בית פורומים עצור כאן חושבים

החזו"א הפיל את המטוס....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/7/2005 11:58 לינק ישיר 

וולוז'ין

נו..אולי המסמך הזה ישכנע את החבדניקים לעשות כבוד לחזון איש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 03:57 לינק ישיר 

וולוז'ין

המכתב הוא לא יותר מאשר דיווח על מצבו של חולה, ללא כל התייחסויות להוראות טיפול או אפילו לייעוץ של החזון איש.

הוא אולי יפיל מטוס מצחוק, אך צריך הרבה יותר ממנו אפילו להוכחה "חלקית".

תוקן על ידי - נישטאיך - 28/07/2005 4:30:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 02:54 לינק ישיר 

נישטאיך היקר

לד"ר אשכנזי היה תמונה גדולה של רב בסלון וכששאלו אותו מי זה ? האם זה סבא ?
ענה "זה החזון איש ,האיש שהבין בתחום שלי לא פחות מעמיתיי (עכ"ל ע"פ אחיו של קלמר שליט"א)

לא הבאתי את המסמך הנ"ל להוכיח את מופתיו של החזו"א
אלא לקבוע עובדתית האם הסיפור עם הניתוח מוח אמיתי או לא
ונדמה לי שהמכתב שהביא דגים בצירוף המסמך הנ"ל בצירוף עידותו של הנ"ל מעידים שאכן היה לחזו"א ידע רפואי מדהים
(ולא גרע מהידע של פירר שהכל מודים בכישרונו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 06:15 לינק ישיר 

אין לי שום בעי' להסכים עפ הסיפור על הניתוח. גם האדמור מסקווירא מומחה בכגון דא ועוד אחרים.

אך מה מסבירים חסידיו, מנין הי' לו הידע הרפואי? בכדי לדעת על המוח יש ללמוד על המוח בספרי רפואה מתקדמים. האם עיין בספרי רפואה מעודכנים? האם מסבירים הדבר ברוה"ק או כיו"ב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 06:36 לינק ישיר 

על פי אותו מקור ששאב ממנו אחיו של קעלעמר, פרו' אשכנזי שאל את החזו"א מנין לו. החזו"א הוציא ספר ( זוהר, בקטע על מוח האדם..) והצביע לו על קטע , "מכאן!"

ואגב, דעתו של אחיו "של אחיו של קעלעמר". שהסיפור הזה הבל ורעות רוח. גם אם המקור אמת. (רק זה חסר לי להסתבך עם המקור...)
מדרך הטבע כשלא מצפים מאדם לאיזשהו ידע. ומגלים אצלו ידע כלשהו , מפלס ההתלהבות גדל. אם נוסיף לכך את ההילה והכריזמה של החזו"א, נקבל את ההסבר הפשוט. החזו"א שוחח עם רופאים ,מן הסתם גם עיין באיזה ספר. כל מיני חולים סיפרו לו את דבר הרופאים. וכך קלט מידע מסוים בעניני רפואה. הפרופסור שלא ציפה מאיזה חרד בני ברקי לשום ידע. התלהב מאד, והיה בטוח שיש לו ,לחזו"א, ידע שמימי.
הענין הלא פתור הוא, מה החזו"א הראה לו? האם "עבד" עליו כי לא היה לו נעים לספר איך צבר את הידע? או שהפרופסור קצת הוסיף ותיבל את הדברים?.אולי "הבריג" החזו"א את הידע שלו, באופן דרשני, באיזה קטע ?.
אין לי מושג, אבל זה לא משנה את העובדה שידע רוכשים בדרכים המקובלות.

תוקן על ידי - קעלעמר - 29/07/2005 6:38:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:06 לינק ישיר 

וולוזין

<"לד"ר אשכנזי היה תמונה גדולה של רב בסלון וכששאלו אותו מי זה ? האם זה סבא? ענה:

"זה החזון איש, האיש שהבין בתחום שלי לא פחות מעמיתיי
(עכ"ל ע"פ אחיו של קלמר שליט"א).

קלמר יותר חכם מאחיו?

אח של ... סיפר לי שישנם ערסים שבסלון שלהם ישנה תמונה גדולה של הרבי מליובאוויטש, וכששואלים אותם: מי זה? האם זה סבא שלכם? הם עונים: לא! זה הרבי מחב"ד, המלך המשיח! (עכ"ל שלי שליט"א).

