בית פורומים עצור כאן חושבים

קבלה בסגנון עצכח"י (אפשר בכל זאת?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2008 10:01 לינק ישיר 

סאניטש

כך כתבת
< ושהוא נמצא בלתי מציאות נמצא. והיינו שאין גדרים למציאותו, בשונה מכל מציאות אחרת (ולכן הוא בלתי נמצא).>

1- נמצא שלא כמציאותנו.
2- ולכן הוא בלתי נמצא.

כפי שבודאי ידוע, כאשר היה הרמב"ם בגיל 16, הוא חיבר ספר "מילות ההיגיון" ומה זכה אותו ספרון שיקדם לכל ספרי הנשר הגדול, כי הפילוסופים של אותה תקופה סברו, שההיגיון והלוגיקה הם המבוא לכל תורת המחשבה, יש פילוסופים שחרטו על דלתות בית מדרשם, כל מי שאיננו בקיא בחכמת ההיגיון לא יבוא בשערי בית המדרש, וכן כל כיוצא ברעיונות אלו.

כיוון שכן, כל שיטת חשיבה הכוללת בתוכה סתירות לוגיות מובנות, כל שיטה הכוללת בתוכה משפטים שמבחינה לוגית סותרים את עצמם, גם אם יאמר בעל אותה שיטה שהוא איננו מתכוון לסתירה, ובכל המשפטים המסורבלים שלו יש רעיון פילוסופי הגיוני ופשוט, כבר לימדונו הפילוסופים הקדמונים שאדם זה לא ראוי לבוא בשערי בית המדרש, לפני שמתחילים לחשוב צריך לדעת איך לחשוב, ויש כללי היגיון בסיסים, ומי שאיננו יודע אותם, עדין הוא בחוץ.

על פי כל הנ"ל, אני מקווה שתסכים איתי, שסעיף 1 סותר את סעיף 2, אבל מסופקני אם הפנמת את מה שכתבתי בדרשה שהובאה בהודעה למעלה, כי אי אפשר להאפיס את השכל, כי אחרת האל יהפך לפסל, והכל בשם אותה מושלמות של האל, כי עליו אפשר לומר את הכל. 

בנוגע לארון מדובר בנס, ואמרו חכמים כי מציאותו שלא כמציאותנו, אבל מעולם לא עלתה על דעתם לומר שהוא נמצא ולא נמצא.

סאניטש הנכבד

אל תטרח לבאר לי, נראה לי שכבר הבנתי די והותר את נתיבותיהם של המקובלים, א ב ג ד בא להסביר לי את הספירות עם המורה נבוכים, דוזר_הראשו טוען שהרעיונות הפילוסופים הם קבלה, אם כי דוזר_הראשו הוא רציונאל מוחלט, ולמרות אמונתו בקבלה דעתו שלמה וישרה, והוא מאמין בקבלה מן השפה ולחוץ, ואתה לפי איך שאני מבין תולה את יהבך על אותו אור ה', ואור זה הוא לא אור ולא ה', ואתה בא להסביר לעיוור את מראה הצבע, רק ע"י תיאורים רעיוניים, ואם לבסוף העיוור לא יבין, האשמה היא בו כי הוא איננו רוצה להבין, לדעתך עם אותו אור ה' ניתן לומר שהספירות נמצאות ולא נמצאות, וגם ה' נמצא ולא נמצא, כי מבחינת ה' הם לא נמצאות ומבחינתנו הם נמצאות, כמו שאומרים, אני שילמתי לך כסף, הכסף הגיע אליך אבל לא יצא ממני, וכבר ביארנו את דברי הפילוסופים, כי מי שלא בא בשערי ההיגיון לא ראוי לבוא בשערי בית המדרש.

סליחה על הבוטות, פשוט אני נוהג לכתוב בצורה ישירה, בכדי להבהיר את הנושא, ולא ימשך הדיון לאין קץ מבלי תכלית.

המון הצלחה.

תוקן על ידי דרום_חוקר ב- 15/05/2008 10:04:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2008 14:11 לינק ישיר 

דרוםחוקר

סליחה עלהתערבותי בויכוח לא לי,אבל נראהל ישבלוגיקה שלך לכאורה איפה האלוקים.

הרי כל נמצא הוא נמצא מחוץ לעצמו.
לדוגמא אדם נמצא בחדר אבל אדםלא נמצא בעצמו.

ואם אלוקים נמצא,הרי פגעת באחדותו,כלומרהוא נמצא מחוץ למקומו(ישמקוםשחוץממנו)
ואם הוא לא נמצא הרי על אחת כמה וכמה שפגעת באחדותו.

אלא כנראה שהאלוקים הוא מעל הלוגיקה השיכלית שלנו.

ולכן הוא מציאות בלת ינמצאת.

