בית פורומים עצור כאן חושבים

מחשבות נוגות בעקבות זכור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/6/2005 05:33 לינק ישיר 

בס"ד
כל שורש הרע הוא כולל את הערב רב אפיקורסים מחלות וכל
רע ששיש בעולם הוא בא משורש עמלק .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 07:37 לינק ישיר 

אור נערב

מגלגלין זכות על ידי זכאי, כי משום מה נדמה לי שאני קורא את דבריך בפעם הראשונה, ואני מלא התפעלות. בעיני, הם מייצגים את אחת המשימות הראשוניות (קשה לי לכתוב: "ה-משימה ה-ראשונית" עקב איזה חשש אינטלקטואלי, אבל אולי הייתי דווקא צריך להרשות לעצמי התבטאות גורפת). שהרי דבר ראשון צריך אדם להיות נאמן לעצמו ואמיתי עם עצמו, גם אם זה כואב מאד. ואם יש קושיות על הקב"ה, (שאולי נחליט שהן קושיות על עצמנו) צריך להכירן ולנסות לחפש להן פתרון. וזה כל האדם.

זו אולי אינה תשובה, אבל בלי זה אי אפשר לצאת למסע הארוך שסופו תשובה.

יישר כוח, וראויים דבריך לדעתי להחרט על מגילת הפורום הזה.

שי

תודה על שהקפצת את האשכול וזיכית אותי לקרוא את דברי אור נערב.

ותודה על הבהרת דבריך. אני חוזר על מה שהבנתי מהם: עמלק גורם לכל הרע בעולם, כגון מחלות הסרטן. עכשו אולי תואיל לבאר לי איך יתכן שאדם מסויים, שחי אי שם בלי לפעול גדולות ונצורות, "מצליח" לגרום רע כל כך לאחרים. איך הוא מפיץ בדיוק סרטן?

שים לב: מה שאני מנסה לעשות הוא לבדוק כיצד טענה גורפת שהשמעת פועלת בצורה עובדתית.

(ואיני אומר שאיני מנחש את התשובה שאכן מצויה בספרים. אבל אני רוצה לקרוא אותה שחור על מחשב כדי לנתח אותה ולדון בה, למען נרויח כולנו).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2005 10:13 לינק ישיר 

אור נערב,
מסכים עם דבריך.

עם זאת אני לא חושב שמלחמת עמלק מהווה ג'נוסייד במובן המודרני, מדובר במלחמה עקרונית.

ובכלל הציווי להרוג את כל עמלק לגמרי ניתן לשאול, בתורה הניסוח כללי יותר, ואולי נביא אחר יפרשו באופן אחר.

היה אשכול אחר שעסק בנושא לא מזמן (בעצם יותר מאשכול אחד לאורך ההסטוריה של הפורום )
אם מישהו יוכל לקשרו לכאן נראה לי שיהיה זה לתועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 00:11 לינק ישיר 

בס"ד
למיימוני העניין הוא רוחני כתוב בזהר שהקב"ה מוריד שתי דמעות ליחם הגדול ובעיט בעיטין במסך ומדת הדין לוקחת את השפע של עם ישראל ובגלל שכן יורד דין בגלל שעמלק לוקח את השפע ועל זה אמר ר' שמעון בן יוחאי הטוב שבנחשים רצוץ את ראשו כוונתו על ראש הנחש עמלק שורש הרע וע"י לימוד פנימיות התורה מוחים את זרעו של עמלק בעולם כי אין ה' שלם ואין הכסא שלם עד שימחה זרעו של עמלק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 01:47 לינק ישיר 

שי

אני מבין קצת יותר.

אתה מתכוון שהקביעה הגורפת שלך נאמרה לשיטת הזוהר - כפי שאתה מבין אותו.

אני חושב שכדאי היה לציין בזאת במפורש.

ראה נא את אתנחתא, הוא מסתברא. תלמיד חכם גדול, חכם גדול, ומאמין מובהק בקבלה ובזוהר. ובכל זאת, שעה שהוא כותב כאן, ביודעו כי יש כאן כאלו שיש להם פקפוקים בזוהר, הוא טורח להבהיר לפי איזו שיטה נאמרים דבריו.

לעומת זאת, כאשר אתה כותב בצורה גורפת כי כך קובעת היהדות, זה מעורר פליאה מסויימת. עד שאתה מבאר דבריך, כפי שעשית כעת.

על כל פנים, לפי התיאוריה שהצגת כאן, צריך עדיין לברר כמה דברים:

א. מה המנגנון שעמלק משתמש בו כדי להוריד רע לעולם.