מה זה עושה את אחיו או אותי, אותם או אותו?

<"לא הבאתי את המסמך הנ"ל להוכיח את מופתיו של החזו"א, אלא לקבוע עובדתית האם הסיפור עם הניתוח מוח אמיתי או לא">

על איזה סיפור "ניתוח מוח" אתה מדבר?

בטח לא על ד"ר אשכנזי שבאשכול ה"דגים", (שיחת דגים-העולם העגול)

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1232944

שהרי שם דובר על איזה ד"ר אשכנזי, שהיה מתייעץ עם החזון איש כיצד לנתח מוחות, והיה עושה כעצתו, ואילו אתה הבאת ד"ר אשכנזי שדיווח על תוצאות ניתוח שביצע ללא כל זכר לעצות.

<"נדמה לי שהמכתב שהביא דגים בצירוף המסמך הנ"ל בצירוף עידותו של הנ"ל מעידים שאכן היה לחזו"א ידע רפואי מדהים">

באמת?!

גם אני הבנתי את הנאמר במכתב, אף שלא למדתי לימודי חול מגיל עשר.

נדמה לי, (לא במשמעות דמיונה של ריב, אלא במשמעות "חושב"- גם את זה אני עושה לפעמים), שמעולם לא טענתי שהחזון איש לא הבין ברפואה.

להבנתי בדמיוני:

כשלומדים יודעים, כך הוא בתורה וכך הוא בכל מדע שבעולם.

כשלא לומדים ויודעים, הוא שינוי מעשה בראשית.

לימודים אין פירושם לימודים במוסדות חינוך, ישנם אוטודידקטים שידיעתם גדולה בהרבה מפרופסורי אוניברסיטאות.

אין הבדל עקרוני (תשכח לצורך הענין כאן, מהענינים ה"רוחניים" וה"סייעתא דשמיא"), בין הלכות ומדעים.

ישנן הלכות שכדי להבינן די בקריאה מתוך ספרים, וישנם גם מדעים שכאלה.

מדעים "לא מדוייקים".

ישנן הלכות הצריכות "שימוש", לא רק כדי לדעת איך לפסוק, אלא אף כדי להבין את מה שרואים.

היה מי שאמר:

"שמונה עשר חדשים גדלתי אצל רועה בהמה לידע איזה מום קבוע ואיזה מום עובר".

לא היה זה סטודנט מתחיל לרפואת בהמות, אלא אחד האמוראים הבודדים שעליו נאמר: "תנא הוא ופליג", שלא היה שונה מ"תנאים אורגינליים" שכלא למדו "רפואת בהמות", הם לא ידעו:

"מעשה בפרה שנטלה האם שלה והאכילה רבי טרפון לכלבים ובא מעשה לפני חכמים והתירוה אמר תודוס הרופא אין פרה וחזירה יוצאה מלאכסנדריא עד שהם חותכין את האם שלה בשביל שלא תלד אמר רבי טרפון הלכה חמורך טרפון אמר לו רבי עקיבא רבי טרפון פטור אתה שאתה מומחה לבית דין וכל המומחה לבית דין פטור מלשלם". (משנה, בכורות פרק ד משנה ד).

וישנן גם מדעים שכאלה, ואחד מהם הוא רפואת אדם.

כל שטענתי במספר מלים הוא:

אם החזון איש ידע הרי זו הוכחה שהוא למד, וכדי לדעת כשלומדים לא צריך להיות "חזון איש".

אם הוא לא למד, הוא גם לא ידע, וכל הסיפורים על ידיעתו הם "סיפורי חסידים".

אם רב"צ פירר יודע, הוא למד וידיעותיו עומדות ביחס ישר ללימודיו וכשרונותיו.

השאלה לא היתה איך החזון איש ידע רפואה, ואם ידיעותיו עמדו ביחס ישר ללימודיו, אלא אם החזון איש ידע טוב יותר מטובי הפרופסורים, אף שלא למד כלל.

עוד לא הוכח כאן או במקום אחר שהיה כך.

ולסיום:

צרת רבים נחמת טפשים.

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי - נישטאיך - 29/07/2005 8:02:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:18 לינק ישיר 

נישטאיך.

