בית פורומים עצור כאן חושבים

ציטוט מהנוצרי יש"ו בתלמוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2005 02:52 לינק ישיר 

אפרופו נצרות - האם יש קשר בין "מרים מגדלא" שנזכרת בתלמוד, לבין "מרים המגדלית" = "מריה מגדלנה"?

http://kodesh.snunit.k12.il/b/l/l2b01_004b.htm "ויש נספה בלא משפט אמר מי איכא דאזיל בלא זמניה אין כי הא דרב ביבי בר אביי הוה שכיח גביה מלאך המות אמר ליה לשלוחיה זיל אייתי לי מרים מגדלא שיער נשייא אזל אייתי ליה מרים מגדלא דרדקי אמר ליה אנא מרים מגדלא שיער נשייא אמרי לך אמר ליה אי הכי אהדרה אמר ליה הואיל ואייתיתה ליהוי למניינא אלא היכי יכלת לה הות נקיטא מתארא בידה והות קא שגרא ומחריא תנורא שקלתא ואנחתא אגבה דכרעה קדחא ואיתרע מזלה ואייתיתה"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/3/2005 23:18 לינק ישיר 

מה ההבדל בין "מה דעלך סני לחברך לא תעביד" שבמסכת שבת למה שמובא בברית החדשה "מה דעלך אהוב לחברך תעביד"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 07:43 לינק ישיר 

אויפגעקלערט,

א. למה צריך להיות הבדל?

ב. על הקשרים הרעיוניים בין מאמריהם של הלל הזקן ושל ישו (בדוגמא זו ובאחרות) כתבו, כמדומני, הפרופסורים מנחם קיסטר ושמואל ספראי, במאמרים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 16:52 לינק ישיר 

בכלל אם אני לא טועה הנוסח של דבריו הוא "הם אומרים ואהבת לריעך כמוך ואני אומר אם יסטור אדם על לחיך הושט לו את הלחי השניה" (הציטוט הוא מהזיכרון)

מה שאומר שהאימרה נאמרה כאימרה בתנצחותית כנגד ההלכה ה"פרושית", כאילו בא לומר הם לא מספיק טובים אני מציע דרך יותר חסודה. אלא שהבעיה בהתנהגות מסוג כזה שאינה באה כדי באמת לצוות על אהבה אלא מתוך שנאה כבושה ל"פרושים" שהתוצאה שלה היא שהנוצרים ברוב "אהבתם" שפכו יותר דם מכל האחרים על פני האדמה, די אם נזכיר את השואה כדוגמא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/3/2005 18:36 לינק ישיר 

אשר:
אכן הכוונה היתה לחלוק על דברי הפרושים שצריך לאהוב רק את רעך,ואילו כל מי שאינו כזה להרוג ולהשמיד.
וממך- אדם שתמך בפה מלא בגזענות כולל זו של ארופה,וכל התנגדותך לה היתה מחמת שאתה בצד המוכה- לא ציפיתי לאזכור השואה. סמל התוצאה של גזענות שפלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ציטוט מהנוצרי יש"ו בתלמוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.