|
|
| נשלח ב-9/7/2005 22:01 |
|
| |
איפכא
העלית נושא שיתן חיים לאשכול...
א. יש כאלו שכן יודעים מה לעשות עם עצמם.
ב. ומה עם העולם הבא? מה הם עושים שם? איני שואל על מנת להקניט, אלא כדי לברר את מושגינו.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2005 09:55 |
|
| |
.
מימוני, חשבתי שזה ברור. הם מאזינים מאחורי הפרגוד (ושחים במתרחש עבור אלו שנקברו עטופים במחצלת ואינם מעיזים לצאת ולשוט בארץ).
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2005 06:12 |
|
| |
Maimoni,
So there are people out there that know what to do with themselves? Great. Can you maybe let us all in on their secret. I mean come to think of it, a hundred million years is quite enough time to take care of all our outstanding issues, so what do we do after that.
On a serious note i would say that only for a person that doesnt live for the future but rather for the moment, i.e. no plans of achieving certain goals but just living and enjoying life every day. Only a person like that can handle eternal life.
We have to have a reason for living without any future goals in mind because in an eternal life we will have accomplished all possible goals and still live on.
The truth is that if a person is not ready to live forever then he's really not ready to live at all. For if one likes life why not continue it on eternally and if one does not like life why bother even one day.
About Olum Habah I have no clue, is it like the Rishonim/Philosophers would have it, an integration with the Active Intellect (Sechel Hapoel) whatever that means? Do we lose our individuality at that point? Whatever it is I know one thing about it and that is that I don't have the slightest notion what it's all about.
In any event Maimoni dear, it is nice to say hello to you after so long. Why do I have to wait till someone dies for this hello to take place? Oh and by the way I think we are not supposed to greet one another at an Ovels house. So what's the Halacha in the his virtual house i.e. his Tanchumin Eshkol.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2005 08:34 |
|
| |
איפכא
איני יודע לגבי אמירת שלום. (אך האם האיסור על אמירת שלום הוא כללי וגורף, או שאין זו אלא המלצה, או, יותר מזה, רק להראות כמי שעושים כן, שהוא זלזול באבלים)? היכן בכלל מצינו איסור כזה, פרט לסברה? (איקון מתבייש בבורותו).
על כל פנים, מנהג יפה בפורומנו ראיתי כאן, שגם אשכול של תנחומים - או ברכות להבדיל - הופך לדיון בנושא חשוב ומעניין. כך האשכול הזה הופך, בהדרגה, לדיון על משמעות עולם הבא וחיי נצח.
ואם נרצה, האין בכך שבח להרב הנפטר ולבנו? האין זה נושא המתאים לסוגיה ש"תילמד על קברו", אם גם באופן וירטואלי?
ולגבי הנושא האחרון, אני רואה שיש כאן שני נושאים שהתערבו להם יחד:
א. הישארות הנפש הכללית מול הפרטית. מה יישאר ממני? והאם זה יהיה בפני עצמו או בחלקו?
ב. מה הן הדעות במקורות, ומהיכן הן לקוחות? והיכן יש לחפש אחרי מקורות?
יש לפרט יותר, אך שאלה לדוגמא: האם יהיה בי שינוי לעולם הבא? או שזה ההבדל בין העולם הזה לעולם הבא, שכאן האדם משתנה, ושם הוא יהיה כפי שהיה לנצח נצחים, לטוב ולמוטב?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2005 18:13 |
|
| |
מן השמים תנוחמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 09:11 |
|
| |
מאוחר אבל לא מדי, אני מצטרף ל'מנחמים'!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 09:29 |
|
| |
גם אני הקטן מצטרף, בבניין ציון ננוחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 10:42 |
|
| |
מן השמים תנוחמו ולא תוסיפו לדאבה עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2005 13:15 |
|
| |
ספרן יקר, תנחומי על פטירת אביך, תנוחמו בתוך שאר אבלי ציון וירושלים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/7/2005 05:09 |
|
| |
למנחמי,
חן חן לכל אחד ואחת שהביעו את השתתפותם באבלי.
תודה לכל אלה שבאו לנחם בעצמם.שכן,אחת ממעלות
הפורום,שזוכים,אם מתמסרים לכך,ליצור ידידויות
חדשות של שותפים רעיוניים,גם בעולם הממשי.
אגב,תופעה מעניינת,שרוב הכותבים שעמם נפגשתי,
וממשיך בשמחה להיפגש,הרבה יותר עדינים,נימוסיים,
ואף הססניים,ממה שבא לידי ביטוי,לפעמים, בכתיבתם.
שבתי לאחרונה לגור בישראל,וכבר החילותי בכמה
יוזמות,להעתיק רעיונות שנתגבשו בבית מדרשנו,
לקרב ציבורים בעולם הממשי,שיש לי השפעה עליהם.
שוב תודה לכולם,ובלע המוות לנצח.ומחה ה' דמעה
מעל כל פנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2005 22:34 |
|
| |
לידידי ספרן
המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד
אאחל לך בזאת א גוט'ן יישוב ועליה (לאה"ק) מוצלחת בכל הפרטים
כולל בניצול האפשרויות החדשות שירשת מאביך ז"ל להשפיע על חוגים רחבים רחוקים ואיכותים
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2005 22:19 |
|
| |
הרבה זמן לא הייתי בפורום, ורק עכשיו הבחנתי באשכול זה.
ספרן,
משתתף בצערך. יהי רצון שלא תדע עוד צער.
א"ג
אידך גיסא
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 01:47 |
|
| |
יצא לי לאחרונה להתוודע לתורתו, היה איש מיוחד מאוד, ולמרות שגזירה על המת שישתכח מהלב הריני מוסיף את תנחומי.
אידך, 
איך לא הבחנת אם ימים מספר לפנ"כ ניחמתו כאן באשכול [עיין בעמוד ב']
תוקן על ידי - טיפוס - 22/03/2006 1:47:36
|
|
|
|
| נשלח ב-22/3/2006 07:55 |
|
| |
המקום ינחמכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.
|
|
|
|
|