עפר אני תחת כפות רגליו של אחי אהובי. ואת מה שאמרתי אני אומר מפיו.

קיבלתי באישי:

שמעתי מפי ידיד שלמד בסלבודקא, ששמע מפי ר' נתן שולמן . כשדברו על סיפור ניתוח המוח אמר, שלא מופתים ולא כלום, אלא שעיין החזו"א בספרי רפואה בשירותים.

ומילתא דעבידא לגלויא שהרי ר' נתן חי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:22 לינק ישיר 

קעלעמר

עפר אני תחת כפות רגליך.

ר' נתן שולמן סיפר "שלא מופתים ולא כלום, אלא שעיין החזו"א בספרי רפואה בשירותים"' ועדיין ר' נתן חי?!

עולם הפוך אני רואה

תוקן על ידי - נישטאיך - 29/07/2005 7:48:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:35 לינק ישיר 

'הזאת וולוזין?'

מזכיר לי סיפור על אחד ממנהיגי היהדות הליברלית שלא יכל שלא ללבוש טלית קטן עד יום מותו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 07:53 לינק ישיר 

בקר טוב

הסיפור של החזון איש עם הפרופ' אשכנזי ( אז הוא היה עוד ד"ר אשכנזי ) .

הד"ר אשכנזי לא רצה לנתח את הילד לאחר שהצילומים הראו גידול במוח שלדעתו הניתוח יגרום לעוורון של המנותח ולא יועיל להצלת חייו.

אביו של הילד פנה לחזון איש עם הצילומים והאבחנה הרפואית , והחזו"א ביקש מהד"ר אשכנזי לנתח בכ"ז וצירף שרטוט בו ציין את המקום שלדעתו אפשר משם להסיר את הגידול בלא לפגוע בראיה.

הד"ר אשכנזי נענה לבקשה וניתח אולם הסתבר כי הוא צדק ולא ניתן להסיר את הגידול בלא לגרום לעוורון , וכן לא ניתן להציל את חיי הילד.

את הדברים הללו הוא כותב במכתבו לחזון איש , ובו הוא מדגיש כי הוא ( הד"ר אשכנזי ) צדק . ואבחנתו היתה נכונה - ולא זו של החזון איש.

לגבי השאלה מהיכן ידע החזון איש לשרטט את מבנה המח ולהצביע על מקום ממנו לדעתו ניתן לנתח את הגידול , או שבדק בספרי רפואה , או שהתיעץ עם רופא אחר.

עכ"פ התוצאה הסופית היא כי האבחנה של החזון איש היתה מוטעית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 08:14 לינק ישיר 

אתנחתא.

יש לי שאלה מהצד השני.

מי לימד את איינשטיין את סודות ביקוע האטום ואחדות הוייה?

רמז? זה לא החזו"א...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2005 10:28 לינק ישיר 

נישטאיך

עיינתי בכל דברי ולא מצאתי שכתבתי שהידע של החזו"א גילו לו מן השמים
ח"ו אני בטוח שהחזו"א עצמו היה מוחה על דברים אילו

התיחסתי רק אם נכון או לא נכון
האם התרשים של החזו"א הוא גוק חסר משוש כדבריך או תרשים שד"ר יכול להבין ואף לפעול על פיו
ושוב לאור הנתונים אין ספק שהחזו"א היה בקי ברפואה מה שמעיד על כישרון אדיר, וצמאון\סקרנות איטלקטואלי עצום

ולא
אני לא חושב שהוא קרא בשירותים אלא אני בטוח שהוא קרא בפומבי לעיני כל
כמו שסיפר הג"ן ז"ל שהחזו"א עיין בספרי מתמתיק בביתו בפרהסיה (גם בלשון לאטיין)
בתק"ך נדפס בהאג ספר "אוקלידוס" בעברית ושם בהקדמה כותב המו"ל שמי שדירבן ודחף אותו להדפיס היה "הגאון החסיד ר' אליהו נ"י"

וכל האונגרישר - הגווערינר ליטוואקס נא להרגיע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/7/2005 04:44 לינק ישיר 

עיינתי בכל דברי ולא מצאתי שכתבתי שכתבת שהידע של החזו"א גילו לו מן השמים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החזו"א הפיל את המטוס....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.