|
|
| נשלח ב-21/12/2005 21:33 |
|
| |
הרמב"ם אומר: קבל האמת ממי שאמרה, מכיוון שהוא מתבסס על דברי בן זומא במסכת אבות, שאומר: איזהו חכם, הלומד מכל אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 02:18 |
|
| |
ואני הקטן לא מבין כלל את השאלה. "האם אדם שומר תורה ומצות יכול להגיע לאמת"? - אם הוא שומר תורה ומצות, הרי שכבר הגיע ל"אמת", שהרי אנו לא מציירים אמת אחרת, מלבד אמתת המצאו המצוה אמיתות כפועל יוצא החלות עלינו. האם תשובה לקושיה וספק היא "מבוא לאמת"? היא סך הכל מיישבת בלבו של אדם האמת שהיתה "קשה" ברגע השאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 08:14 |
|
| |
יקום פורקן
היה צריך להיות בכותרת: על ידי חקירה שכלית !
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2005 09:28 |
|
| |
באבא,
ודאי שהבנתי זאת. רק בקשתי להראות עד כמה המושג אמת, ביחס לחיי דת נעשה מעוות במדת מה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2006 20:05 |
|
| |
שוב הרהרתי בשאלה הזאת, ואין בית המדרש ללא חידוש...
נניח שאדם רוצה ללמוד את הנושא של ביקורת המקרא. האם נקודת המוצא שלו כשהוא ניגש לסוגיה צריכה להיות אמונה בקדושת התורה / האמונה שהוא מחזיק בה ביחס לתורה תוך כדי הצהרה שעקרונית הוא מוכן לקבל כל מסקנה תהיה אשר תהיה (כלו' גם אם היא נוגדת את אמונתו הראשונית) או שהוא צריך לגשת בצורה אוביקטיבית לגמרי תוך נטרול הרגשות והאמונות שלו ?
תוקן על ידי - הבאבא_תור - 18/07/2006 20:08:22
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 13:22 |
|
| |
האם אפשר להפנות שאלה לפותח האשכול? באבא יקר, כמדומני שלא הסברת את שני הצדדים, בינתיים האשכול עסק בעיקר בהגדרת השאלה שלך, צריך אולי לנסח יותר במדויק את שני הצדדים, קודם כל מהי השאלה, אני מבין בפשטות שהיא עוסקת בדרכים הקיימות לגילוי האמת, איך צריך לגלות את האמת באופן שיחייב אותנו, מצד אחד ניתן כמובן לטעון שהכל צריך להיבחן במשקפיים אובייקטיביות מכיוון שאנחנו סומכים על שיכלנו הקט בלבד בכדי להניח כל מיני דברים שמחייבים אותנו, לגיטימי, לא?! ומצד שני עלתה הטענה שלא צריך ביסוס אובייקטיבי, אולי למישהו יש הסבר לטיעון המוזר הזה? זה כמובן תלוי בהנחות יסוד, שכן מי שאומר שלא צריך ביסוס אובייקטיבי לדברים יכול לומר אני דתי כי בא לי, אולי זה הטיעון? לא נשמע לי שעל זה דובר,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 13:25 |
|
| |
אוסיף צד שלישי שייתכן בעיני, אולי אנחנו לא אובייקטיביים לגמרי אבל יש לנו יחסית אובייקטיביות מספקת בכדי שנוכל על אף החוסר הקל באובייקטיביות להיות דתיים, כלומר מספק זה יוצא הכי קרוב לאמת, (וכל זאת כמובן בהנחה ששיכלנו מוביל אותנו לדת...),
|
|
|
|
|