ב. מיהו עמלק? האם יש עמלקים בדורנו?

ג. איך אנו יודעים שזה באמת כך. מי אומר שניתן לסמוך על הזוהר - כפי שנאמר באשכול קדמות הזוהר - ואני מבקש להבהיר שאין כוונתי לבקש ראיה מהסוג של "האר"י המליץ על הזוהר". אני יודע שהאר"י האמין בזוהר. אבל אין זה עונה לספקותי.

ד. האם הדרך להבין את הזוהר היא מילולית, או שמא זה משל, ואז איך יש להבין את הנמשל.

תודה על הפירוט

ולאן נעלם אור נערב?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 02:12 לינק ישיר 

יכול להיות שאור_נערב התגלגל בשי שמונים ותשע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 07:11 לינק ישיר 

בס"ד
עניין עמלק שורש הרע בעולם והערב רב שבישראל הוא מזרע עמלק בלעם ובלק לבלעם ס"ת עם לבלק לק ס"ת עמלק
כמ"ש על עמלק "אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך" הוא בא לקרר את עם ישראל מעבודת ה'.וזה שורש עמלק כל מי שבא לקרר את עם ישראל מלעבוד את ה' מלמטה למעלה הוא קשור לעמלק.בקדושה אין מתנות "יגעת ומצאת תאמין לא יגעת ומצאת אל תאמין".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 07:26 לינק ישיר 

בס"ד
מובא בס' היוחסין לר' אברהם זכותא זצ"ל שלא את כל הזהר
כתב רשב"י אלא גם תלמידיו אחרי פטירתו.
להבין את דברי הזהר נכתב פירוש הסולם ע"י רבנו האר"י
אשלג זצ"ל.
ומה שכתב הגאון יעב"ץ נגד ס' הזהר היה בגלל שאנשים טעו
אחרי שבתאי צבי שר"י וכתב שדבריו לא יעשו שום רושם על קדושת ס' הזהר.
וכל רבותינו האמינו בקדמות ספר הזהר מנורת המאור מזכיר את ס' הזהר בשם מדרש יהי אור רבנו יוסף האיזובי ר' יהודה החייט בפירושו לס' מערכת האלוהות ר' שלמה אלקבץ רמ"ק ר' יוסף קארו רבנו האר"י מהר"א אזולאי הרמח"ל הגר"א מוילנא ר' ישראל הבעש"ט המגיד ממיזריץ בעל התניא ור' שמעון לביא ר' יעקב רקח ורבנו האר"י אשלג זצ"ל מחה"ס פירוש הסולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 11:57 לינק ישיר 

שי יקירי

אנא ממך, לרוב הקוראים כאן חשוב מאד

א. לא לערבב נושא בנושא. אם יש לך ראיות או קושיות על הזוהר, נא כתבן באשכול על קדמות הזוהר.

לגבי הראיות מכך ש"כל רבותינו" האמינו בזוהר, זו ודאי ראיה גדולה. אמנם השאלה היא איך יודעים שהם צדקו. ועל מה התבססו. הרי כל אדם מועד לטעות, ואפילו אדם גדול מאד, ומי לנו גדול ממשה רבנו.

ב. בעניותי, שוב התבלבלתי ולא הבנתי את פשט דבריך. האם עמלק זו

1. זהות אתנית. או ייחוס גנאולוגי?

2. סוג של אדם באופן מהותי.

3. סוג של אדם על פי בחירתו?

ואיך הבחירות הרעות של האדם משפיעות בדרך המטפיזיקה? ואיך אנו יודעים שזה נכון - פרט לכך שיש מרבותינו שהאמינו בזה?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 15:34 לינק ישיר 

בס"ד
עמלק זוהי מציאות של שורש הרע בעולם וקיימת בעולם הזה ולא רק מטפיזי רוחני בשורש אלא במיוחד כח השולט בעולם העשיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 16:28 לינק ישיר 

עמלק יש בכל אחד ואחד רק צריך לדעת איך לנצח את העמלק שבנו.כמו שחז"ל אומרים שעיקר המלחמה נגד עמלק זה שקרך בדרך, ז"א שקירר את האמבטיה החמה

נמחק נושא שמתאים לבח"ח.

קעלעמר

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 10/06/2005 20:16:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2005 17:03 לינק ישיר 

בס"ד
העמלק הפנימי הוא היצה"ר שלנו הנפש הבהמית שעלינו
לזכך אותה וע"י קיום תורה ומצות לשמה מכניעים את העמלק
הפנימי שבא לקרר אותנו בעבודת ה'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחשבות נוגות בעקבות זכור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.