בית פורומים עצור כאן חושבים

מי מדבר מתוך גרונם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2005 08:27 לינק ישיר 

נישטאיך

הדיון נסוב על שתי נקודות ונדמה לי שאין מחלוקת בינינו ולכן ברצוני לסכם את הנקודות שהועלו,ואם יש בינינו חילוקי דעות נוכל למקד אותם.

1. כל פסק הלכה - אינו מחייב אלא אם כן הוא מסתמך על ראיות מגמרא או ראשונים.
מה שבעיקר נחוץ הוא שהכותב יראה על מה הוא מסתמך - וכך תינתן האפשרות לבדוק את הפסק ואת ההוכחות - ואם ניתן לסתור אותם.

2. בנושא הגירות היו גישות שונות ותקופות שונות ביחס לגרים , גם כאשר בתי הדין הרשמיים לא רצו לגייר היו תמיד " מסתננים " שמסיבה זו או אחרת ( כנראה לא מהכרה במשה ותורתו ) - העדיפו להתגייר .

מה שאני טוען הוא כי בימינו שהעולם פתוח והסיבה הכמעט יחידה שגויים מבקשים להתגייר היא - חוק המדינה שאינו מאפשר לאנשים להנשא כרצונם - אנו יוצרים את הבעיה ואח"כ מנסים להתמודד עם תוצאותיה - ודורשים ממתגיירים ללבוש כיסוי ראש ולקיים מצוות שרוב היהודים לא מקיימים.
האם לא יותר פשוט - לאפשר נישואין אזרחיים - ולהסיר את לחץ הגיורים הפיקטיביים ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2005 11:36 לינק ישיר 

תלמיד,

כתבת: "והסיבה הכמעט יחידה שגויים מבקשים להתגייר היא - חוק המדינה שאינו מאפשר לאנשים להנשא כרצונם"

נראה לי שהגזמת. מכיר את פרשת הגיור של הרב דרוקמן והרב אביאור? שם למשל דובר על גיור מאות (ויותר) גרים באירופה.

מהיכרות אישית עם כמה מהם - הם לא צריכים אישור מאף אחד להתחתן או לקבל זכויות של עולה חדש או משהו אחר - פשוט רוצים להיות יהודים.

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2005 12:35 לינק ישיר 

השכן

איני מכיר את פרשת הגיור של מאות גוים באירופה שרוצים להתגייר מהכרה בדרך היהדות.

אם יש כאלה - ודאי שיש לגיירם ואין חולק על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2005 13:13 לינק ישיר 

תלמיד,

שני דברים שונים :

1. היה בזמנו רעש סביב הגיורים שערך הרב אביאור (בשיתוף הרב דרוקמן לפני שהיה אחראי על הגיורים). הפרשה ההיא נגעה בעיקר לגיורים בחו"ל בלי קשר לעליה ארצה.

2. אני אישית מכיר גרים לא מעטים, ויודע שחבריהם רבים, וכולם לא קשורים לעליה או לחיתון בישראל.

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2005 13:45 לינק ישיר 

השכן

למה הם רוצים להתגייר ? מה הם היו בהרצאות של הרב אמנון יצחק ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2005 14:13 לינק ישיר 

אני חושב שהסיבה היא שהם לא היו בהרצאות של אמנון יצחק...

(מחקתי את החתימה...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2005 18:58 לינק ישיר 

השכן

מוזר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2005 03:07 לינק ישיר 

talmid

<''כל פסק הלכה - אינו מחייב אלא אם כן הוא מסתמך על ראיות מגמרא או ראשונים''>

התוצאה נקבעת ע"פ ההשקפה בנקודת המוצא, ניתן למצוא ראיות לכל פסק הלכה שרוצים.

<"מה שבעיקר נחוץ הוא שהכותב יראה על מה הוא מסתמך - וכך תינתן האפשרות לבדוק את הפסק ואת ההוכחות - ואם ניתן לסתור אותם">

כמה אנשים מבינים את מה שהם רואים? וכמה פסיקות אתה חושב שתקבל, אם כל "פוסק" יצטרך להעלות את מקורותיו בכתב?

אין ספק שבנושא הגירות היו גישות שונות בתקופות שונות, ולכן מפליא אותי לראות את המנסים למצוא הוכחות לצדקת דרכם בבנושא הגירות כיום, במגילת רות.

מה שטענת כי בימינו שהעולם פתוח, הסיבה הכמעט יחידה שגויים מבקשים להתגייר היא - חוק המדינה, שאינו מאפשר לאנשים להנשא כרצונם, כלל אינו נכון, וכפי שכבר ענה לך השכן,

ייתכן שהסיבה העיקרית היא הזוגות המעורבים, שכבר נשואים, או רוצים להנשא, שאין להם כל מניעה להתחתן אזרחית.

מה תעשה אתם?

אני מכיר זוגות רבים שכאלה, שבכולם האשה היא גיורת, שהחלה את צעדיה ביהדות בגלל נישואיה ליהודי, ואח"כ הפכה לדתיה והפכה גם את בעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי מדבר מתוך גרונם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.