תוקן על ידי נמדשיר ב- 15/05/2008 14:15:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2008 17:57 לינק ישיר 

דרו"ח
אם אתה לא רוצה להבין ....
קריעת ים סוף הוא נס. ים באופן טבעי לא נחלק לשנים ואלקים עשה נס (משהו על טבעי) והים נחלק. מקום הארון אינו מן המדה הוא נמנע, אי אפשר שמשהו יתפוס מקום ולא יתפוס מקום בבת אחת. להגיד שזה נס זהו כמו לומר שאפשר עפ"י נס להיות עיגול שהוא עגול ומרובע בבת אחת, תקן אותי אם אני טועה אבל אלו שסוברים שיש לנמנעות טבע קיים יסברו שזה אי אפשר אפילו ע"י נס.
הכוונה במילים בלתי נמצא הוא לא שהוא אינו נמצא אלא שמציאותו אינה כמו מציאותינו וא"כ אינו נתפס בגדרי מציאותינו ומבחינת מציאותינו אינו נמצא כי אין כלים למציאותינו לתפוס אותו. לדוגמא במציאות העיור אין מציאות של אור כי אין לו כלים לתפוס אותו.

סאניטש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 12:03 לינק ישיר 

בקבלה מדברים על קו ימין, חסד, שמאל גבורה ותפארת באמצע. ילמדונו היודעים, מהי תפקידה של השלישיה השניה, נצח, הוד ויסוד ושכמ"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:14 לינק ישיר 

צעג כתב:
בקבלה מדברים על קו ימין, חסד, שמאל גבורה ותפארת באמצע. ילמדונו היודעים, מהי תפקידה של השלישיה השניה, נצח, הוד ויסוד ושכמ"ה.

באופן כללי תפקיד הקומה התחתונה (נצח בימין, הוד בשמאל, יסוד ביניהם ולמטה מהם) להכין את ההשפעה לקראת העברתה אל המלכות באמצעות היסוד.
בגוף האדם הדבר ניכר בחלק התחתון שעניינו לצאת ממקומו (ע"י הרגליים) ולהשפיע.

מקובל בשם הגר"א לבאר שאם חסד פירושו צדיק וטוב לו וגבורה פירושו רשע ורע לו, הרי נצח הוא בבחינת צדיק ורע לו ואילו הוד הוא בבחינת רשע וטוב לו.
בחיקור דין לרמ"ע מפאנו מבואר שנצח הוא ייסורין של אהבה ואילו הוד הוא בבחינת מזבח כפרה. והדברים עולים למקור אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:22 לינק ישיר 

ועדיין הא גופא קשיא, מדוע שלא תהיה השפעה ישירה מתפארת למלכות? לפי דבריך יוצא שתפארת היא ממוצע בין חסד לגבורה, נצח ממוצע בין חסד לתפארת והוד ממוצע בין גבורה לתפארת. אם כן במה יסוד שונה מתפארת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:28 לינק ישיר 

ועוד נקודה - האם צדיק ורע לו זה מימין או משמאל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:31 לינק ישיר 

צעג כתב:
ועדיין הא גופא קשיא, מדוע שלא תהיה השפעה ישירה מתפארת למלכות? לפי דבריך יוצא שתפארת היא ממוצע בין חסד לגבורה, נצח ממוצע בין חסד לתפארת והוד ממוצע בין גבורה לתפארת. אם כן במה יסוד שונה מתפארת?

קומה ראשונה היא חג"ת- תפארת מרכזת בקו האמצעי את פעולת החסד והגבורה.
קומה שניה היא נה"י- יסוד מרכז בקו האמצעי את פעולת הנצח וההוד.
הקומה הראשונה היא עבור פעולת הזכר עצמו.
הקומה השניה היא הכנה עבור הנקבה אשר מקבלת את השפעת הזכר אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 15:51 לינק ישיר 

מה ההבדל בין פעולת הזכר עצמו לבין ההכנה? ואם נניח כדבריך, מדוע בפעולת הזכר עצמו צדיק וטוב לו ואילו בפעולת ההכנה נהיה לצדיק רע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2011 16:04 לינק ישיר 

צעג כתב:
מה ההבדל בין פעולת הזכר עצמו לבין ההכנה? ואם נניח כדבריך, מדוע בפעולת הזכר עצמו צדיק וטוב לו ואילו בפעולת ההכנה נהיה לצדיק רע?

הזכר זה המשפיע (המאציל),הנקבה היא המקבלת (השכינה בשם בי"ע).

ההנהגה הישרה של מעלה (צדיק וטוב לו רשע ורע לו, אצל הזכר) מסתבכת בהנהגה היורדת למטה (צדיק ורע לו רשע וטוב לו, אצל הנקבה), כדי להסתיר ולטשטש את המהלכים (וזה כדי ליצור את ההסתרה ואת אפשרות הבחירה בבי"ע).

וכבר התבאר לעיל בשם הרמ"ע שצדיק ורע לו פירושו ייסורים של אהבה, כלומר הם אינם באים על חטא אלא כדי להגדיל שכרו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קבלה בסגנון עצכח"י (אפשר בכל זאת?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.