בית פורומים עצור כאן חושבים

משל משלו חכמים באשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/2/2011 18:11 לינק ישיר 

האם יש איזה הסבר כל שהוא לסוגיית "הדור מי רגליים" המובאת כאן לפי המציאות??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2016 22:26 לינק ישיר 
חדר פרוזדור ועלייה לפי הרמב"ם

שלום חברים!
אני חושב שהאשכול הזה כבר ישן מספיק זמן ואפשר כבר להעיר אותו, אבקש מהחברים להצטרף אלי, להגדיל תורה ולהאדירה.

נתקלתי באשכול הזה כשלמדתי את הסוגיא בנדה יז:
אני מגיע לכאן אחרי קריאה של חומר של מאות עמודים בענין הזה, מתחיל בגמרא דרך הראשונים והאחרונים ועד רופאי זמנינו, ואחרי כל החקירה מפי ספרים וספרי הרפואה נראה לי שיש לי איזשהוא מהלך בהבנת הסוגיא בכללה. 

לפני שאתחיל אני אעשה סיכום קצר של האשכול הזה
דר הרב הלפרין
חדר = חלל הרחם
עליה = שלפוכית השתן
פרוזדור = שפתי הערוה (חצר הפות)
לול = צינור השופכה

דר יהודה לוי כתב שהחדר הוא הנרתיק ולא חלל הרחם, וזאת מכיון שאם החדר הוא הרחם, אז לא מובן מה שאמרו שהעלייה בנויה על גבי שתיהן (החדר והפרוזדור). אבל דר הלפרין כתב שבמצב שכיבה השלפוכית נמצאת מעל לרחם. הקושי בזה היא למה בחרו דוקא לתאר את האיברים במצב שכיב, ועל כך כתב דר הלפרין שמכיון שמידע על תיאור הרחם מגיע מניתוח גויות, ובניתוח הגוייה נמצאת במצב שכיבה לכן תיארו את המידע באופן הזה (באסיא הוא מצטט את זה מאיזה רופא קדום).

שיטה זו שהעלייה היא שלפוחית השתן מקורו ברבינו חננאל והלכו אחריו גם בשו"ת בנימין זאב ובש"ות משאת בנימין. ובערוך גם כן מזהה את הפרוזדור כחצר הפות.

פירושם של לוי והלפרין תואם רק את רבינו חננאל, אבל שיטת הרמב"ם לא יתיישב.
(בשיטת רש"י נידון בהמשך)

הקושי בשיטת רבינו חננאל היא שחצר הפות גגו וקרקעו נוגעים זה בזה ואם יתלכלך הגג מדם גם הפרוזדור יתלכלך מן הדם. וגם בענין מן הלול ולפניםפ ולול ולחוץ לכאורה לא מובן למה לא יגיע לשם דם החדר או העלייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2016 22:47 לינק ישיר 
חדר פרוזדור ועלייה לפי הרמב"ם

חדר
בדברי הרמב"ם ברור שהחדר הוא חלל הרחם "שהולד נוצר בו וממנו יוצא דם הנדה", וכן כתב בפירוש המשנה חדר הוא חלל הרחם.

עלייה
גם מקום עלייה נתברר בדברי הרמב"ם שהם מקום הביצים.

פרוזדור
הפרוזדור כתב הרמב"ם שהוא צואר הרחם "כולו"
מה שהרמב"ם כתב כולו נראה לי שמכיון שצואר הרחם בולט לתוך הנרתיק, ויש בצואר שני חלקים: החלק העליון שלא נכנס לתוך הנרתיק, והחלק שנכנס לתוך הנרתיק. ולכן כתב רמב"ם כולו.

שינים
דר הלפרין באחד ממאמריו באסיא האריך לבאר שהשינים הם פנימו של צואר הרחם, והכיח כן לפי המציאות.
ובכך מתבאר מה שכתב הרמב"ם שבשבעת גמר ביאה האבר נכנס קצת בפרוזדור אבל בין השינים לא יגיע.

לול
הרמב"ם כתב שהאבר עובר את הלול בשעת גמר ביאה, מכאן שהלול נמצא מיד אחרי השינים - הצואר.

ומכאן שהלול הוא החלק העליון של הנרתיק - 
 כל החלק שהצואר בולט לתוך הנרתיק.

דם העלייה
בשעת הביוץ כשהביצית יוצאת מן השחלה יוצא קצת דם מן השחלה, וזהו דם העלייה, וזהו מה שכתב הרמב"ם בפירוש המשניות "ואם ישוסע מזה העורק"

עד כאן ברור ויפה ו
כל דברי הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה ובפירוש המשניות מבוארים לפי זה.
וגם הסוגיא בנדה מבואר יפה לפי זה. (בעזרת השם המשך ארחיב בזה)

הבעיה היא איך מגיע דם העלייה לול
מה שיצא לי מתוך עיון רב בדברי הרמב"ם הפירוש המשניות היא: שדם הביוץ, קצת מדם זה יזוב בתוך השומן הסובב את הביצים עד לתוך הלול.
אני מניח שאפילו אם זה נכון חסר כאן התאמה נכונה למציאות.

מה דעתכם??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משל משלו חכמים באשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.