בית פורומים עצור כאן חושבים

אני שונא את הרפורמים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/4/2005 07:08 לינק ישיר 

ממללא,

שאלת- "האם לדעתך חז"ל הציגו את עצמם כמחדשים?"
אני חושבת שהתשובה לכך חיובית בהרבה מקומות, ושלילית במקומות אחרים (כמו שאמרתי כבר לגו"ג למעלה).
הדוגמאות שהבאת אתה (והלברטל מרחיב בהן בספרו), מעידות על כך במידת מה, וכך גם ניסוחים כגון "בראשונה" (שלולא התקיימו, לא היינו יודעים על החידוש כלל, ויכולים היינו להניח שכך היה מאז ומעולם).

אני חושבת שקשה למצוא מישהו ששייך לאיזשהו "ממסד רבני מצטדק ושמרני" (כדבריך), שיהיה מוכן להעיד על עצמו כמחדש (במיוחד כשמדובר בחידוש שאינו בהכרח מקושר ל"ירידת הדורות").

לגבי השוואה לרפורמים/קונסרבטיבים/אורתודוכרסים וכו' -
אני חושבת שהשוואות היסטוריות כגון זו, אינן רציניות במיוחד, למרות יש בהן (אולי) כדי לעורר למחשבה.
ועוד - קל יחסית לדעת מה המניעים הנפשיים/אידיאולוגיים ומה מידת המודעוּת של הרפורמים היום לעצם היותם מחדשים ומשנים מן המסורת (אפשר פשוט לשאול אותם/ן), אבל קשה הרבה יותר לדעת את הפרטים החשובים האלה לגבי חז"ל, במיוחד קשה לאבחן את מידת המודעוּת (שהיא היא, לטעמי, עיקר העניין).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2013 13:57 לינק ישיר 

הקישור מצביע על דף שאינו קיים.

בדרך כלל, שנאה היא בעייתו של השונא. [אכן, אין בי טיפת סובלנות כלפי רוצח ואנס ושודד ותוקף קשישה או קשיש וכיוצא באלו].  זכותו של כל אדם לאחוז בדעות ואמונות משלו, ודאי כשאינן מכוונות לפגוע באדם אחר או למנוע ממנו להיות בעל דעות משלו.

אף אחד איננו זקוק לרשות מאדם אחר או מוסד אחר, לחשוב מחשבות, להביע אותן בפומבי, לשנות אמונות מסורות מנהגים והלכות. העובדה שאני מאמין באלהים לבן עם נקודות אדומות, אינה גוברת על זכותו של אחר להביע אמונתו באלהים כחול ללא נקודות כלל. ואין לי כל זכות לטעון להשתקתו והעלמותו בגלל שאני נפגע מעצם השוני. אכן, אם מתבוננים כראוי ולאורך זמן, רואים כי מה שנחשב פעם שונה ואסור, נספג עם הזמן וחדר פנימה מבלי שיוותר על השוני, מה שמעיד כי הבעיה היא אנושית.

העמדה המובעת כאן משקפת בעיה יסודית של הרבה מאד מאמינים ושל אמונות. מאמינים רבים מכריזים על אמונתם כאמונה של אהבה. ואכן, הם אוהבים את עצמם ואת מי שמזדהה עם עמדתם, כי בכך מותנת הגאולה שלהם. באמת, האדם רע ושונא מטבעו, והדת נותנת תרוץ מעולה לביטוי הטבע האנושי הזה. מי שמאמין אחרת מחבל בגאולתי ולכן מצווה, ממש מצוות אהבה, להלחם בו, להחזיר בתשובה או להשמיד אותו. כך הופכת אמונת אהבה לאמונת שרפה על המוקד. למזלנו, אנחנו היהודים היינו חלשים ונרדפים, ולא נזדמן לנו להראות כראוי את נחת זרוענו כלפי אחרים שונים, אבל אינני מצפה כלל לאיזו סגולת אהבה יוצאת דופן אצלנו, בשנאה אנחנו מצויינים ביותר.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני שונא את הרפורמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext