בית פורומים עצור כאן חושבים

על כוחה של האמנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2010 18:12 לינק ישיר 

רדף
אני לא רק שמרן וחשוך אלא גם בור שמתעצל לקרוא באנגלית כאלו מאמרים ארוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:13 לינק ישיר 

בעל, אבל התמונות יפות. לא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:17 לינק ישיר 

לאליעזר:

במחילה מכבודו של קפקא ושל שלום - כן.

ההוא שמציג מסגרת ריקה הוא אמנם שרלן בוטה יותר, ושרלטנותו מתבצעת באופן מובהק יותר וניכר יותר לעין.

אבל לולא קפקא ושות' שסללו לו את הדרך, לא היה מעיז לצחוק כך על הקהל באופן חצוף וגלוי כל כך - ובטח שלא היה נמלט מעונש, וכל שכן שלא היה מתוגמל על כך.

על ידי הצגתה של מסגרת ריקה במוזיאון, הוא פשוט הביא את המודרניזם [וכו'] למסקנתו המתבקשת. 

תמיד מייסדים של דת הם יותר מתוחכמים ממשיכיהם...

[ליבוביץ' אמר פעם ששרון הוא קאריקאטורה על ז'אבוטיסנקי וכהנה קאריראטורה של בן גוריון.] 

* הזכרתי את שלום כאן לא בהקשר של מחקריו - שהם כמובן בעלי ערך גדול [ולו רק בגלל שהוא יסד במו ידיו את התחום הזה של חקר הקבלה] - אלא בהקשר של כתביו ה"הגותיים", המוקדמים, ובהקשר של התרבות אליה השתייך ברפובליקת וואיימאר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:21 לינק ישיר 

רדף,

אני פשוט לא מבין אותך. כל אדם יכול ללמוד ולהבין, ואף להנות מחכמתם של קפקא ושל שלום. ודבר זה אתה לא יכול לומר על המ.ו.ל.ם או על ה'אמנים' הבורים והחצופים בני ימינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:22 לינק ישיר 

מה כזה חכם בקפקא? ששום דבר אצלו לא קשור לשום דבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:24 לינק ישיר 

הבה ונשמע את דעתם של גולשים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:36 לינק ישיר 

כדרכי אספר סיפור( שכבר סיפרתי כאן לפני שנים לטובת החדשים.)כרגיל  זו לא בדיחה זו המציאות של הפילוסופיה הקבלה והאומנות

דג'יגן סיפר- לאחר שבניתי לי בית יפה, רציתי לקשט את הקיר בתמונה מקורית, הלכתי לגלריה לתמונות מודרניות ברח' גורדון
ביקשתי לראות כמה תמונות- המוכר הציג לי תמונה מודרנית ובה היו מצוירים משולשים ריבועים עיגולים וקישקושים שונים.
שאלתי את המוכר- מה זה?
כאן  רואים  חמור!
אבל אני לא רואה כאן חמור אני לא רואה כאן חמור -צעקתי
הסתכל המוכר על התמונה ושוב הסתכל עלי ושוב על התמונה ועלי- ואמר - אבל אני כן .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 18:44 לינק ישיר 

"זו המציאות של הפילוסופיה הקבלה והאומנות"

יש ויש.

אגב, הידעתם: הסיפור "בגדי המלך החדשים" נכתב ע"י אנדרסן בדיוק כדי לבקר את החוגים הספרותיים בדנמארק של ימיו שזלזלו בו כי הוא היה מובן מידי ולפיכך "פשטני" מידי לטעמיהם האנינים?  דא עקא שאת אנדרסן זוכרים וימשיכו לזכור אבל אף אחד שאיננו חוקר ספרות דנית של המאה ה-19 לא יוכל להזכר בשם של סופר דני אחר מתקופתו של אנדרסן מלבד "אנדרסן"  [והאמת היא - בשמו של אף סופר דני אחר מלבד אנדרסן - אולי חוץ מקירקגור (שזו צרה בפני עצמה..) ]...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 19:38 לינק ישיר 

קירקגור צרה?  טוב -אם אתה משווה אותו לסופר  של סיפורים זו באמת צרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 19:56 לינק ישיר 

התגלגלנו לקפקא ולקירקגור, האם יש קונים לתיאוריה שלי שיש קווים מקבילים בין חכמת הקבלה ובין האמנות המודרנית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 22:49 לינק ישיר 

אליעזר

לא הבנתי. אלו קוים משותפים יש בין הקבלה לבין האמנות?

אולי גם כדאי לאפיין מהי אמנות ומהי קבלה לענין זה?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 22:52 לינק ישיר 

הוא דיבר על אומנות מודרנית - לא אומנות סתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2010 22:55 לינק ישיר 

רבנו מיימוני,

צר לי אין לי את היכולת האנליטית שיש לך.

רק ביקשתי להשוות את העניינים השונים הללו לעניין אחד בלבד: חכם או קבוצת חכמים מפתחת תורה אזוטרית כלשהי  והיא טוענת שיש כאן משהו עמוק עמוק. ורבים הם ההדיוטות שצופים במחזה בעיניים פעורות מתמהון, ומתביישים לומר, ותרשה לי להתבטא בסגנון רחובי - 'הכול חרטא'.

זה מה שביקשתי לומר, לא יותר, וכמובן התכוונתי ל'אמנות מודרנית' כפי שרדף ציין זה עתה (לא כתבתי את זה קודם כי הדברים נכתבו במפורש בהודעות הראשנות).

תוקן על ידי אליעזרט ב- 04/11/2010 22:58:17

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על כוחה של האמנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.