|
|
| נשלח ב-13/12/2005 13:32 |
|
| |
בכל האשכול ה'כבד' הזה אני רואה הודעה ענינית אחד והיא זו הקצרה של שלמה_ל המצביעה על מלחמת הסמנטיקה (סמנטיקאל? ) הילדותית.
נניח שאנו יודעים מה היא הגאולה ושעובדת פתיחת שערי הארץ תורמת לכך או שתתברר כמי שתרמה לכך. נו, מילא, כבר אי אפשר להיות חסיד סטמר? מדובר שוב בחלוקת תואר סמנטי. הציוני יקרא לזה התחלת גאולה ומי שכנגדו יקרא לזה סוף הגלות. ככה גם אפשר לתאר את השואה ועוד המון צרות ושמחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2005 15:02 |
|
| |
מיכי.
<"נזכרתי בעוד משהו שקשור לנשוא האשכול. כמדומני שבהוצאה כלשהי של 'אם הבנים שמחה'">
כנראה כוונתך למהדורת "מכון פרי הארץ" (תשמ"ג) , אלא שהדברים שם אינם בדיוק ככדבריך, והרי הם כפי שהם שם בעמוד 21:
"וכדברי קדשו של כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש שליט"א אלי, כאשר זכיתי להכנס לקודש פנימה בשנת תש"מ, לאחר שהתעניין על כתבי אבא מרי זצוק"ל:
"כאשר יבוא לא"י ידפיס את כתבי אביו ויפרסם כי האבא היה יהודי ירא ושלם ורחוק מציונות".
בלשון האדמו"ר: "דער טאטע איז גיוועהן א ערליכער ייד און וייט פון ציונות".
עולם הפוך אני רואה 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2005 23:42 |
|
| |
הלבן,
כתבת: "הרבי האמין בכל לב שהקמת המדינה לא היתה שום אתחלתא דגאולה, אלא לאידך"
למה "לאידך"? מצד איזה טעם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2005 00:06 |
|
| |
כי לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה, ואילו הקמת המדינה היתה במטרה הפכית לחיזוק היהדות.
בפרט הזה יש חילוקי דיעות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2005 06:56 |
|
| |
בס"ד
סליחה על התגובה הקודמת שההתחלה נמחקה:
כמדומני שתקופה הראשונה של הגאולה כתוב עולם כמנהגו נוהג, וכל ההבדל זה שמשיח ימלוך בעולם, ובנית בית המקדש, ולכאורה זוהי אתחלתא דגאולה.
ועכשיו הכל זה חבלי משיח, ובינינו אם אתם רוצים כזה אתחלתא דגאולה ובמיוחד עם המצב העכשיווי, איז אוכען וויי.
ולא נראה לי שבאתחלתא דגאולה יהי' כזה מצב שהיהודים יעקרו מביתם.
|
|
|
|
|