בית פורומים עצור כאן חושבים

דתות שורדות - עקרונות מנחים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2005 18:53 לינק ישיר 

הרב סיינפלד שלום וברכה.

אהבתי את הנקודה שלך לגבי הטמעת רעיונות דתיים במערכת סמלים תרבותיים.
יש בזה קטע מאד חזק.

שאלת על צ'אוטינג מדוע הוא רואה קורלציה בין הצלחת הדת לבין האמת שלה.

זו עמדה קבלית הסוברת שלכל ממשות של קיום נדרש ניצוץ של אמת או אלוקות כדי לקיים אותו.

ככל שהניצוץ גבוה יותר כך הממשות גבוהה יותר.

את הרעיון הזה פיתחה החשיבה הדיאלקטית ההגליינית שניסתה להסביר את כיוון ההיסטוריה. לפי הגל אידאולוגיות מופיעות כדי לבטא רעיונות גבוהים יותר המופיעים בהוויה.

כלומר, אם באימפריה הרומית התחושה האנושית היתה כי הקיסר הוא מעל לחוקים (כפי שמרגיש כל מי שקורא את שנים עשר הקיסרים) וכי לחיים של עבד אין שום משמעות, הרי התפשטות הנצרות בטאה את הרעיון הגבוה יותר של כפיפות כלל המין האנושי למוסר ואת הכבוד לערכו של כל אדם כולל העבדים.

הסבר אחר מדבר על עידן הציר בו הופיעו מספר גישות חדשות לחיים שכיום נקראות דתות או פילוסופיות.
כאשר בימינו התפשטות רעיונות ההשכלה החליפה את מקומם של הגישות האלו במין האנושי.

אני עצמי אוהב את שני ההסברים תוך שילוב של שניהם.

לצ'אוטינג

אינני מבין כל כך, מניין השליפה של אפשרות חורבן של הציונות הדתית.

נראה לי שאין הבדל בין החרדיות לעולם הדתי לאומי מבחינת האותנטיות. שתי התנועות קמו מתוך חורבנו של העולם המסורתי ומתוכו ואינני רואה יתר ערך בחרדיות על הציונות הדתית.

ושמע האמת ממי שאמרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2005 18:59 לינק ישיר 

.

שנאת הזר - קסנופוביה - היא אחת מהדתות הצודקות והשורדות ביותר בתולדות המין האנושי, מאז ימי המן ו"ישנו עם אחד" , ועד ימי גלוחי הראש השורפים תורכים וכורדים במגוריהם באירופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2005 19:04 לינק ישיר 

מואדיב -

ואם נקבל את דברי חז"ל ש: המן=ממוכן, נגלה עוד "דת" שהשרדותה מדהימה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2005 19:37 לינק ישיר 

וצדק:

1. אני מאמין שכשברא ה' את העולם רצה בעולם טוב.

2. אני מאמין שאנשים בוחרים במה שעושה להם טוב.

אפשר לטעון שהנחה 2 נובעת מהנחה 1. דהיינו כיון שהקב"ה רצה בעולם טוב הרי שברא את העולם באופן שאנשים יבחרו בטוב.

3. אם אנשים בדרך כלל בוחרים בטוב ומתרחקים מהרע הרי שהטוב ישרוד והרע יתעלם.

4. אם אנחנו רואים שדת או אמונה שורדת למשך אלפי שנים אפשר להניח שהוא טוב, אחרת הוא לא היה שורד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2005 19:47 לינק ישיר 

שוטנג

. אני מאמין שכשברא ה' את העולם רצה בעולם רע.

2. אני מאמין שאנשים בוחרים במה שעושה להם רע. (עובדה רוב האנשים,אוכלים לא בריא,מעשנים,מאמינים בדתות הבל, לא באים לזופניק שוויצבאד,לא אוכלים טשולנט בשבת,ולא הולכים לטיש של ויזניץ.)

אפשר לטעון שהנחה 2 נובעת מהנחה 1. דהיינו כיון שהקב"ה רצה בעולם רע הרי שברא את העולם באופן שאנשים יבחרו ברע.

3. אם אנשים בדרך כלל בוחרים ברע ומתרחקים מהטוב הרי שההרע ישרוד והטוב יעלם.

4. אם אנחנו רואים שדת או אמונה שורדת למשך אלפי שנים אפשר להניח שהוא רע, אחרת הוא לא היה שורד.

תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 20/04/2005 19:49:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2005 00:41 לינק ישיר 

עכשיו זה סופי: המסך סובל הכל.

1. אני מאמין שכשברא ה' את העולם רצה בעולם טוב.
אין ויכוח. אגב, מה זה "עולם טוב"? עולם שבו לכולם טוב כל הזמן (ברור שזה לא המקרה)? עולם שחותר למצב יציב טוב (אם כן, מה הן הדרישות ממנו בתקופה שלפני אותו מצב יציב והאם אפשר לגזור מסקנות מהתקופה הזו)? עולם שבו, בממוצע, יש מעל 62% אנשים מאושרים? עולם שבו מקיימים מערכת חוקים מסויימת שעל פי ההבנה האלוקית עושה "טוב" ליקום? שמא זה עולם שבו אנשים לא שואלים כ"כ הרבה שאלות כשזורקים להם הגדרה מעורפלת שמתיימרת להיות פיתוח רציונלי ?

2. אני מאמין שאנשים בוחרים במה שעושה להם טוב.

3. אם אנשים בדרך כלל בוחרים בטוב ומתרחקים מהרע הרי שהטוב ישרוד והרע יתעלם.

רגע אחד, אנשים בוחרים ב"טוב" האלוקי, או שהם בוחרים במה שעושה להם טוב? לדוגמא, אין ספק שהטוב האובייקטיבי מחייב לפרסם הודעות כמו זו שלך, אבל מה שעושה לי טוב זה כמעט ההיפך - לחשוף את חוסר העקביות ואת העדר ההגיון בהודעה שלך.

4. אם אנחנו רואים שדת או אמונה שורדת למשך אלפי שנים אפשר להניח שהוא טוב, אחרת הוא לא היה שורד.
המממ... בוא נבדוק מה אתה טוען כאן, אם בכלל.
הישרדות של רעיון מעידה על טובו וטיבו. אתה נזהר, כמובן מלכרוך את הטוב הזה במספר המאמינים ברעיון, אחרת נקבל משוואה מסובכת שבה משוקללים כמות המאמינים, גילם, אפשרותם להותיר חותם על העולם ועוד ועוד גורמים. אם כך, ביחד עם ההנחות הקודמות, עולם טוב הוא עולם שבו *קיים* רעיון טוב לאורך זמן ולא דווקא עולם שבו נעשה שימוש נרחב ברעיון הטוב. אלא שאם זה המצב, מדוע אתה נדרש בכלל לעניין הבחירה של אנשים בטוב? כדי שרעיון ישרוד, הוא לא זקוק לכך שכל האנושות תקיים אותו ואפילו לא חלק המאה או האלף שלה. אבל אם האנשים לא בוחרים בטוב מטבעם, מדוע השרדות הרעיון מעידה על כך שהוא טוב? הרי הטענה הזו נשענה על כך שאנשים בוחרים בטוב, מה שהסתבר כלא מדויק וגם לא נובע מרצון ה' בעולם טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2005 05:02 לינק ישיר 

אמשלום

הרחבתי מעט בסוגיה באשכול המלונקק להלן

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1049360

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתות שורדות - עקרונות מנחים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.