בית פורומים עצור כאן חושבים

גברים בריטים חכמים מנשותיהם. מה אצלינו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2007 16:41 לינק ישיר 

מי ששרד בקרב בין שבטים היה בד"כ מי שהיה לו יותר כוח, לא יותר שכל.  גם לגבי עיסוקים כמו מסחר והלוואה ברבית, האינטליגנציה היא רק אחד מהפרמטרים להצלחה בתחומים אלה ולאו דווקא החשוב ביניהם.  הדבר מזכיר לי מעשה ישן (שקרה כמדומני בעיירה בפודוליה המזרחית הסמוכה לזו של מואדיב).

המורה למתמטיקה הזקן של העיירה צעד לו ביום חם בדרך הארוכה הביתה מבית הספר.  לפתע נעצרה לידו מרצדס ממוזגת (טוב, כרכרה מפוארת)  ומבפנים נשמע קול: המורה, בוא תעלה, למה אתה הולך ברגל בחום הזה?

עלה המורה לכרכרה, התבונן ביושב בה ונמלא פליאה: הרי זה שמואל-חיים צאהלנישט, התלמיד הגרוע ביותר במתמטיקה בהיסטוריה של בית הספר!  לאחר שוך ההלם הראשוני התרווח על מושבו ושאל: שמואל-חיים, טוב לראות אותך ותודה על ההסעה, אבל ספר מה אתה עושה?  אני רואה שהסתדרת יפה בחיים!

ענה שמואל-חיים: נו, המורה, נכון שלא למדתי הרבה מתמטיקה, אבל אין תלונות; את מה שאני צריך אני יודע.   יש לי דוכן בשוק, אני קונה רוטל תפוחי אדמה בעשרה זלוטי, מוכר אותו בעשרים זלוטי, עושה את העשרה אחוז שלי ומזה אני חי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 17:30 לינק ישיר 

גם וגם,
אולי במלחמות בין שבטים המדד היחידי הוא שרירים ומהירות, אבל האם אתה לא מכיר חברות בהן המוח משנה? כדי ללמוד מתימטיקה באוניברסיטה לא צריך להיות חכם? כדי לסחור בבורסה, לצפות מראש מהלכים של האויב ולנסות להבין את הודעותיו של מואדיב לא צריך להיות חכם?
אני בטוח שילד עם שכל יכול יותר לבלבל את הוריו ולגרום להם להתייאש מראש ממקצוע הציידות המשעמם שהועידו לו מאשר ילד אידיוט,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 18:37 לינק ישיר 

גוונא,
ברור שהמוח משנה בכל חברה, אבל הוא רחוק מלהיות הדבר היחיד שמשנה.  התפכחתי מהאשליה הזו עוד בימי הסדיר הרחוקים, כשראיתי חיילים אינטליגנטים מתפקדים גרוע וחיילים מוכשרים הרבה פחות שהפכו למפקדים וקצינים מצוינים.  רק לדוגמה - משמעת עצמית, מנהיגות וכריזמה, כושר החלטה, יכולת התמדה - כל אלה תכונות חשובות לא פחות מתפישה מהירה ויכולת ניתוח.  גם באוניברסיטה, "כנסיית השכל", ראיתי לא פעם סטודנטים מוכשרים שלא הגיעו לשום מקום, בעוד חבריהם המוכשרים פחות מגיעים לממוצעים גבוהים יותר ומסיימים את הדוקטורטים שלהם מהר יותר.

ולגבי מסחר בבורסה: בנעורי למד איתי בחור אחד, על פי הציונים שקיבלנו אז (גם במבחני IQ) מוכשר הרבה פחות ממני, אבל מה - בעל חוש עסקי יוצא מגדר הרגיל.  אחת האגדות עליו היתה שפעם הוא מכר בשוק ארבעת המינים.  היה לו דלי של הדסים שנמכרו בשקל אחד להדס, ואף אחד לא קנה.  מה הייתי אני עושה?  הייתי מנתח את המצב, מסיק שהביקוש הנמוך הוא תוצאה של המחיר ומוריד את המחיר לחצי שקל להדס.  הבחור חילק את ההדסים לשני דליים, ועל הדלי השני שם שלט: הדסים מובחרים - שלושה ש"ח.  בקיצור, אנשים הגיעו, הסתכלו, השוו, עשו מעצמם מבינים גדולים - וקנו בשלושה ש"ח.  בקיצור, אותו בחור ידע מה מעניין אותו ולאן הוא רוצה להגיע.  בימי הצבא הוא כבר התחיל לקחת קורסים בכלכלה באוניברסיטה הפתוחה.  בגיל 23 הוא השתלב בשוק ההון; בגיל 27 הוא ניהל קרן נאמנות בשווי של עשרות מיליוני שקלים במסגרת חברת השקעות; לפני שבועיים ראיתי אותו במהדורת חדשות הערב בטלביזיה, מסביר את ההתפתחויות בשוק ההון, כשהכיתובית מתארת אותו כ-"מנכ"ל X השקעות בע"מ".  בקיצור, מדובר בבחור שהייתי עובר אותו בכל מבחן IQ, פותר כל בעיה מתמטית טוב ממנו, יש לי השכלה רחבה יותר וידע כללי מקיף יותר - אבל אין שום סיכוי שבעולם שאהיה טוב ממנו במסחר בבורסה (או במסחר בכלל).  אוסף התכונות שלו טוב יותר לענין הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 18:48 לינק ישיר 

