בית פורומים עצור כאן חושבים

מלחמת המדיות האינטלקטואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2005 09:09 לינק ישיר 

.

אתמהה על פותח הדיון, מדוע פתחו כאן, ולא בויקיפדיה, למשל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 09:22 לינק ישיר 

בהזדמנות זו אפנה בקש"ק (קריאה-של-קודש; לא תקיעה-שברים-תקיעה) לחברי עצכ"ח הנכבדים, לשלוח ידם במעל ולהשתתף בכתיבת ערכים ועריכה בוויקיפדיה. אמנם יש לה מגרעות רבות כאמור לעיל, אך היא מקור ידע נגיש מאוד שרבים נסמכים עליו, גם מבלי לדעת את מגבלותיו. במיוחד יש לבכות את מצב תחומי היהדות / פילוסופיה, שלעומת תחום המתמטיקה (!) לוקים בחסר מאוד (ראו לדוגמה את הערך המזעזע על בחירה חופשית: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%99%D7%AA). זה לא לוקח הרבה זמן להבין איך עורכים ואיך דנים, והתשואה היא גבוהה מאוד (חיפוש סתמי בגוגל מביא לרוב לוויקיפדיה באחד מהתוצאות הראשונות; מה שאומר כמה אנשים יזדקקו אליה כשיחפשו חומר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 09:31 לינק ישיר 

ואני מוסיף על ההצעה

אולי כדאי לנו לעבוד על מערך הגדרות משלנו. מערך שישלב את חילוקי הדעות בין הכותבים ואת חילוקי הדעות במסורת, אך יציע דגם של תשובות.

בכך יהיה שירות טוב למחפשי הויקיפדיה, ובכך יהיה גם סיכום לשיטות הנידונות באשכולות. כל המעלות כפי שצויינו לעיל!

כיצד נעשה זאת?

יש לקחת אשכול בנושא מרכזי, כזה שמעסיק את מחפשי ויקיפדיה או כל מי שיש לו ענין ביהדות, כזה גם שנידון בפורום, ולסכמו.

לחילופין, אפשר לפתוח אשכולות כאלו לדיון. אני משער שצריך כשבועיים עד חודש לדון בו. ואז אפשר לעשות סיכום.

את הסיכומים, עם ההערות שיתלוו אליהן, אפשר יהיה לעגן באשכול מיוחד, או, או גם, לשים באתר שלנו. הנוכחי ולימים זה שיחליפנו.

ואז, כפי שמחפשים בויקיפדיה ומגיעים אליה דרך גוגל, יגיעו גם אלינו דרך גוגל.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 09:54 לינק ישיר 

מיימוני,

אם הובנת נכון , הרי שאתה מבקש להקים אנציקלופדיה/לכסיקון משלנו . אדרבא , הדבר נהיה אופנתי : ל"דעת" יש כזו משלהם . באתר החדש של ח"ח מודיעם על קיומה בעתיד [נמנות רק דוגמאות המדברות על מושגים ביהדות] יתכן שאנו חוזרים לתקופת האנציקלופדיות המקצועיות , לפני הכללית . אלא שהפעם מדובר לא בנושא מסוים , אלא בהיבט , בסגנון ובדרכי חשיבה המיוחדים לכל בית מדרש/אתר . רק כשהללו תהינה קיימות , יוכלו שוב לכנס לאכסניה אחת את שלל הגישות.

לכן , יתכן , שאין בידינו עדין חומרים מוכנים - ביהדות- עבור יצירה מסוג הוויקיפדיה , המבקשת לשקף באובייקטיביות נושאים תורניים , והמטרות , בשלב זה , צריכות להיות צנועות יותר.

תוקן על ידי - ספרן - 09/10/2005 10:04:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 13:26 לינק ישיר 

מיימוני:
זה רעיון נהדר! אני מציע להתחיל מערכים שנידונו כאן בהרחבה יתרה ושקל מאוד לתמצת את הגדרת עצכח עליהם כגון:קבלה, חרדים, הגיון בריא ופשוט, רפורמים, וכד'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 21:45 לינק ישיר 

הודעתי דלהלן הופיעה זה מכבר באשכול המעוגן "הודעות הנהלה וכו'", והבאתיו גם כאן כיון שהוא קשור לנשוא האשכול.

עצכח"י נכבד!

יש לי הצעה אטרקטיבית עבורך.

ישנו עולם מופלא וממכר באינטרנט, ושמו "ויקיפדיה". ה""ויקיפדיה" הינה אנציקלופדיה חופשית, בה יכול כל אחד להיכנס ולערוך ערכים ולתרום בכך לקהילה. למרות העובדה שכל לבלר זב חוטם יכול להשתתף בעריכה, קיים מנגנון נפלא של מפעילי מערכת השומר על האתר מפני משחיתים למיניהם.

כקורא קבוע של "עצור כאן חושבים" אני ער לעובדה כי במקום זורמים נחלים של הגות מחשבה ופילוסופיה. רמת האינטלגנציה במקום נחשבת מן הגבוהות שבין פורומי הפארק ובכלל.

ועתה צאו וחשבו, האם לא חבל שכל מסות הידע הולכים ונעלמים ברבות הימים בבוידעם האשכולות? הלא אך מעט מזעיר זוכים לעדנה מעת לעת בזכות תושייתו המזדמנת של "לינקזעצער", וכל השאר שוקע בתהום הנשיה.

ב"ויקיפדיה" קיימים היום למעלה מ-20,000 ערכים, מהם רבים בתחומי הדת, היהדות והפילוסופיה. אני סבור כי חברי הפורום מסוגלים לתרום תרומה ערכית ל"ויקיפדיה". קשה להסביר את החויה הממכרת שקיימת בעריכה ב"ויקיפדיה". האפשרות לתרום מן הידע שבארסנל שלכם לאחרים, ובצורה יפה ומושכת. תלמידים וסטודנטים יכינו את שיעורם אודות לאלטרואיזם שלכם. האתגר עצום. ה"ויקיפדיה" הפכה להיות המאגר מס' 1 בישראל ברשת. כל ערך שתחפשו במנוע החיפוש "גוגל" יניב את אותו ערך ב"ויקיפדיה" (במידה והוא קיים) בין התוצאות הראשונות.

אני שואל אותך: האם דמותו הנערכת של ר' גדליה נדל לא זכאי לערך בויקיפדיה?

כתוספת לקינוח תוכלו לערוך דיונים בין כותלי הפורום אודות ערכים שונים במקביל ל"ויקיפדיה".

המלצה: בהירשמכם ל"ויקיפדיה" מומלץ לבחור בכינוי בו אתם משתמשים בפורום.

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 22:31 לינק ישיר 

ונאמר: אמן!

רק הערה- מהכרותי את הויקי', מאוד יכול להיות שהערך על ר"ג נדל ימחק (אמנם במשמעות הויקיפדית אין מושג של מחיקה בלתי הפיכה ולו של תג) תוך זמן קצר למפח נפשו של הכותב שאפילו לא קיבל הודעה על המחיקה. ההסבר יהיה שהנ"ל איננו דמות מוכרת מספיק הראויה להכלל כערך. כדאי להיות מודעים להפתעות מסוג זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 22:48 לינק ישיר 

והנה אפיזודה מהיום:
הרב אהרון ליכטנשטיין (ישיבת הר עציון)- נגד -נטלי פורטמן (הוליווד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2005 22:49 לינק ישיר 

כאן>>>>
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94:%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%AA_%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A8%D7%93

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלחמת המדיות האינטלקטואליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.