| נשלח ב-11/10/2010 11:52 |
|
| |
מקסי לענ"ד אתה עושה היקש לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 11:56 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקסי
לענ"ד אתה עושה היקש לא נכון. |
|
אנא תחכים אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 12:49 |
|
| |
[מקסמן,
איני יודעת באיזה עולם אתה חי בדיוק ומאין אתה שואב את מקורות המידע שלך, אבל עד כמה שידוע לי במדינת ישראל דהיום ילדות וילדים לא מוּצאים מביתם כדי לשמש עבדים בבתי זרים, אלא מפני שהוריהם שלהם אינם מסוגלים לטפל בהם מסיבות שונות. אפשר כמובן להתווכח על שיקול הדעת במקרים ספציפיים, אבל דומני שמי שחולק על כך שפקידי הסעד פועלים למען טובת הילד (כפי שהם רואים אותה), יש בו יותר משמץ של רשעות ו/או טמטום (פקידת הסעד שמרחיקה ילדה מאביה המתעלל היא "מפגרת מבחינת רגש לילד"?! הלואי והיו קצת יותר מפגרים שכאלה בעולם). אגב, בניגוד למה שמקובל להגיד במיני פורומים היסטריים, מקרי ההוצאה מן הבית הם מעטים ביותר ובד"כ נעשה כל מאמץ אפשרי כדי להשאיר ילדים בבית הוריהם (ולאפשר להם תמיכה שם). רק במקרים קיצוניים במיוחד מוּצאים ילדים מחזקת ההורים, וגם אז בד"כ זה לא לתקופות ארוכות ולא בלתי הפיך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 14:02 |
|
| |
אמשלום: אני איתך בעניין, וזה לא הנושא כאן, רציתי לומר שהתורה דברה על מקרים חריגים ועל מציאות חברתית קיימת,
ולא שהתורה המציא את המנהג, וגם כהיום יש חריגים ומטפלים בה אחרת,
(אגב: בת במשפחה זרה, זוהי עבדות, אני יכול להבין שאין ברירה, אבל היא לא בבית היא בגלות והיא שם בשביל אוכל ומיטה לישון,)
אגב על האגב: את מכירה אישית בת כזאת ? אני כן !! אבל שוב זה עניין לאשכול אחר,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 14:13 |
|
| |
ערי מקלט
ואם כבר נתגלגל הדיון בעניין המציאות המוסרית והחברתית של פעם לעומת זו של ימינו אבקש לפתוח נושא חדש:
על פי דין תורה אדם שרצח נפש בשגגה יכול קרוב משפחתו - גואל הדם - לקום ולהרגו כל עוד לא הספיק ההורג בשגגה לברוח לעיר מקלט.
כיצד היינו נראים היום אם לאחר תאונת דרכים קטלנית היו באים קרובי המשפחה של הקרבן והורגים את הנהג הפוגע 'כי ייחם לבם'?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 14:23 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | ואם כבר נתגלגל הדיון בעניין המציאות המוסרית והחברתית של פעם לעומת זו של ימינו אבקש לפתוח נושא חדש:
על פי דין תורה אדם שרצח נפש בשגגה יכול קרוב משפחתו - גואל הדם - לקום ולהרגו כל עוד לא הספיק ההורג בשגגה לברוח לעיר מקלט.
כיצד היינו נראים היום אם לאחר תאונת דרכים קטלנית היו באים קרובי המשפחה של הקרבן והורגים את הנהג הפוגע 'כי ייחם לבם'?! |
| שליחי בית דין מלווים את הגואל ומדברים על ליבו לא לעשות כך,
ברור שכל זה עניין של הרתעה, ולאו דווקא למעשה, כלומר שלא יהיה אפשרות להיתמם, הרי אם נתהמם נזכה בדין ? לא ולא
יותר גרוע משפחתו תרדוף אחרך, בוודאי היא שאם ראו בעליל שההוא לא אשם, אף אחד לא היה רודף אחריו, הרי לא ייחם ליבו = כעס עליו, אם יראה שהוא לגמרי לא אשם,
שאל אחרת האם ניתן לאדם שוגג גלות ? בלי קשר לגואל הדם,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/10/2010 14:25:00
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 16:48 |
|
| |
מקסמן,
סליחה על ההתעקשות שלי לומר את דברי בעניין כאן, למרות שאין זה נושא האשכול. פשוט נמאס לי שמוציאים את דיבתן של העובדות הסוציאליות ופקידות הסעד רעה (ואולי דוקא יש לזה קשר לעניין מאצ'ואיזם?...). אלה שמוציאים אותם מן הבית, הם אולי ב"גלות" (אם כי, רבים רבים מהם היו ב"גלות" בבית הוריהם והיציאה משם הריהי בעבורם כיציאת מצרים), אבל הם בודאי לא עבדים בשום דרך. במקרה הרע הם מופנים למוסדות פנימיתיים ולא לבית פרטי ולמשפחה, אבל גם שם אנשי הצוות, ברוב רובם של המקרים, הם אנשים טובים בעלי לב חם ודאגה עמוקה לגורל הילדים. מי שמגיעה למשפחה אומנת אינה משמשת כשפחה ומי שזוכה לאימוץ אינו הופך לעבד להוריו המאמצים. די כבר עם ההגזמות המרושעות והוצאת הלעז על אלה העוסקים במלאכה קורעת לב וחשובה של הגנה - לפעמים פיזית ממש - על חיי ילדים וילדות.
[אליעזרט,
למה לא תפתח אשכול חדש בנושא זה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 16:57 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | מקסמן,
סליחה על ההתעקשות שלי לומר את דברי בעניין כאן, למרות שאין זה נושא האשכול. פשוט נמאס לי שמוציאים את דיבתן של העובדות הסוציאליות ופקידות הסעד רעה (ואולי דוקא יש לזה קשר לעניין מאצ'ואיזם?...).
אלה שמוציאים אותם מן הבית, הם אולי ב"גלות" (אם כי, רבים רבים מהם היו ב"גלות" בבית הוריהם והיציאה משם הריהי בעבורם כיציאת מצרים), אבל הם בודאי לא עבדים בשום דרך. במקרה הרע הם מופנים למוסדות פנימיתיים ולא לבית פרטי ולמשפחה, אבל גם שם אנשי הצוות, ברוב רובם של המקרים, הם אנשים טובים בעלי לב חם ודאגה עמוקה לגורל הילדים. מי שמגיעה למשפחה אומנת אינה משמשת כשפחה ומי שזוכה לאימוץ אינו הופך לעבד להוריו המאמצים. די כבר עם ההגזמות המרושעות והוצאת הלעז על אלה העוסקים במלאכה קורעת לב וחשובה של הגנה - לפעמים פיזית ממש - על חיי ילדים וילדות.
|
|
אמשלום:
אין לי שום בעיה שתנצלי אותי (במיוחד שזה יכול לעזור) בכדי לומר את השקפתיך בעניין ואמרתי שאני איתך בעניין,
אני אמרתי פשוט, אז כמו היום האנשים רוצים את טובת הילדים, איך עשו אז ? ואיך עושים ? מה טוב אז מה טוב היום ?
זה נושא אחר,
אבל לעולם אני לא הקבל את הדמגוגיה שאנו יותר אנושיים מפעם, רשעים היום כמו אז, וצדיקים היום כמו אז
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2010 19:54 |
|
| |
מקס אתה פשוט לא צודק,- היום לא מכים מכות רצח בחיידר- כפי שהיה מקובל פעם, היום להכות אשה- אינה מקובלת ונסלחת כמו פעם. היום אין התאכזרות והתעללות בנפגעי נפש ומוגבלים כפי שהיה פעם היום אין כיסוי למעשי רבנים גדויילים נבנים וסתם עשירים- כמו פעם. היום יש התגיסות להתנדבות ועזרה של כל הקהילה בכל מגזר לעזרה למשפחות לפרטים לחולים וכו'
להבהרה- הפעם זה לא מזמן- זה רק לפני שלושים ארבעים חמישים שנה, ומדי יום ביומו זה משתפר ומתעדן.
|
|
|
|
|