בית פורומים עצור כאן חושבים

טבענו הרצוני - ג'יימס, פראנקל ואני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2005 08:47 לינק ישיר 

אראל היקר

כשם שבמציאות אין סתירות [אם מתקיים אין זה סתירה ואם אינו אינו] אלא בין זוויות הסתכלות, כמו המביט מצד זה או צד אחר, אך בהרכב המלא של הדברים כולם יראו את השלם ללא סתירה [יסוד אמונת הייחוד], כך לגבי הנפש.

כתבת:
"זה גם די מתאים לחוויה האישית שלי, שיש לי רצונות שונים באותו זמן, והם נאלצים להסכים ביניהם בגלל שהם נמצאים באותו גוף"

נקח את הניגוד המוכר בין לקום מהמיטה לצורך הספק לבין הישארות בו, אם מדובר על מקרה שכאשר קם האדם מזהה את הנכון לקום, הרי שאי הקימה (בעודו שוכב) קשורה בכך שהאדם ממוקד חזק יותר בהנאה הרגעית, והסתכלותו אינו רחבה ובהיקף מלא. בהסתכלות רחבה, היה רואה את המאוחר גם הוא ברושם חזק דיו, והיה קם. העוצמה של המטה גורמת לו כביכול ניגוד, שכן אין הוא חווה את עוצמת ההתאמה לקום הקשורה לנתונים מאוחרים יותר, כמו את התאמת ההנאה שבהמשך השכיבה.
האם יש כאן "סתירה"?
הסתירה נוצרת מחלוקת המבט, למרשים ולעצם [עצם ועוצמה], כלומר מזווית המרשים ההישארות במיטה עדיפה, מההיבט הענייני לקום מתאים יותר, אך בהרחבת המיקוד לכלול את ב' האלמנטים והזוויות, יימצא כי נכון לקום [במקרה זה].

נמצא כי המניע הראשוני אחיד - התאמה. האדם עושה מה שמתאים יותר לתמונת עולמו. היכולת לשוני בינינו לבין עצמנו ובינינו לאחרים, קשורה לזווית שאנו ממוקמים ולאופק חלקי בו אנו מתמקדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2005 20:01 לינק ישיר 

יהוסף: ומה תאמר על שני אנשים שישנים באותו בית, אחד מחליט לקום ב-5:00 ואחד מחליט לקום ב-6:00 - האם גם כאן יש שני צדדים של רצון אחד? לדעתי, במקרה זה, רוב האנשים יסכימו שיש כאן שני רצונות שונים.

אם כך, אפשר להעלות על הדעת שגם באדם אחד יש שני רצונות שונים, שנאלצים להתפשר בגלל האילוץ הטכני ששם אותם בגוף אחד.

אמנם, גם ההסבר שלך כמובן מתקבל על הדעת.

אני לא יודע אם אפשר להכריע בין שני ההסברים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/11/2005 19:08 לינק ישיר 

אראל,
באם בכוונתך להיענות לבקשתי בסוף העמוד הקודם ולנסות לתאר שני רצונות שונים שיש בך בזמן מסוים? או שמא אינך מעוניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2005 14:58 לינק ישיר 

סליחה על ההתעלמות לכאורה,

יהוסף כבר הביא דוגמה (השכמה), היא מתאימה גם לי ולכן לא חשבתי שצריך להביא דוגמה חדשה.

תוקן על ידי - אראלסגל - 01/12/2005 14:57:46

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/12/2005 19:08 לינק ישיר 

אני דווקא רציתי דוגמא אמיתית שמישהו מוכן להודות בה באופן אישי. האם יש לך, אראל, דוגמא כזו? מישהו אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טבענו הרצוני - ג'יימס, פראנקל ואני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.