מיימוני היקר
סקירה יפה ומעניינת של האני מאמין שלך.
ברצוני לציין ברשית דברי כי, אני משתתף בצערך על תחושת החוסר עונים בכל הקשור להביא לשינוי כפי שאתה מתכוון בעולם ההלכה.
אני בהחלט מסכים איתך בעיינן הצורך בבדיקה מחודשת של הרבה הלכות (כפי שהזכרת מקצת הדברים) ולהביא לשיפור המצב ולשינוי מותאם יותר למציאות – כמובן הכל במסגרת ההלכה.
אני גם מסכים איתך שלאור ההקצנה ורדיפת החומרות הנוכחי, אין כל כך סיכוי להביא לשום שינוי בטח לא למהפכה שאתה היית רוצה.
אולם יש לא מעט דברים שאיני מסכים איתך.
ראשית כל אני רוצה למחות על הגישה השלילית שאתה מפגין בתורת הקבלה- אולי פעם תספר לי מה יש לך נגד העניין אבל בטח לא באשכול הזה.
שנית בסקירה הרחבה שהבאת שמת את הפסיקה הליטאית כשיטת העידן החדש מבלי לשים לב שישנם עוד זרמים ושיטות לפסיקה.
כגון שיטת הרב עובדיה- שהיא יחודית בדור אבל יש לה הרבה חסידים. אני קורא לזה בכונה שיטת הרב עובדיה ולא שיטה ספרדית ואין כאן המקום להרחיב.
שיטת התימנים הרמב"מיסטים.
הפסיקה של חצרות חסידיים שיותר מחויבים לאדמורם לדורותם.
ולדעתי ישנו גם שיטת פסיקה חו"לית שהיא יחודית לחוץ לארץ ושונה מהפסיקה הישראלית.
כמובן בין כל הנ"ל הרב עובדיה וסיעתו לוקח בגדול ולדעתי גובר בהרבה גם על הפוסקים האחרים כולם יחד בעיקר במספר הנשמעים לפסיקה זאת.
אי לכך לדעתי אחד הדרכים הזמינות להביא לשינוי ולהבנה כי לאו דוקא השיטה המחמירה היא הנכונה, יש להביא לקרוב הדעת בין שיטה הליטאית לבין זה של רב עובדיה, יש להכיר בלגיטימיותו ולדרוש בשלומו של השיטה הזאת. אם כי אין בשיטה כדי לגרום לשוני גדול אבל בכל זאת יש בו מפלט לשכל הישר בפני מירוץ מטורף אחרי חומרות חסרות תכלית.
כעת לשאלה העיקרית בעיני,,
עד כמה רצון השם הוא להדבק במקור ועד כמה להדבק בפסיקה הנהוגה בימיך.
הרי גם התנאים עמדו במצב שבו ההלכה הנהוגה בימיהם בהרבה דברים היה שונה שזה של הנביאים. והתנאים שאמרו "אין לך שופט אלא בימיך". מה שבא לומר כי ההלכה הוא משתנה ויש לקבל את השוני המוכרע בידי החכם שבימיך. אנו רחוקים היום ממצב שבו עם ישראל יתקבץ תחת הנהגה משותפת, אבל אין לי ספק שהישועה תימצא דוקא בחתירה להגדיל את המשותף. דוקא תוך כדי שאיפה להקמת פסיקה משותפת לכל הזרמים.
הצעתך בדבר שכל אחד יפסוק לעצמו, היא פועלת בכיוון ההפוך – כלומר כל אחד יעשה שבת לעצמו.
כתבתי בקיצור ובעזרת השם עוד ארחיב בהמשך.
הטקסט שלך כאן
:-)
 |
|
|