גו"ג,
מסכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 19:21 לינק ישיר 

[גו"ג,

הוא פנוי? יש לי חברה בריטית מעדות המזרח, שמעוניינת להשביח את הגנים של ילדיה העתידיים...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 19:26 לינק ישיר 

כמו שהוא ידע מה הוא רוצה בתחום הקריירה, הוא גם ידע בתחום הנישואין...  יש לו כבר כמה מושבחים קטנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 19:30 לינק ישיר 

"ברור שהמוח משנה בכל חברה, אבל הוא רחוק מלהיות הדבר היחיד שמשנה.  התפכחתי מהאשליה הזו עוד בימי הסדיר הרחוקים, כשראיתי חיילים אינטליגנטים מתפקדים גרוע וחיילים מוכשרים הרבה פחות שהפכו למפקדים וקצינים מצוינים."

והתוצאות הלא הן כתובות בספר דברי הימים של ההסטוריה הקרובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 19:56 לינק ישיר 

לא.  הבעיה במלחמה היתה בחלק מהמקרים עודף אינטליגנציה ולא חוסר בה.  דן חלוץ או גל הירש הם אנשים מוכשרים ביותר; האנשים המוכשרים בנו תפישה מבריקה של הלחימה המודרנית - שאין לה קשר למציאות.  בדומה לכך, אהוד ברק ובנימין נתניהו הם אנשים מוכשרים ומשכילים, ושניהם נכשלו כשלון חרוץ כראשי ממשלה; אנשים פחות מוכשרים מהם הצליחו הרבה יותר באותו תפקיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 21:20 לינק ישיר 

יש סוגים רבים של כישרון.
אהוד ברק וביבי הם - לפי הבנתי הקלושה - אינם חכמים בחכמת חיים וחכמת המעשה, למרות שהמחשב בשרשותם הוא מאד מהיר וכו'.

חכמה כוללת הרבה דברים. אולי אמשיך בהמשך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2007 08:58 לינק ישיר 

.

לא_יודע_כל:

סופך להודות שאמא שלום צודקת!

הנה, פיך ענה בך שמבחני IQ אינם מודדים את כל המרכיבים של כשרון/שכל/ידע וכו'.

מה השלב הבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2007 11:17 לינק ישיר 

זו שאלה ארוכה.

אבל יש קורלציה חזקה בין IQ לבין הצלחה בחיים, אחוזי גירושין, גלישה לפשע ועוד.
http://en.wikipedia.org/wiki/IQ#Positive_correlations_with_IQ

תמיד אפשר לפלפל שהחברה בנויה בצורה מאד מסוימת ומלאכותית שמתאימה לIQ. אבל אני חושב שזה מתיחה של יכולת הפילפול.

כל מדידה טכנית לא מודדת הכל, וודאי IQ. בנקודה היא שהמדידה כן מודדת משהו משמעותי ולרוונטי.
נקודתית, אני משוכנע שIQ גבוהה יותר מעלה את הסיכויים להצלחה בפתירת בעיות בממוצע. תמיד יש את הטמבל שיודע יותר טוב לנהל עסק ואת החכמולוג שנופל בכל קומבינה שהוא עושה.

זה שתיאורטית ייתכנו מקרים של איפכא מסתברא לא אומר שזה הכלל.

אגב, זה לגבי חכמה פרקטית.
לגבי החיים האישיים זו שאלה שהקשר שלה לIQ רחוקה הרבה יותר מאשר יכולת חשיבה. כי המשמעות הרגשית וכו' יכולה להיות הרבה יותר מרכזית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 14:55 לינק ישיר 

מענין מה קורה כשגוגל מתרגם את השיח הבריטי ללשון הקודש...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/8/2010 15:37 לינק ישיר 

תגובת גוגל לכל הטוענים היתה שכל מי שחיפש שובניזם בגוגל פשוט לא הבין איך עובד התרגום.

התרגום מושפע ממה שנאמר ברשת.
המשפטים השובניסטיים הם פשוט משפטים שמסתובבים ברשת.

כלומר מה שקורה זה בעצם  עצוב הרבה יותר מאשר תרגום שובניסטי:
המציאות היא שובניסטית  גם בשלהי 2010          

תוקן על ידי צענערענע ב- 27/08/2010 15:59:44

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גברים בריטים חכמים מנשותיהם. מה אצלינו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext