בית פורומים עצור כאן חושבים

קביעות הלוח וכללי הדחיה של ראש השנה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2005 23:42 לינק ישיר 

י"י

בחזרת הש"ץ דהיום איקלע גם לידי מאמרו של סטרוד. משום מה הבנתי ההיפך, היינו, כי בלוח העברי יש טעות שיטתית שבה המולד האמיתי (חצית מישור המלקה על ידי הירח) בדרך כלל מאוחרת מדי, ומשום כך הזזת ר"ה קדימה תמיד משפרת את המצב. כמובן שאם זו הסיטואציה היה צריך פשוט להזיז את הלוח העברי קדימה ביום או יומים ושלום על ישראל, ולא היינו צריכים כלל דחיות כלשהן.

מעבר לזה לא זכיתי להבין דבריו בענין גטר"ד ובטו תקפט שכאילו באו להגן על מולד ניסן וכו'. הרי ברור שדחיות אלו נובעות מהצורך לשמור על מספר ימים בשנה שלא יחייב לעשות חודש חסר מלא (חוץ מחשוון-כסלו). כשמוסיפים לגטרד יתרון שנה פשוטה או מחסירים מבטו תקפט יתרון שנה מעוברת מקבלים י"ח שעות "על הרגע". ואם מותר להוסיף ימים לחודש שאינו חשוון כסלו, היה אפשר להגן על ניסן גם כך.

בקיצור, לא הצלחתי להבין את המאמר הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2005 09:16 לינק ישיר 

חבר שלי דיבר עם ד"ר רוי הופמן מהאגודה הישראלית לצפייה בירח החדש, ושמע ממנו שבמציאות אי-אפשר היה לראות את הירח החדש בשום-מקום בארץ-ישראל בלילה השני של ראש השנה, אלא רק בליל צום-גדליה.
מישהו יכול להסביר את זה (לא הסתדרתי עם האתר שלהם. הכתובת היא: http://www.geocities.com/royh_il/inmsh.htm)?

תוקן על ידי - יעקב135 - 19/10/2005 9:17:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2005 12:05 לינק ישיר 

נדב,
את המאמר לא הבנתי (אך לא היה לי זמן לעיין בו יותר ממספר רגעים). מה שלמדתי ממנו הוא כי הפער בין מולד תשרי האמיתי לזה הממוצע הוא בין -14 שעות (המולד האמיתי מקדים) ל +6 שעות. בניסן המצב הפוך והפער הוא בין -6 ל +14. על סמך הנתונים הנ"ל אני מנחש כי בממוצע על פני השנה הפער בין המולד הממוצע של הלוח למולד האמיתי הוא אפס, וכי בתשרי המולד האמיתי מקדים (בממוצע רב שנתי).

אני מבין כי למואדיב תכנית קיימת לחישוב זמן המולד האמיתי, כך שניתן לבדוק זאת בקלות.

השיח נקי, הראש באדמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2022 20:59 לינק ישיר 

הסיבה ללא אדו ראש הינה אסטרונומית .? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קביעות הלוח וכללי הדחיה של ראש השנה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.