|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:42 |
|
| |
דינו, Sie können jederzeit zur deutschen Sprache wechseln… Wichtig war für mich auf meine Seite erklären… Froh, dass wir bekommen, zu verstehen 
ירוחמשמ, ראה את הפסוקים שהבאתי...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:47 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | דינו, Sie können jederzeit zur deutschen Sprache wechseln… Wichtig war für mich auf meine Seite erklären… Froh, dass wir bekommen, zu verstehen 
|
|
והיות שכנראה שכחתם שיש תיבה פרטית אני התרגם שוב
אתה תמיד יכול לעבור לשפה הגרמנית ... זה היה לי חשוב להסביר את הצד שלי ...
אני שמח שהגענו להבנה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 09:03 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | בע"ב, אם יש לך מקור לסתירה תביא, אבל עד אז - אל תקשה קושיות... לגבי יהדות פולין – ההתחלנות שם חגגה במקנה מידה ארצי, אומנם לא כמו בגרמניה, אבל עדיין... |
|
כאן נמצא המידע המבוקש. אחוז הנספים מקרב יהודי פולין עמד על 91%, ואצל יהודי גרמניה - 36%, הרבה פחות מאחוז הנספים הכללי באירופה - 63%.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 09:11 |
|
| |
נורת תודה על המידע
פוגמישו (דרך אגב, מה משמעות הניק?) עדיין יהדות פולין היתה יותר דתית מאשר יהדות גרמניה, אך איך שלא יהיה, ההסבר של ר' אלחנן אינו תקף כאן. ואולי אתה מתיחס לחילוק של ר' ישראל בין העגלה שבמדרון לעגלה שעדיין מדרדרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 10:11 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | דינו, Sie können jederzeit zur deutschen Sprache wechseln… Wichtig war für mich auf meine Seite erklären…
זהו בדיוק, שלא הבנתי מה "הצד שלך" קשור לנושא, מה תעשה אם אטען שהצד שלי הוא שעראפת היה רשע. תאמר שהגעת אתי להבנה?
Froh, dass wir bekommen, zu verstehen
לכן לא הגעתי להבנה, מלכתחלה לא הבנתי מה אתה רוצה, וגם כעת איני מבין מה רצית
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 10:17 |
|
| |
דינו, הסברתי מספיק את עצמי... אין לי צל של ספק שהבנת למה אני מתכוון, ודי בזה. נורת, תודה על המידע – באמת... (והלוואי והיית כזה זריז לברור פנינים באינטרנט לחזק את היהדות – ויגעת ומצאת תאמין). אבל אני חושב שאתם חוטאים למטרה... שהרי לפי ההשקפה היהודית (דהיינו בעיני האל) האם אתם חושבים שיש הבדל בין יהודי גרמני/פולני/רוסי? נגע האנטישמיות פשע בקרב יהדות אירופה, אמנם הוא צמח בגרמניה כי שם היה את מכה ההתבוללות הקשה ביותר, אבל מצא בעל חוב מקום לגבות את חובו... וגם במזרח אירופה היו אחוזי התחלנות גבוהים (60-70 אחוז) ד"ר יעקב רובינסון כתב[1]: "כי רק מחצית האוכלוסייה היהודית במזרח אירופה מחוץ לבריה"מ היו שומרי מצוות". והרב דוד שלם בספרו "מנגינת האופל", הוסיף על הקביעה הזאת של ד"ר רובינסון את דעתו, שבהחלט יש לה אחיזה במציאות, וכך כתב[2]: "נוסיף ונאמר כי ההערכה הנ"ל היא זהירה ביותר, כי בהתאם למגמות החברתיות – גם בקרב משפחות שומרי המצוות יצאו חלק מבניהן מהדרך למרות שהוגדרו כשומרי מצוות, שהרי לא כל מי שלובש בגדים שחורים ומגדל זקן ארוך ועוטה שטריימל מפואר הוא בהכרח שומר מצוות, ולעיתים היא תחפושת". [1] שואת יהודי אירופה, מבחר מאמרים הוצאת יד ושם, ע"מ 198. [2] הרב דוד שלם, "מנגינת האופל", עמ' 399.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/10/2010 10:19 |
|
| |
פוגמישו ראשית הודית שצריך להביא רק שברים שמחזקים ולא קושיות.
ההתפתלות שלך להצדיק את התיאוריה כבר מוגזמת, עם כל הכבוד ר' אלחנן העלה סברה ומותר להקשות עליה ולהשאר בצ"ע.
|
|
|
|
|