בית פורומים עצור כאן חושבים

עובדים זרים על-פי התנ"ך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2005 09:42 לינק ישיר 

מציץ,

לא רק שאלה של מחיר. יש מובטלים רבים שלא יקבלו הצעה לעבוד בפינוי אשפה אפילו אם יגיעו לפת לחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2005 12:13 לינק ישיר 

יש גם חקלאים שטוענים, שאם לא יתנו להם להעסיק תאילנדים, הם יהפכו בעצמם למובטלים כי לא יוכלו לעמוד בתחרות בשווקים חיצוניים.

אבל לא נראה לי שזה נחשב מקור אובייקטיבי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2005 17:46 לינק ישיר 

מציץ,
אנסה להסביר את כוונתי בדרך אחרת. החוק בארץ נותן לעובדים שורה ארוכה של זכויות, שברובן הן פשוט חובות המוטלות על המעביד: הגבלה של מספר שעות העבודה ביום והימים בשבוע, מחויבות להפרשה לביטוח לאומי, שעות מחלה, ימי חופש, תשלומי הבראה, שכר מינימום, הזכות להתאגדות והזכות להחליף מעסיק ועוד. ניתן לראות חובות אלה של המעסיק כמס המוטל עליו למען קיום ערכי המדינה; המעסיק אינו רשאי להיפטר מהן גם אם העובד הסכים לכך. למה הדבר דומה? לעובדה שחל איסור על סחר באיברים, גם אם הקונה והמוכר מסכימים בדעה צלולה; ערכי החברה גוזרים, במקרה כזה, על הקונה מוות. חובות אלה יוצרים אקלים מסוים של יחסי עבודה בחברה כולה.

כעת, העובדים הזרים בארץ אינם נהנים מרובן ככולן של זכויות אלה. אפשר לראות את העסקתם כאילו המדינה פטרה בפועל את המעסיקים מתשלום המס המכונה "חוקי עבודה". זהו סוג של סובסידיה להעסקת העובדים הזרים. למה הדבר דומה? כאילו אסרת על סחר באיברים, אך הסכמת שאזרחים זרים יוכלו למכור את כליותיהם לתושבי הארץ (ואל תספר לי שמכירת כליה היא צעד שאף בר-דעת לא יעשה. בנסיבות מסוימות היא בהחלט הגיונית). אני איני מוכן לכך, כי סחר באיברים נראה לי לא לגיטימי. כיוצא בזה, אני סבור שחברה שרוצה ליצור אקלים נכון של יחסי עבודה אינה יכולה ליצור שטח אקס-טריטוריאלי שבו לא חל החוק; הוא חייב לחול על כולם, ללא קשר לשאלה אם העובד הבודד חש שנעשתה עימו עסקה הוגנת או לא.

בהערת אגב, הפסקת עבודתם של עובדים זרים עלולה בהחלט לגרום גם להשפעות של גידול באבטלה, ואין לי זמן כרגע להכנס לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 11:45 לינק ישיר 

ישראל מגרשת עובדות זרות חוקיות מכיוון שילדו; עתירה: הנוהל מנוגד לחוק http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/657331.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2005 09:44 לינק ישיר 

גם וגם: אפשר לראות את זה לא כסבסוד של העובדים הזרים, אלא כמס הכנסה מיוחד שהמדינה מטילה על העובדים הזרים (ומחזירה אותו למעסיקים).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2005 09:51 לינק ישיר 

.

מס שהוטל על העובדים והוחזר למעסיקיהם, הרינו בדיוק סובסידיה למעסיקים.

המעסיקים מקבלים סובסידיה, בלי קשר למקורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2005 10:59 לינק ישיר 

ואם המדינה תחייב את המעסיקים לשלם שכר מינימום לעובדים זרים, אבל במקביל תגבה מס מיוחד מהעובדים הזרים ותשתמש בו למטרות אחרות (למשל למימון דמי אבטלה) - זה יהיה יותר טוב מהמצב הנוכחי?

תוקן על ידי - אראלסגל - 18/12/2005 10:58:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עובדים זרים על-פי התנ"ך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.