| נשלח ב-24/2/2010 15:15 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | www.nrg.co.il />
קטע זה מעורר תהיות וסותר את דבריו שהרי נוכחנו לדעת שהתורה לא הגנה והצילה את החוטא,(לכאורה)נשוא מאמרו,אז איזו ערובה יש לכך שידיעת התורה ו/או עיסוק בה יכוונו את בני הנוער באופן עצמאי לדרך הנכונה?
|
|
את לא מרגישה את הפרדוקס של שאלתך ?
הרי כל התהיות שלך היא אך ורק בגלל שלמדת והשכלת להבין מתוך הלימוד שלמדת כל חייך,
הרי מי שלא לומד אין לא בכלל תהיות, פשוט הוא מתנהג כבהמה,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 15:25 |
|
| |
למקסמן
אני דיברתי על קיום מצוות והמנעות מעבירות ולא על כישורים שכליים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 16:37 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | | למקסמן
אני דיברתי על קיום מצוות והמנעות מעבירות ולא על כישורים שכליים.
|
|
אף אחד לא חושב שקיום המצוות היא כקסם נגד העבירות,
רק ההבנה השכלית של המצוות וקיומם בשכליות, היא היא גורמת במילא שלא נעשה עבירות,
אין קריאת שמע גורמת לאהבת האלוקים, המלמול של מילים לא גורמת לכלום, כך גם עשית מצוות, וכך גם בלימוד התורה,
שאדם בשעת קריאת שמע באמת מסתכל על החצי כוס המלאה של חייו ובזה הוא מודה ואהוב את אלוקים,
רק כך הוא מקיים את מצוות קריאת שמע, (אני כמבון מתכוון לחלק של ואהבת את ה' אלקיך בכל לבבך וכו')
לגבי שאלתך המקורית ?
לכל כלל יש יוצא מן הכלל,
עצם הדבר שרק אחוזים בודדים לא מצליחים, כנראה שהשיטה עובדת,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 17:42 |
|
| |
אילו האחוזים הבודדים היו של אנשים פשוטים הייתי אומרת שאתה צודק.
אבל כאשר מדובר על רבנים ואנשי חינוך המתיימרים לחנך הרי האחוזים האלה הם משמעותיים.
תאר לעצמך תלמיד צעיר שעומד מול סיטואציה שבה:
מצד אחד יש רב ומחנך שנחשד במעשים שלא יעשו .
מאידך קמים אנשים נכבדים שמדברים סרה נגד הרבנים שקמים נגדו בפורום תקנה ואומרים שבהאשמה זו הרבנים עברו איסורי תורה.
מצד שלישי ,אותו תלמיד נזכר בעוד מקרים שקרו בעבר.
וכאן בא הרב בן דוד ודורש מאותו תלמיד שלא יסתמך על חכמים אלא יתחיל בעצמאות מחשבתית שמתבססת על התורה ולא על אמונת חכמים ואז התלמיד שואל ל את עצמו אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?אם אותם חכמים שהיו בקיאים יותר ממנו בתורה נפלו כך איך דורשים ממנו להסתמך על עצמו?
(שלא לדבר על כך שאמונת חכמים היא מאבני היסוד של היהדות ואם מערערים עליה בעצם הורסים את היהדות.)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 18:05 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | אילו האחוזים הבודדים היו של אנשים פשוטים הייתי אומרת שאתה צודק. אבל כאשר מדובר על רבנים ואנשי חינוך המתיימרים לחנך הרי האחוזים האלה הם משמעותיים. תאר לעצמך תלמיד צעיר שעומד מול סיטואציה שבה:
מצד אחד יש רב ומחנך שנחשד במעשים שלא יעשו .
מאידך קמים אנשים נכבדים שמדברים סרה נגד הרבנים שקמים נגדו בפורום תקנה ואומרים שבהאשמה זו הרבנים עברו איסורי תורה.
מצד שלישי ,אותו תלמיד נזכר בעוד מקרים שקרו בעבר.
וכאן בא הרב בן דוד ודורש מאותו תלמיד שלא יסתמך על חכמים אלא יתחיל בעצמאות מחשבתית שמתבססת על התורה ולא על אמונת חכמים ואז התלמיד שואל ל את עצמו אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?אם אותם חכמים שהיו בקיאים יותר ממנו בתורה נפלו כך איך דורשים ממנו להסתמך על עצמו?
(שלא לדבר על כך שאמונת חכמים היא מאבני היסוד של היהדות ואם מערערים עליה בעצם הורסים את היהדות.)
|
|
(לאליאור_חן הצדיק: (מהאשכול הסמוך) האם חז"ל התכוונו למילות הזהב של "צענערענע"
הרי כל מילה כאן היא זהב ממש, היעלה על הדעת שחז"ל התכוונו על נשים בימינו ??)
לגבי טענתך: שאומרים תורה ? מתכוונים לחכמה וחכמים, וחכמים = אמונת חכמים,
אם כל ילד היה מרגיש שהחכם מצדיק את חטאיו ? ועושה מחטאיו אידיאל ? אז טענתך רלוונטית,
אבל כל זמן שאפי' החכם לא מצדיק את חטאיו, ומתבייש בו, אז כל ילד לומד מזה כמה צריך להיות זהיר במעשיו,
הרי בתורה עצמה הילדים לומדים מסיפורי גדולי האומה, למשל הביקורת של חז"ל אפי' על משה רבינו\שאול המלך\דוד המלך\שלמה המלך וכו' וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2010 18:24 |
|
| |
צענע: אגב זה אחד הסיבות שחז"ל אומרים תלמוד בבלי מסכת עבודה זרה דף יט עמוד א כל הלומד תורה מרב אחד - אינו רואה סימן ברכה לעולם.
|
|
|
|
|