בית פורומים עצור כאן חושבים

ספר חמדת הימים/חג ט"ו בשבט - שבתאי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2010 15:12 לינק ישיר 

לאחרונה נמצאה עוד ראיה לקשר של רבי יעקב ישראל אלגאזי לספר. 

http://www.datshe.co.il/konditon/2010/06/17/%d7%aa%d7%a2%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%94-%d7%95%d7%90%d7%99%d7%9f-%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%90-%d7%9c%d7%94/#comment-21

תוקן על ידי הגוילם ב- 19/07/2010 15:18:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2011 17:50 לינק ישיר 

הנושא הזה כנראה כבר לא מענין אף אחד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2011 23:50 לינק ישיר 

ולמה זה צריך בדיוק לעניין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 00:09 לינק ישיר 

מכסנותא

יש מי שזה מאד מעניין אותו.

אני משער שיש שתי סיבות או שלוש להתעניין בנושא.

א. מי שחושב את הספר לקדוש ומכיל תורות קדושות ירצה לגונן עליו ולסלק מעליו האשמות בשבתאות או לתרצן באופן כלשהו.

ב. חוקר שמתמחה בתחום, כמו חלק מאלו שכתבו כאן, ישמח לקבל מידע נוסף, טיעונים וכיו"ב.

ג. הקהל הרחב יכול רק לעקוב "מבחוץ", כמוני. אין לי נתונים להעריך את דברי הכותבים. כמובן לשיטתי החושדת בקבלה אין הבדל בין נתן העזתי ושבתאים לבין מקובלים. אבל לא כולם סבורים כמוני...

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 07:41 לינק ישיר 

מימוני
לאט לך, גם אתה הרי מסכים שההוא נמצא עביט של מי רגלים (כמאמר בעל שאגת אריה הראשון), הרי בסופו של דבר אכל חלב והתאסלם, ועל המצוות של כת הדומה להרבות ממזרים כדי להביא את המשיח גם שמעת, והגם שתחשוד במקובלים (האמתיים) שטועים בדבר משנה, ושאינה משנה כלל, הרי יותר מביטול תורה לא עלה בידם עון, וגם זה בשגגה, ואין ספק שחלק מהם היו חסידי עליון, רק שכוונתך כנראה שאין הבדל לגבי החלק הקבלי המובא בחמ"י, שהוא מתורת הנחש כדברי היעב"ץ. רק שאינך מבין על מה יצא הקצף. נו, גם אני לא, צריך לשאול את אבי"בי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 07:56 לינק ישיר 

מכסנותא

ודאי שנתן העזתי נתן פתח להכרה בשבתי צבי כמשיח, עד שיצא מה שיצא. בין בשבתי צבי עצמו, שעקר מצוות ובסופו התאסלם והוביל אחרים איתו. כמדומה שנתן העזתי היה גם זה שפיתח את התיאוריה שמסבירה מדוע התאסלמות זה דבר הכרחי (משל התרנגולת) ועוד.

ואין צריך אכן להזכיר את הפרנקיסטים שיצאו מכאן.

אבל כוונתי שלי, וכאן אני מציג את עמדתי שאינה לרוח הכל (אבל אני סבור שאני צודק) שעדיין הקבלה עצמה היא דבר מוטעה ולא בריא. בין מפני שהיא מציעה תפיסות שגויות ואסורות שהינן מינות (הבטחתי אשכול ולא חיברתי עדיין), בין מפני שהיא מולידה "מצוות" חדשות ועוד. וכמובן, זה שהקבלה היא טעות ומינות בעיני אינו מזהה בינה לבין השבתאות (אם כי השבתאות צצה רק על רקע הגמישות שאיפשרה הקבלה לפרשנויותיה). אבל אכן לא כדאי להרחיב את האשכול לנושאים אלו. אם תרצה לדון בתרומה של הקבלה לשבתאות, עדיף לפתוח אשכול אחר. כיון שאתה חדש כמדומה, שלח לי אשכול לאישור ונראה בעז"ה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 10:10 לינק ישיר 

גם אהבתם גם שנאתם גם קנאתם כבר אבדה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2011 11:18 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2014 05:15 לינק ישיר 

מבוא מורחב לספר "חמדת ימים" - יהדות - ערוץ 7

תוקן על ידי נישטאיך ב- 03/01/2014 05:17:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 08:26 לינק ישיר 

תעלומת חג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2015 17:30 לינק ישיר 

לפני כשנתיים קראתי באוצר החכמה ספר בשם 'ארש חמדה' של מחבר בשם אהרונוב שהפריך אחת לאחת את טענות הסנגוריה של שחור על הח"י.
מלבד זאת הוא מאריך לציין מקורות (כמעט) לכל הקטעים בספר שנחשבו למקוריים, ולמיטב זכרוני המקור העיקרי שלו הוא דרשן פולני בשם רי"ל פוחוביצר שדרשותיו הודפסו בקונטרסים כמה שנים קודם הח"י (למותר לציין שהח"י מצטטו כדרכו בשם עצמו או 'מורי').
כמו"כ הוא מתארך את הספר באופן די משכנע כך שא"א לומר (כטענת שחור) שכותבו הוא רבי בנימין הלוי מגורי האר"י, אך גם לא נתן העזתי (אגב, יש לו ראיה לכך שר"ח פלאג'י שגונן על הספר סבר שמחברו הוא נתן ובכ"ז הגן עליו).
 מה שכן הוא מראה הרבה נטיות מובהקות לשבתאות ולא רק מהשירים אלא גם מכל מיני תיקונים כמו זה לשביעי של פסח שנועד להתחבר למשיח ולעורר את השפעתו בעולם ע"י שימוש במונחים קבליים-שבתאיים מובהקים.

לאחרונה (לאחר עדכון התכנה), כשחיפשתי שוב את הספר באוצה"ח לא מצאתיהו וכנראה הוסר מטעמי זכויות יוצרים או סיבה אחרת, (מה שכן מצאתי הוא מאמר של אותו אהרונוב באיזה קובץ תורני שמביא חלק קטן מהעניינים שבספר).
אשמח לדעת אם יש למישהו גרסה ישנה יותר של אוצה"ח שבה מופיע הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2019 02:40 לינק ישיר 

על חמדת ימים כתבו בכמה ספרים , שיש לקחת את דבריו על מנהגים  והנהגות אבל לא את התפילות. 
אך נושא האשכול ,  ובהודעה הפותחת שעשו מטו בשבט חג שמקורו בחמדת ימים, אינו נכון, וכבר מופיע במגן אברהם בשם רבי יששכר סוסאן מצפת בעל תיקון יששכר, שהעיד על המנהג. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ספר חמדת הימים/חג ט"ו בשבט - שבתאי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.