בית פורומים עצור כאן חושבים

מתי נסתלק רשב"י

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2009 16:05 לינק ישיר 

שה' ימשיך לרחם, ואתה רצוי שתלמד גם מחקרים על התלמוד, של חוקרים דתיים - אף פעם לא מאוחר.
 הנה דוגמה אחרת של הגמרא  ברמז על ישו.

סנהדרין דף קו:

אמר ליה ההוא מינא לרבי חנינא: מי שמיע לך, בלעם בר כמה הוה? אמר ליה: מיכתב לא כתיב, אלא מדכתיב, +תהלים נ"ה+ אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם - בר תלתין ותלת שנין או בר תלתין וארבע. אמר ליה: שפיר קאמרת, לדידי חזי לי פנקסיה דבלעם, והוה כתיב ביה: בר תלתין ותלת שנין בלעם חגירא כד קטיל יתיה פנחס ליסטאה.

לידיעתך ישו נקטל בגיל שלושים ושלש. בדיוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 16:18 לינק ישיר 

נישטאיך,

אתה הבאת את נוסח דברי הראב"ד שסבר שמפורש בירושלמי שנהרג על ידי חכמים לאחר שהוכח שאינו משיח = "מורח ודאין" ? ואתה מבקש ממני להביא את נוסח הראב"ד שסובר שנהרג על ידי חכמים לאחר שהוכח שאינו משיח? מאיזה מקור הוא גיבש את דעתו אם לא מהירושלמי?

ומה שמפריע לך בדברי הרבי מסאטמר ולכן אתה מלגלג עליו, הוא שאין קשר בין הריגת דודו לבין המשיח ? הרי בעצם הריגת דודו הסתבר לחכמים מעל לכל ספק שהוא אינו המשיח.

אתה כותב : האם להרוג אדם זה לא עוון, ואני שואל, האם יתכן שמי שמוחזק כמשיח יהרוג אדם לחינם ? ועוד אדם כמו רבי אלעזר המודעי?

תוקן על ידי נאחז_בקש ב- 17/05/2009 16:50:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 17:16 לינק ישיר 

אופס..בלבלתי בין הירושלמי לבבלי

צ"ל בבלי במקום ירושלמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 20:21 לינק ישיר 

נאחז_בקש

<"מאיזה מקור הוא גיבש את דעתו אם לא מהירושלמי?''>

לקח קצת זמן ולבסוף הבנת שמקורו של הראב"ד הוא הבבלי ולא הירושלמי.

<"ומה שמפריע לך בדברי הרבי מסאטמר ולכן אתה מלגלג עליו, הוא שאין קשר בין הריגת דודו לבין המשיח ?''>

האדמו"ר קישר בין סיפור הבבלי וסיבת הריגתו ע"י הסנהדרין, ולא עם הריגת דודו.

האם אתה כ"כ תמים?

<"הרי בעצם הריגת דודו הסתבר לחכמים מעל לכל ספק שהוא אינו המשיח''>.

בסיפור שבירושלמי אין כל זכר לכך שהריגת דודו הוכיחה לחכמים שהוא אינו משיח, אם לפי דברי הרמב"ם הסכימו גדולי החכמים לרבי עקיבא, הרי אין לדבר זה כל מקור בירושלמי המספר על הריגת דודו, ייתכן שעצם המצב בביתר היה די בו להוכיח שאין הוא המשיח, הרבה זמן לפני הריגת דודו.

<"אתה כותב: האם להרוג אדם זה לא עוון, ואני שואל, האם יתכן שמי שמוחזק כמשיח יהרוג אדם לחינם ? ועוד אדם כמו רבי אלעזר המודעי?''>

היתה זו תשובה לשאלתך: "ולמה הרמב"ם כותב "שנהרג בעוונות" - למה לא כתב שנהרג על ידי חכמים או ליחלופין שנהרג על ידי הגויים ?

עניתי לך שהוא לא התייחס לשאלה מי הרגו אלא למה נהרג.

אתה צודק, אולם שאלתך אינה עלי אלא על הרמב"ם או על רבי עקיבא.

forestman

<"הרעיון בגמרא ברור, עדיף שבן כוזיבא ימות מאשר ימשיך למלוך ולהוביל מרד. הפרטים הטכניים פחות חשובים לעניינו">

היכן ראית את רעיונך בגמרא?

לפי סיפור הגמרא לא היה בר כוזיבא אלא מלך עם "שגעון גדלות", ואין שם כל זכר למרד.

<"אין ספק שהניתוח של ריואליש צודק">

אני רק מתפלא למה הוא לא האשים את בר כוכבא בעבירה על השבועה "שלא למרוד באומות".

