בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הומוסקסואל צריך לגלות לאשתו (הרב שרלו)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2011 20:01 לינק ישיר 

אמשלום:

נזכרתי בך ובאשכול בגלל השיר ענק במיוחד שתאהבי אותו מאוד לדעתי

http://www.youtube.com/watch?v=nUG9Gh2vLLI&feature=related

שאני לא יהיה שובוניסט הנה גירסה שני,

http://www.youtube.com/watch?v=gCadlN8fexk&ob=av2e

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 08:07 לינק ישיר 

הרב שרלו מסביר את תמיכתו במיזם הנישואין הנ"ל

ולטובת מי שלא יכול לפתוח לינקים מאתר וינט:

מדוע תמכתי בנישואי הומו ולסבית

"הנישואים הללו הם הצעה שמאפשרת אושר למי שסובר כי זו דרכו להיות מאושר, אבל בוודאי שלא מדובר בפיתרון כולל"

הרב יובל שרלו

*******>var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) { switch (type){ case 'external' : if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);} break; case 'article' : urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'yaan' : urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; case 'category' : urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html'; url=urlStr.replace('to_replace',url); if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)} break; } } function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}ההתמודדות עם נושא מורכב כחייהם של הומוסקסואלים ולסביות אינה יכולה להיעשות בהכללות. לא מדובר על ''הם'', מדובר על בני אדם - וככל בני אדם, יש דברים שמתאימים לאלה ויש דברים שמתאימים לאלה. כל ניסיון לעשות הכללה ולטעון דבר מה הוא-הוא ה''פיתרון'' הנכון אינה נכונה.

הדבר נכון לגבי הטענות ש''הם לא ימצאו אהבה'', שזה כן טוב לילדים שלהם או שזה לא טוב לילדים שלהם, שעליהם להינשא או לדאוג להעצמה גברית וכויוצא באלו. כל הכללה אינה נכונה לבני אדם בכלל, ובוודאי שלא נכונה במציאות המסובכת הזו.

אני איני תומך אפוא בשום פיתרון כללי. כמו כל בני אדם - צריך לתפור בעדינות וברגישות ''חליפה'' שונה לכל בחור ובחורה המוצאים את עצמם במציאות מסובכת מעין זו. לו היה אפשר להתהפך, אני מניח כי כמעט כל אלה שחשים שאינם יכולים לקיים את ''ודבק באשתו'' היו הולכים לשינוי זה. אלא שהמציאות מלמדת כי אפשרות זו נעולה בפני רוב מוחלט של בעלי הנטייה ההפוכה, והיא מתאימה כנראה רק לחלק מהם. על כן, ההצעה ''שהם ילכו לטיפול ויחזרו להיות נורמלים'' אינה רלוונטית, אלא לאותה קבוצה מסוימת שהטיפול יועיל לה.

הכל פתוח

על כן, מה שאני תומך בו הוא לפתוח את האפשרויות השונות. בין אלו נמנית גם האופציה לנישואין בין הומואים ללסביות. זה בוודאי לא פיתרון לכולם, ואיני חושב שאפילו לרובם - יש לזה בוודאי חסרונות רבים, כמו לכל הצעה אחרת, אך יש בה גם יתרונות.

הנישואים הללו הם הצעה שמאפשרת אושר למי שסובר כי זו דרכו להיות מאושר. היא אינה טובה למי שאינו סבור שכך הוא רוצה לחיות. לו ההצעה הזו הייתה מוצגת כהצעה האולטימטיבית היחידה הפתוחה בפני בחורים ובחורות - הייתי מתנגד לה, גם לאור דבריי למעלה על ההכללות, וגם בשל העובדה שהדבר בוודאי אינו נכון. אולם בשל העובדה שהיא מוצעת כאחד הפתרונות למי שחפץ לבחור בדרך זו - אני רואה בה חשיבות עליונה. מניסיוני ראיתי שחלק מאוד מחפשים את הדרך הזו.

ככל הידוע לי, יש כמה ארגונים שמציעים זוגיות מעין זו, וטוב שאין מקום אחד בלבד, אלא מערכות רבות ומגוונות.

יש להיזהר ממשפטים כמו ''אין אהבה שום דבר שיכול להיות בין הבעל והאישה''. ישנה חשיבות עילאית לקשר הגופני בין בעל ואישה, אולם בשום אופן אין לומר כי אם ההנאה מהקשר הגופני לא קיימת - לא יכול להתרחש שום דבר בין בעל ואישה, ואין האהבה נמצאת במשכנם. ושוב, מדובר בבני אדם. לא ב''הם''.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 11:32 לינק ישיר 

אמשלום,
כמקובל בנושא הזה (ובעוד נושאים בהם יש דעות אוטומטיות) את מניחה את המבוקש, ובאורח פלא מגיעה למסקנותיך. (שהונחו מראש)
                לא יודע מה זה כן, אבל מה זה לא אני יודע.
                        זה לא רציני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 13:07 לינק ישיר 

איש ציפור

כמדומה שאני ניצב מהצד השני מול עמדותיה של אמשלום, אבל הביקורת שלך לא מובנת לי. משתי סיבות.

א. האם תוכל להצביע ולהעתיק את שני המשפטים שבהם יש מעגל לוגי, המשפט שהוצג כהנחת יסוד בסתר והמשפט שנגזר ממנו בקול תרועה, כפי שהבנתי מדבריך?

ב. פעמים רבות בניתוח פילוסופי אנו מניחים את המבוקש על ידי קבלה של מערכת אמונות. לפעמים משום זה הנתון, לפעמים משום שזו האינטואיציה שלנו. ועוד. ואחר כך אנו מנתחים ומגלים את מה שאולי היה רצוי לנו. זו לא הוכחה במובן החזק, אבל זה עדיין הליך פילוסופי. האם לא זה מה שנעשה כאן לדבריך?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 13:35 לינק ישיר 

מיימוני,
א. זה די קל בהודעה שאצטט בעוד רגע יש כמה וכמה דוגמאות לכך :
"בעבור איזו פרקטיקה זה הגיוני?
כדי  לקבץ יחד, במכלאה אחת, את כל מי שהוא לא אני? (מה הקשר לנושא ? חוץ מזה שהיא מניחה ששני בני זוג שבוחאים להתחתן על רקע כזה, מוכנסים למכלאה ?)
כדי להסתיר את זהותם של האנשים האלה בתחפושת של "כמו כולם"? (כנ"ל)
אולי דווקא כדי להקים עוד משפחות בהם אין אהבה, חברות ושותפות אמיתית? (הכי כנ"ל)   "
ב. בדיוק על זה אני מדבר, אם היא היתה מגדירה השקפת עולם, ואומרת לפי השקפת עולמי בני זוג (אך לא נמשכים מינית) שבחרו לבנות משפחה יחד , זה לא בסדר בעיני כי X Y Z , היה אפשר לדון אם היא צודקת ועד כמה.
אבל היא מלבישה כבר תסריט בלהות שלם לסיפור, בו השנים נכנסים למכלאה, לא אוהבים מתחפשים ועוד כהנה וכהנה. (עיין בעצמך בטקסט)
            וכנגד זה הערתי. (כי על "תוכן" כזה א"א באמת להגיב, חוץ מלקבל או לא את תסריט האימים הזה כמייצג את המצב הנידון.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2011 17:49 לינק ישיר 

האם ניתן יהיה להתיר אישה מבעלה,בכה"ג שלא גילה על נטייתו ולומר שזה מקח טעות,והקידושין לא חלים.

כמדומני שיש ע"ז תשובה באגרות משה בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הומוסקסואל צריך לגלות לאשתו (הרב שרלו)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.