלכו לעבוד.

אם מצאו עבודה.

אלא שכל זה היה, בזמנים שה"שווער" לא היה צריך לקנות לחתנו דירה, אך עם השתנות התנאים, כשבחור ישיבה ה"מכבד את עצמו", לא יתחתן עם בחורה שהוריה לא יתחייבו לפחות ל"שני שליש", אי אפשר לדרוש, שההורים גם יקנו דירה, וגם יתמכו בהם לאורך חייהם.

זה כבר יותר מדי.

ולכן מחלקים את המעמס בין ההורים והממשלה: ההורים נדרשים לקנות דירה, והממשלה נדרשת להחזיקם.

הנראה לכם, שבאם הממשלה תשלם עבור הדירות, זה יהיה זול יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 07:32 לינק ישיר 

נישטאיך,

דומני, שאריק דיבר בציניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 10:34 לינק ישיר 

רק שאלתי, ההתנפלות היתה די מרשימה, וכל מה שרציתי, זה רק להאיר, שהנושא של לקיחת כספים מאנשים למטרות תרבות, דתיות ככל שיהיו, לא פשוטות מבחינה מוסרית והלכתית.
בקיצור, לפום ריהטא העניין עדיין לא פשוט לטעמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 18:59 לינק ישיר 

אמשלום

גם אני דברתי בציניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2004 21:42 לינק ישיר 

יש לחלק את השאלה לשני חלקים:

א. זכותה של המדינה לגבות כספים מן האזרחים באמצעות מסים וליעדם לצרכים שונים הנקבעים לפי כללי המשחק הפוליטי. מי שסובר שאין זכות כזו הוא פשוט אנרכיסט, ועדיף שיגיד את זה ישר ולעניין בלי להתיחס לחרדים, ערבים, ג'ינג'ים או כל סקטור אחר.

ב. הבעיה האמיתית, בעיני, היא חוסר הגינות אזרחית. מה שמכונה במקומותינו "סחטנות חרדית" הוא המצב בו קבוצת אזרחים החליטו כי הבעיה שנראית לרוב האזרחים כבעיה הראשית (חוץ ובטחון, קביעת גבולות המדינה, מאבק עם הערבים או איך שתקראו לזה) לא מעניין אותה (והיא גם לא נושאת בנטל הכרוך בכך לטוב ולמוטב) והיא מתמקדת בהשגת כספים לחברי הקבוצה, על ידי השכרת שרותיה למחנה הפוליטי התורן לפי הצורך. מנהלתית הכל כשר וישר: יש תקציב, החלטות כנסת, חקיקה וכדומה, אבל זה מעצבן. מעצבן כמו מצב בו קבוצת נוסעים מנסה לדחוף את האוטובוס שנתקע, ואחד עומד בצד ובמקום לעזור מוכר להם שתיה קרה. זה חוקי, אבל זה מרגיז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 00:01 לינק ישיר 

לפום.
אמנם שאלתך מעניינת אבל תגובותיך יותר מעניינות.
מפתיע ש"רק שאלתי"... וגם זה מעניין.
אבל זו דמוקרטיה! תשאל מה שתרצה ויענו מה שירצו.
אפילו שלדעתי הכולל שומר על ארץ ישראל וההתנחלות מזיקה לארץ ישראל, דעתך כפי שהבהרת "די" הפוכה משלי.
הצד השווה הוא ממשלה דמוקרטית.
ואפילו אם החלטות הממשלה הם משיקולים פוליטיים ולא עניינים גם זו דמוקרטיה.
( ובג"ץ אמר את דבריו בעניין.)
ההלכה מה אומרת? בעניין זה נאמר עשה לך רב..ולא (אחטט בפסקי הלכה בנושא מיסים כאן... וד"ל.)
אם הרב שלך יאמר לך לא לשלם מיסים עקב התמיכה בכוללים.. מקובל עלי מבחינת ההלכה.
ועכשיו נשאר לך לענות את תשובתך הנצחית:
אז נשאל כך "האם זה לא גזל לקחת כסף"... :
לכוללים,
לכוללים.
לכוללים!!
ולישיבות,
ולקולנוע,
ולאוברסטאות,
ולתאטרון,
ולמלחמה באיידס,
ולבניה בהתנחלות,
ולתמיכה בילדים עניים,
חד הוריות,
קוו התפר,
איזורי עדיפות לאומית,
יום חינוך ארוך,
מפעל ההזנה,
נתב"ג 2000,
שדה התעופה בק"ש,
מסים על סיגריות,
המגזר הציבורי,
הוולבו של...,
כביש 6,
שכר הבלניות,
שכר אחמד מנקה רחוב רש"י(גם זה בקושי),
וכן הלאה,
וכן הלאה....
כן אתה צודק זו שאלה טובה וחבל שאתה לא בוחר את פקידי האוצר, או לפחות מצביע על התקציב....

אופס שכחתי, אתה כן בוחר ומצביע!
כולנו בוחרים ומצביעים!
לא מתאים לך? תצביע לאלו שיבחרו בדעותיך ביום פקודה.

עד כאן דמוקרטיה למתחילים (לא רוצה לבחור שם מעליב).
חלק א'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 00:08 לינק ישיר 

נ.ב. כבר מצאתי כמה טעויות כתיב בדברי. (וזכותי לא לתקנם). עברית זו שפתי המשנית אחרי אנגלית וארמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2004 08:30 לינק ישיר 

מפיסטו

נראה לי שהתחושה הזו התקהתה אצל נציגינו ולכן הכל נראה כמו מסחרה.
תחשוב על הסכם אוסלו מה שאתה חושב לנכון, אפילו נגד דעתי שאני מוכן להיאבק עליה, אבל אל תמנע בהצבעה על נושא כזה אקוטי (זכור?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2004 06:08 לינק ישיר 

ואני כאן באמריקה טוען שאין שום רשות לבוש ליתן כסף לא לא"י ולא לפלסטינה ממיסים שלי!

בעצם אתם משלמים מסים עצומים, 17%, wow, ושמעתי כי משלמים כך אף את רק קונה בתנאי למכור לאחר!

WOW, unbelievable, how could anyone earn a buck over there? if even a reseller has to pay sales tax. The government over there knows one thing, how to kill an economy.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הגון לחייב חילונים לתמוך בכוללים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.