<"ניתן להתווכח מדוע חכמים כה חששו ממנו, עד שהגיעו למסקנה שעדיף שהוא ימות, אבל בשורה התחתונה הם העדיפו שהוא ימות. האם הרגו אותו פיזית או גרמו למותו, זה כבר פרט קטן">

מי הוא זה שהם פחדו ממנו והם העדיפו שהוא ימות?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 17/05/2009 20:23:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 00:07 לינק ישיר 

ירחמהשם

מאוד מעניין איך הדברים זזים אצלך. אתה מלגלג על גדול בישראל ומצטט כל מיני מקורות, חוץ מהמקור שר' יואליש התבסס עליו. כאשר חושפים בפניך את האמת אתה רץ לטקטיקה אחרת. מצטט איזה חוקר (ואגב זה המצאה ישנה של חוקר תלמוד) שגמרא אחרת רומזת לאותו האיש. ומכאן כל גמרא שמזכירה את בר כוכבא, בעצם רומזת לאותו האיש. ומכאן הצדקה שלך ללגלוג על דברי גדול בישראל. ובכן דבר אחד ברור במסכת סנהדרין, מי שמבזה ת"ח הוא אפיקורס ואין לו חלק לעולם הבא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 00:10 לינק ישיר 

נישטאיך.

הרעיון שהעליתי הוא שאמנם מהגמרא רואים שלדעת חכמים עדיף שבר כוזבא ימות\יהרג מאשר ימשיך במה שהוא עושה. אתה יכול לכנות את הפעולות שלו כאוות נפשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2009 10:05 לינק ישיר 

פרוסטמן

את המקור של ר' יואיליש נדמה לי שאני הבאתי , ולא התחמקתי ממנו, ולכן איני יודע איזו אמת חשפת, או מי חשף?
ר יואיליש היה גדול ישראל= גם קרח- דתן ואבירם- היו גדולי ישראל, גם המרגלים,

שמו הוא טייטלבוים- ודגלו- צדיק כתמר יפרח - שים לב לסופי התיבות, הוא היה ר,ב,י= רע- בעיני-  י'

אגלה לך סוד כמוס- אם הוא מייצג את הדת היהודית??- בשמחה ובגאווה אני נושא את התאר אפיקורס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 18:25 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שה' ימשיך לרחם, ואתה רצוי שתלמד גם מחקרים על התלמוד, של חוקרים דתיים - אף פעם לא מאוחר.
 הנה דוגמה אחרת של הגמרא  ברמז על ישו.

סנהדרין דף קו:

אמר ליה ההוא מינא לרבי חנינא: מי שמיע לך, בלעם בר כמה הוה? אמר ליה: מיכתב לא כתיב, אלא מדכתיב, +תהלים נ"ה+ אנשי דמים ומרמה לא יחצו ימיהם - בר תלתין ותלת שנין או בר תלתין וארבע. אמר ליה: שפיר קאמרת, לדידי חזי לי פנקסיה דבלעם, והוה כתיב ביה: בר תלתין ותלת שנין בלעם חגירא כד קטיל יתיה פנחס ליסטאה.

לידיעתך ישו נקטל בגיל שלושים ושלש. בדיוק

דבר בעתו (פרשת השבוע) מה טוב!

תמהני מדוע  כבודו אינו מביא חידוש זה   בשם אומרו ויביא גאולה לעולם...

המקור הוא בספרו של מיכאל ששר "ישעיהו ליבוביץ על עולם ומלואו" עמ' 60, שם ליבוביץ מביא כמה אמרות חז"ל  שמוכיחים לטענתו  שבעולמם של חז"ל קיימת אסוציאציה חזקה מאוד בין בלעם לישו, ובין השאר הוא מביא את קטע הגמ' הנ"ל ודורש כך:
הביטוי ' פנחס ליסטאה' הוא משונה במקצת ומה זה 'פנקסיה דבלעם'? ועל זה שוב אומר גייגר-וזה חריף מאוד, אבל משכנע מאוד-שפנחס ליסטאה הוא פונטיוס פילטוס ופנקסיה דבלעם הוא האוונגליון, ואז הכל ברור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2013 19:54 לינק ישיר 

באבא

מה הייתי צריך להביא בשם אומרו? את הגמרא בסנהדרין? הרי רק את זה הבאתי.
 לא קראתי את הספר על אותו רשע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 20:21 לינק ישיר 

ירוחםשמ

משום מה עדיין לא  מצאתי אצל מפרשי הגמ' ולו ברמז את הפרשנות שהבאת  כדבר מובן מאליו שכוונת הגמ' לישו, היתכן  שכבודו זכה לגילוי ישו בחלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2013 21:48 לינק ישיר 

בין היתר- ובין היתר גם עיינתי  בספרים , לידיעתך אם לא ידעת, הש"ס עבר צנזורה והוצאו ממנה  מאמרים וחלקים שלמים, בעיקר סבלה מכך מס' סנהדרין שהוצאו ממנה נדמה לי 18 דפים. כל פעם שהגמרא עסקה במיישרים או בעקיפין בישו הצנזור מחק וגזר.
אני ממליץ לפניך ללמוד יותר בנושא- אם אני לא טועה הרב שטיינזלץ בספריו מציין את הנושא.  בהצלחה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2018 19:37 לינק ישיר 

הדי הפולמוס אודות לג בעומר כן או לא פטירת רשב"י. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מתי נסתלק רשב"י
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.